Main Menu

Posna predjela

Started by Deda, November 26, 2009, 12:20:42 PM

Previous topic - Next topic

Finalina

cici, odlicni su recepti, ali bas  :good:

cici

Hvala, ovo su sve isprobani i stvano je sve baš ukusno.

Finalina

prekopiracu ih u kuvarski file :)

Deda

Ovo odavno zelim da napravim, svi tvrde da je odlicno, odavno videh na receptomaniji ali ovo je prekopirano sa Minjinog foruma
Posna kavurma
U jednoj serpi izdinstati 800gr sampinjona na ulju uz dodavanje vode. U drugoj serpi izdinstati 500gr luka (moze pola crnog pola praziluka), dodati 300-400gr rendane sargarepe i prodinstati. 100gr sojinih ljuspica potopiti u malo vrele vode da nadodje i dodati masi. 400gr oslica skuvati, ocistiti od kostiju, isitniti i dodati masi. 150 gr pirinca skuvati i dodati masi. Dodati sampinjone, zacin biber, persun. Mase ima za 2 pleha od električnog sporeta. Polovinu mase staviti u dobro podmazan pleh. Jednu casu piva razmutiti sa 3 kasike brasna i 3 kasike griza i preliti preko kavurme, utapkati da upije i zapeci da porumeni. Isto tako uraditi i sa drugom polovinom kavurme.
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

cici

Neki novi posni recept?Odavno nemam ni jedan.

Deda

Cici, jesi li probala ovu kavurmu ?

cici

Nisam.Nešto me odbija ovo sve ovako zamuljano.

Deda

A ja cekam tebe da probas pola  :lol: Ima kod Minje na blogu

cici

Mislim da ćeš da se načekaš :lol:
Htela sam one suve punjene paprike sa suvim voćem, ali svaku koju kupim je ljuta :crycry: to mi je praktično za transport jer i o tome moram da mislim.

Lani

Jao to je predivno, mislim da je Fina ostavljala taj recept.
Ali jesu nezgodne suve paprike, mi smo pre neki dan pravili, isto su pola bile ljute. A nemaš načina da proveriš koja je ljuta dok ne zagrizeš.  :crazy:

Finalina

povremeno ih pravim, a imam srece pa ne nalecem na ljute paprike :lol:
(recept je sa "moje grne" )

cici

Jeste ona je stavila recept, a to je Gagicin.
Koga god da pitaš na pijaci da li su ljute uvek će reći da nisu, i uvek ima prilično ljutih a ja ih baš volim.

Lani

Ne smeta mi ako su ljute punjene mesom ali kombinacija ljute peprike i suvo voće mi je malo :girl_wacko:

cici

Meni baš smeta ljuto, ne mogu da progutam.

NenaS

Quote from: Deda on January 21, 2010, 12:33:15 PM
Ovo odavno zelim da napravim, svi tvrde da je odlicno, odavno videh na receptomaniji ali ovo je prekopirano sa Minjinog foruma
Posna kavurma
U jednoj serpi izdinstati 800gr sampinjona na ulju uz dodavanje vode. U drugoj serpi izdinstati 500gr luka (moze pola crnog pola praziluka), dodati 300-400gr rendane sargarepe i prodinstati. 100gr sojinih ljuspica potopiti u malo vrele vode da nadodje i dodati masi. 400gr oslica skuvati, ocistiti od kostiju, isitniti i dodati masi. 150 gr pirinca skuvati i dodati masi. Dodati sampinjone, zacin biber, persun. Mase ima za 2 pleha od električnog sporeta. Polovinu mase staviti u dobro podmazan pleh. Jednu casu piva razmutiti sa 3 kasike brasna i 3 kasike griza i preliti preko kavurme, utapkati da upije i zapeci da porumeni. Isto tako uraditi i sa drugom polovinom kavurme.
Bože zdravlja, probam ovo za Sv.Nikolu :balavi:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.