"svinjski grip" u Crnoj Gori

Started by Ivy, November 05, 2009, 02:14:06 PM

Previous topic - Next topic

Ivy

..ili ga  nema  :pleasantry: ili o njemu ne pricaju?  :think:

Ima li neko informacije??

Slusam na vijestima o stanju u Srbiji...kod nas niko nista ne pominje  :ces: nije  moguce da ga nema niko u Crnoj Gori a toliko  je zarazenih u Srbiji?  Ili ovi nasi  :pleasantry: cute ..mada svrhu ne vidim :think:

Nisam uplasena koliko su ljudi oko mene...sestra je u panici, treba svaki dan da se porodi...mama me pritiska da Sergejka ispisem iz vrtica...svekar  :hm: je posebna prica :wall: i tako...
on je prelezao neki grip ...visoka temperatura par dana, malaksalost...sada i kasalj...i sta sada?? da gatamo koji je?  :think:

disco2000

A jel' spominju bar vakcinaciju, maske, asepsole, bilo sta?! Kod nas je to trenuno u modi :pleasantry:

zelena

U medijima nije toliko zastupljena prica o ovom gripu, kao u Hrvatskoj i Srbiji, cije televizijske kanale cesto pratim.

Vakcinacija je od januara. U Nk je bilo slucajeva pocetkom septembra, laksih, jedan im je cak utekao iz bolnice. ;D.
U nasem vrticu je postrozeno, roditelji predaju djecu na vrata vrtica gdje ih preuzima med. sestra, ne mogu da ulaze unutra, izuzev roditelja djece iz manjih grupa.Dakle, oipet nista nije uradjeno.  :crazy:

Ja nijesam u frci, ubacila sam svima nesto za podizanje imuniteta, pored redovnih koje uzimamo, provjetravam prostorije veoma cesto. Trudim se da su na svjezem vazduhu cesce i to je to. Moja kuma je doputovala preksinoc iz NY i njoj je tako neobicna ova prica oko SG, tamo uopste nema frke kao na nasim prostorima.

Martin  17.04.2002.
Jana     10.08.2006.

Beatrix Kiddo

Valjda ga jos nema..
Bas sam juce, dok sam cekala sa Balsom u bolnici, pitala kuma za grip - kaze da jos u bolnici nisu imali slucajeva.

Mada mislim da nece ni nas zaobici, ali mi je milo sto nema panike (jos)
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

:ph34r:

ja nemam pojma al cuh jutros da juce u apotekama vise nije bilo maski :lol: ...kazu kupovali ljudi i po 100 odjednom :lol: ..valjda je neko prosuo buvu da maska vrijedi samo 2 sata, a posle toga mora da se mijenja, pa da se obezbijede :hm:

Ja se mislim dal da spremam predavanje za sjutra il da odmaram a sjutra stavim masku i pojavim se ... ionako me niko ne bi slusao od smijeha :rofl:...nego ne znam gdje da je nabavim ..kad su prosle :D

Beatrix Kiddo

Nema veze, vidis na televizoru  da se nosi i rolka preko usta i nosa  :lol:
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

AnaK

A smeha bi bilo još više ako nabaciš onu masku što janavi predloži na nekoj temi  :rofl:
Janko 23.7.2002.

Quote from: AnaK on November 05, 2009, 05:05:04 PM
A smeha bi bilo još više ako nabaciš onu masku što janavi predloži na nekoj temi  :rofl:

moracu ozbiljno da razmislim o njoj :D

AnaK

Onda ti predavanje definitivno ne treba  :rofl:
Janko 23.7.2002.

Ivy

Xe

Ja sam danas videla zenicu u busu sa maskom. Posto je pricala sa drugaricom, saznala sam da ima bebicu kod kuce, pa je normalno da se zastitila. Ali su je gledali kao cudo.
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Ivy

Quote from: Beatrix Kiddo on November 05, 2009, 04:29:00 PM
Nema veze, vidis na televizoru  da se nosi i rolka preko usta i nosa  :lol:

To si cula od Manulaca 100% :lol:

Ivy

Quote from: Xe on November 05, 2009, 07:21:37 PM
Ja sam danas videla zenicu u busu sa maskom. Posto je pricala sa drugaricom, saznala sam da ima bebicu kod kuce, pa je normalno da se zastitila. Ali su je gledali kao cudo.

Kod nas toga nema...bar ne jos:) ovi skolarci se zezaju, kao nose...maska im modni detalj...

stacka

Quote from: Xe on November 05, 2009, 07:21:37 PM

Ja redovno po prevozu vidjam ljude sa maskama na licu, sto decurliju/skolarce, sto ove nasih godina. Primetila sam da penzionera gotovo i nema u doba kada idem i vracam se sa posla.
Ja bih vrlo rado nosila masku, ali nisam o tome mislila na vreme, sad ih nema nigde :(
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.