Main Menu

Posna predjela

Started by Deda, November 26, 2009, 12:20:42 PM

Previous topic - Next topic

Finalina

cici, super su recepti... ostale jos gledam, ali ima dobrih, bas bas

da ne zaboravim jedno dobro slano koktel predjelo:
kriske kuvanog kropira srednje veličine namazati kikiriki puterom, ukrasiti mlevenim/zrnom kikirikija i staviti na tanko parce bageta

Nanny Ogg

Ja sam probala ove cufte od leblebija i odlicne su!

Ajte zene, ne dram'te

cici

Nasla sam sirove leblebije, 300 din 1/2kg.

Zumbulica

....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

aleks

cufte od leblebija su luuudilo  :balavi:
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

cici

cici

A kakve su kad su hladne?

Deda

Taman sam odustala, sad me palite da pravim  :girl_haha:
Kod nas su jeftinije
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

cici

Naravno da su kod vas jeftinije :ljut:

Masha

Uh, moram da zovem Lakalut na ovu temu. Prosle godine je spremila sve posno ali u arapskom fazonu, od falafela, preko salta i namaza, stvarno je bilo sve super ukusno. E, htedoh da kazem da je ona strucnjak za te cufte od leblebija tj falafel.
Moj predlog spring rolls :)

Deda

Ajde zovi je da veceras napise koju, sutra mi je vec kasno  :lol: . Ja sad spremam posnu slanu rozen tortu, i cicinu salatu onu hvaljenu , prvu. Imacu jos pihtije od boba( danas sam spremala) , dinstane sampinjone, riblje stapice , i tunjevinu. Dosta im je :burko:  :lol:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

aleks

jao, dedo, zavidim na bobu  :balavi:

falafel su super. ja sam jela uglavnom kao u nekom sendvicu (onom pita hlebu i tu su kao malo zagrejane, valjda  :think:). Ali preukusne su. Dodate neki prelivic, salatu od crvenog kupusa ili slicno i divota.
A da pravite i humus? to je tek divota  :balavi:
kazi, masho?
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

Lani

Pravo da vam kažem, ja ovo posno što pravim, pravim mami i tati za slavu. Tamo dolazi neka starija ekipa koja priznaje samo konkretne i već ustaljene stvari... ribu, posne sarme, prebrance, turšije :crazy: i tako to. Jedva se privikoše na ove moje posne salate a kako bi na humus i falafel. :lol:
Mada, sama bih svakako to za sebe pravila i probala, volim ja te orijentalne slane zezalice.

aleks

ma ni ja ne bih menjala taj vas meni  :balavi:
nego ne pravim nista pa se izmisljam  ;)
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

Zumbulica

Quote from: Lani on November 14, 2011, 08:19:54 PM
Pravo da vam kažem, ja ovo posno što pravim, pravim mami i tati za slavu. Tamo dolazi neka starija ekipa koja priznaje samo konkretne i već ustaljene stvari... ribu, posne sarme, prebrance, turšije :crazy: i tako to. Jedva se privikoše na ove moje posne salate a kako bi na humus i falafel. :lol:
Mada, sama bih svakako to za sebe pravila i probala, volim ja te orijentalne slane zezalice.
I ja spremam za slicnu ekipu, kod svekra  :lol: Prebranac, krompir salata, pite, ispecem dimljenog sarana a svekar spremi raznu ribu pride.
Prosle godine sam spremala posnu pitu od heljde, to im se mnogo svidelo.

Pola kg obicnih kora za pitu sam premazivala (cetkicom) sa sledecom masom: casa mlake vode, pola case ulja, 6 kasika heljdinog brasna, kasika soli, pola kocke kvasca. Kad nadodje izmesa se i premazuju se kore. Filuje se narendanim posnim sirom, moze da se redja kao gibanica ili uvija ....

....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....