Akcija protiv kompjuterskog ulepšavanja ljudi

Started by Manfred, November 04, 2009, 02:38:19 AM

Previous topic - Next topic

Manfred

Vrlo zanimljiv članak na temu sve glasnijih protesta protiv kompjuterskog ulepšavanja ljudi koje daje lažnu predstavu o nečijem izgledu... nisu u pitanju samo skidanje bora i peglanje lica, već i sužavanje struka do nenormalnih granica i ko zna šta sve ne...

Ceo članak ovde: http://svetlakomora.com/2009/11/03/da-li-smo-na-pocetku-kraja-fotosopiranja-ljudi/

MissL

Videla sam ovo negde pre neki dan :think: pominjala se bas ova zenska sa reklame
koliko sam shvatila tuzila ih je zbog toga i naravno dobila otkaz :hm: ovo je jezivo

OT ali... pre neki dan koleginica otisla da se slika za LK, ovaj lik se malo zaigrao pa joj poskidao sve mladeze sa lica :blink:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Manfred

mora da mu se dopala pa je hteo da je impresionira...

MissL

Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Xe

Auuu, ima tu puno problema i bolnih tacaka, pocevsi od toga da kreme za peglanje bora reklamiraju sedamnaestogodisnje devojcice, do toga da je ugradnja silikona postala obavezan deo programa za svakog ko se bavi bilo kojim poslom koji ukljucuje javno pojavljivanje.
Mislim da bi trebalo raditi na obuci i informisanju ljudi koji citaju te casopise (a zrtve su i zene i muskarci podjednako, samo ovi drugi nisu tako glasni). Nauciti ih da je fotografija kao ilustracija jednako stvarna kao i crtez.
Sumnjam da ce nesto postici zabranama, to do sada nikome nije uspelo.
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Glitter

pre nekoliko godina jedna moja drugarica je snimala kampanju za neke anti bebi pilule, ona se inace bavi tim poslom, navikla je na sve i svasta ali se tad iznenadila jer su insistirali da joj se dodaju kilogrami... protiv fotosopovanja ljudi na naslovnicama nemam nista, jednostavno mi to nije apsolutno nikakav uzor...takva sam kakva kad izadjem na ulicu laznu sliku o sebi ne mogu da nosim u dzepu, mislim mogu ali to nije to :lol:

Finalina

Ulapsavanje kroz softver ja tretiram kao crtez, ali verujem da ce se ljudi vremenom navici na cinjenicu da ne gledaju original , kao i da ce se i odredjeni standardi u foto produkciji postaviti tako da se etiketiraju svi radovi koji su prefabrikovani kroz neki kompjuterski alat. To moze biti postavljeno kao uslov za objavljivanje fotografije ili realizovano kao kazna, sve zavisi ko primenjuje ovu akciju.

Mislim da su zabrane sumanuta ideja, ali verujem da ce se estetika povratiti i prikazati u svom najboljem svetlu tj u svom prirodnom izdanju.

mango

Meni uopste ne bi smetalo da ispod svake retusirane slike stoji nekakva etiketica i oznaka stepena izmene stvarne slike. To bi sluzilo cisto kao opomena, otreznjenje da to sto me gleda nije stvarno.

Ja sam zrela osoba, svesna sebe i opet mi ponekad knedla zastane u grlu kad vidim fotografije svojih vrsnjakinja koje izgledaju kao da je vreme za njih stalo, a itekako sam svesna onog koje je meni proslo. Mogu tek da zamislim kako je mladim devojkama. Secam se sebe i svojih nezadovoljstava i vecite potrebe da nesto promenim, a objektivno sam bila lepa i zgodna cura. I poslednje o cemu bih mislila u ovom slucaju je mogucnost da modeli krenu na plasticne operacije. To je minoran problem u odnosu na ono sta izazivaju retusiranjem. Kakvu poruku dobija neka mlada osoba kad vidi na pr Kejt Mos odvaljenu od alkohola i droge, a pri tom privlacnog i negovanog izgleda??? I da ne trazim dalje primere, svi ih znamo.

Finalina

Oduvek je vazilo da "covek uvek tezi onome sto nema", pa je ova pomama za dobrim& drugacijim izgledom, mladosti i promenom eskalirala sa dostupnoscu ideja i nacina da se ta masta nekako i "materijalizuje" , narocito kroz stampane medije.

Valjda ljudi misle, kada moze tamo neko ( bez obzira sto je to komp :D ) , pa mogu i ja da izgledam drugacije .... iii taaaakooo mi i dan danas imamo "replike" Elvisa, Merlinke i ostalih izdanja... ako se razumemo u kom pravcu ja dozivljavam pritisak "sa strane" .... toga je oduvek bilo, samo se sada i omasovilo, sto bih je najpre pripisala tv-u, pa tek onda i ostalim nacinima kako se informacije sire brzinom tahnoloskog napretka ....

...ala me krenulo :rofl:

janavi

Čujem da su na nekom plakatu za 'Pionir' Nađi Higl skinuli pege >:(

dakle zaista je to bezumlje...
šta, nije dovoljno lepa sa pegama... aman :wall:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Xe

Meni je ona lepsa s pegama. Onako, taman  :good:

Mediokriteti vladaju svetom, zar ne znas?  >:(
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

janavi

i meni je divna sa pegama
a nisam videla taj plakat, kad se negde pojavi slika, ako nnaletim postaviću
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

cici

Pretpostavljam da je ovo ta slika.Ja nisam ni prepoznala da je to ona.

janavi

:ph34r:

aaaa taj pionir .. ja sam mislila da je u pitanju dvorana Pionir ...nesto sportsko, nemam pojma sta sam pomislila  :-[ .. za reklamu za cokoladu tj za bilo koji proizvod mi je OK i da joj nacrtaju brkove ako misle da tako treba, a ne da joj skinu pjege :lol:.. mislim ipak se radi o nekom proizvodu, a ne o njoj...

znam da je ona uzeta zato sto je poznata i omiljena, i sto je bas ona itd., ali mogla je isto tako biti i neka druga lijepa djevojka  :innocent: naravno fotosopirana :lol: