Main Menu

Posna predjela

Started by Deda, November 26, 2009, 12:20:42 PM

Previous topic - Next topic

Lani

I ja sve hoću da pitam, al reko da ne ispadnem nešto neobaveštena.  :lol:

Finalina

anak, nije bila posna, nisam to ni napisala, ali paprike jesam pravila

Finalina

Quote from: Deda on November 22, 2011, 12:42:03 PM
Fina, ti si moj idol, pa jel su ti pomagali patuljci, kad si sve stigla ?
noć pred, ja sama, a kao da su patuljci :rofl: ...hvala ti sto tako mislis da sam za idola u kuhinji :kiss1: ..... pa sta znam, ja to tako strmoglavim sve odjednom i nekada mi bude bolje tako nego natenance dan i po da radim ( istina, ovo i jesu jela koja mogu da se rade u ovom roku jer ima malo pečenja i kuvanja, najviše je seckanja i ono malo kupusa sto je mm narendao )

AnaK

Nešto sam ja onda pogrešno povezala, videh na nekoj temi da si pominjala staklo & srebro & rustično kad je posno  :-[

U svakom slučaju, baš bih volela slike  :girl_in_love:
Janko 23.7.2002.

Finalina

Quote from: AnaK on November 22, 2011, 12:52:31 PM
Nešto sam ja onda pogrešno povezala, videh na nekoj temi da si pominjala staklo & srebro & rustično kad je posno  :-[
pa da, bilo je staklo&srebro, a rustično je kada je posno :)

AnaK

Ja srebro zamišljam ono kao filigran i staro srebro, pa izjednačih sa rustičnim :) Kako god, fotke  :clapping:
Janko 23.7.2002.

Finalina

e nema, niko nije fotkao sto :)  ....a kada anak vec zamislja da docaram i ove rusticne medju kojima imam garnituru keramickih i oslikanih posuda(bela osnova, a kao da je neko sirokim potezima debele cetke naslikao cvece, lisce i sl) koje su u pletenim korpama (braon boje) , vise velicina, od kojih je jedna kao mozaik devet cinijica ( za maslinke, suseni paradajz, ljutenice i tako neke salatice za prilog )  .... e to je za posno :rofl:

AnaK

Janko 23.7.2002.

Finalina

pa sta je sada :rofl: , ne valja kada opisem, nije jasno kada ne opisem, ali kao moze da se zaimislja sta oce i da se kao ne razume pa onda i kao ljuti .... e pa stvarno je stvarno :ljut:

edit : i jos nista za ove rusticne da se kaze  :burko:  , a i krompir je stvarno bio  :nyam:

AnaK

Ma sve savršeno zvuči, ali ja želim fotke  :girl_cray2: Šteta što niko nije fotografisao, sledeći put im ne daj da počnu da jedu bez 5 snimaka :friends:
Janko 23.7.2002.

Finalina

priznajem, kriva sam, ali odavno sam prestala da fotografisem slavski sto i ne znam zasto ( mozda i zato sto je manje vise uvek jednako dobar :rofl: ) ... ma ostavljala sam ja ranije neke fotke, a tu se vide i obe garnitura posudja :lol:

cici

Imam jednu izmenu za ovaj krompir sa susamom ali sledeci put cu malo drugacije.Krompir sam obarila na deblje listove i trebala sam krace da ga barim.Da bi lepo susam svuda uhvatio trebalo bi u krompir umesati puter ili ulje da se lepo oblozi i zaciniti jos necim osim solju.Sloziti u jedan red jer donji red ostane kuvan a gornji se lepo zapece.

Finalina

da li si krompir kuvala pod korom?

edit> beli kropmpir, dugo kuvn pod korom (da pukne kora), oguliti i naseci na polovine ili cetvrtine ako su srednji krompiri ( mali mogu ostati i celi, a ja sam pekla i batatu od 1,1kg u jednom komadu koju sam sekla na deblje listove). E to iseceno poslagati u nauljenu posudu, posuti dooobro susamom, posoliti i preko narendari puter ( ili komadice poslagati) .... tako ja pravila i bili su ekstra :)

cici

Nisam zato sto mu je kora bila jeziva, stvarno nisam mogla.

Finalina

e onda i ne moze biti isto tj tako dobro ( u tome je fora, nije isto sa obicno kuvanim jer natopi se vodom i drugacije se pece posle )