Main Menu

Posna predjela

Started by Deda, November 26, 2009, 12:20:42 PM

Previous topic - Next topic

Finalina

sa lososom je odlicna, prva je nestala sa stola (istina, nije nje bilo previse jer bilo je tu jos nekih salata, ali svima se dopala)

Lani

Ma da to ću, taman da ne moram da čistim kosti i da se tripujem oko toga hoće li se neko zadaviti od moje salate.  :crazy:

moma

tako mi se svidjaju sve ove salatice

NenaS

Napravila salatu sa kikirikijem, posnu rusku salatu, mix salatu i mediteransko testo, još pašteta od tune i to je to od mene, stvarno nisam baš u nekom raspoloženju za kuvanje... :think:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Lani

Quote from: cici on January 19, 2010, 01:31:10 PM
SALATA SA MASLINAMA

300 gr pirinca
dve sardine
1 teglicu seckanih maslina
2-3 barene sargarepe
nekoliko seckanih kiselih krastavcica

MIX SALATA

1/2kg kukuruza šećerca ( barenog ili iz konzerve )
250gr ananasa ( seckanog na kocke )
250gr mariniranih pečuraka ( seći na listiće )
2 crvene
2 zelene paprike iz turšije ( isečene na rebarca )
10 krastavčića ( seckani na kolutove )
sok od limuna po ukusu
maslinovo ulje

Da ovde napišem utiske, obe ove salate sam ove godine prvi put pravila i obe mi se sviđaju, a i gostima.
Posebno ova Mix, ona je fenomenalna ali zaista, malo sam bila skeptična zbog ananasa ali ništa joj on ne smeta jer ipak dominiraju kiseli ukusi. Osvežavajuća, lagana, ma super je.

cici

I ja sam je pravila i bas je volim, a i gostima se svidja.Mislim na mix.

anelore

Ja sam pravila onu cicinu sa kikirikijem, stvarno je savrsena  :ok:

Lani

Jeste, ja je pravim već par godina zaredom, to mi je najlepša posna salata.

cici

Jeste mnogo dobra samo je nisam pravila sigurno dve tri godine.

Finalina

ja ću je verovatno opet praviti, za proslavu rodjendana, poručila sam samo jedan posni plato i mislim da to neće biti dovoljno hrana ako bude više od nekoliko :lol: gostiju koji su na postu

Margarita

Lani

To je baš nezgodno kad rođendani padaju u vreme posta, uvek moraš da pretpostaviš da neko posti.

Finalina

Quote from: Margarita on December 21, 2012, 02:33:23 PM
a kad ces da je pravis :blink:
subota noc ili nedelja oko podneva, imam tu taj mali luft u vremenu :lol:

Summer

Quote from: Lani on December 21, 2012, 02:34:44 PM
To je baš nezgodno kad rođendani padaju u vreme posta, uvek moraš da pretpostaviš da neko posti.

Sarin uvek  :hm:

Posto i mi postimo, ja pravim sve posno, lakse mi da mogu da jedem i ja  :rofl: Napravim salate, posne torte (ako ostane, a uvek ostane jer preteram, da mozemo mi da jedemo narednih dana), a uz to porucimo rostilj, deo lignje & co, deo cevapi & co  :rofl:

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Summer

Do sada sam uvek pravila ovu salatu sa kikirikijem od skarpine i fenomenalna je. Nisam se usudila s eksperimentisem, a mogla bih probati sa nekom bez kositju, to trebljenje kostiju mi je najtezi deo  :crazy:

KOji losos koristite?

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.