Main Menu

Posna predjela

Started by Deda, November 26, 2009, 12:20:42 PM

Previous topic - Next topic

cici

Mada iskreno meni se vise svidja baba-ganus.

Finalina

sad se ti cici ovde pravis vazna kao da svi znaju sta je to  :girl_haha:

plop

hvala, devojke, probacu

ovaj recept od summer bi mogao da prodje za mene, ja ne volim one istocnjacke zacine, npr kumin mi je grozan, a njega ima u humusu... ali mm-u to opet nece biti to....

p.s.
i ja volim baba ganus :)

a volim i guacamole  :rofl:
2006.
2007.

cici

Quote from: Finalina on January 16, 2013, 02:58:59 PM
sad se ti cici ovde pravis vazna kao da svi znaju sta je to  :girl_haha:
Sic tamo :P ne pravi se blesava znas :D

AnaK

Danas sam slušala recept sa račićima koji mi je tako zazvučao, i toliko je nahvaljen, da sam istog trenutka poslala poruku mm-u da iste prebaci iz zamrzivača u frižider :lol: Utisci sutra u ovo vreme, ako je i upola kako obećava, istovremeno i recept.
Janko 23.7.2002.

AnaK

Pošto mi se mnogo dopada, evo ga:

1 pakovanje gambora
1 manja glavica crvenog luka (ja sam stavila 2 majušna šalota i parče crvenog luka), sitno seckana
1 ljuta papričica (ja sam stavila 1/2 ali moglo je komotno i cela)
po 1 zelena i crvena paprika, seckana na male kockice (ja sam stavila 1 veliku crvenu baburu)
sok od 8 limuna (ja sam stavila 10, jer su bili manji, ali nije bilo potrebe, dovoljno bi bilo 8 - dobila sam oko 3,5 dl soka)
so, biber

U staklenu posudu (vatrostalnu u mom slučaju) staviti sve sastojke, pomešati, pokriti i ostaviti u frižideru najmanje 24h.

Izuzetno je ukusno, meni je malo prekiselo (mada ja i inače nisam ljubitelj jakih ukusa) pa sam posle degustacije ocedila više od pola marinade i dodala vodu da je razblažim (ovo razblaživanje ne sme da se uradi unapred, jer taj koncentrovani limunov sok služi da skuva račiće).

Nađoh na netu slično:

http://www.simplyrecipes.com/recipes/shrimp_ceviche/

Malo sam se zabrinula zbog ovog kratkog kuvanja u cilju ubijanja bakterija, pa ne znam šta ću sledeći put.

Jelo uopšte ne miriše na ribu, što je meni veliki plus.
Kuvam sad pirinač, i dodaću kockice krastavca (samo posoljenog) pa nosim sutra za ručak na posao.
Topla preporuka za posne dane i ljubitelje.  :good:
Janko 23.7.2002.

cici

Dok nisam procitala recept nisam ukapirala, prvo se bare pa se mariniraju.Njima stvarno ne treba dugo da se spreme, a za bakterije ne znam,  kad su duze termicki obradjene groznog su ukusa.

aleks

A da nije kod njih ista fora (koju sam procitala negde) kao sa lososom, da se zamrzavanjem ubijaju bakterije???
I zar nisu oni skoro uvek pripremeljeni, prokuvani? Ja jedva nadjoh neobradjene ovde.
Ja sam skoro pravila neku tajlandsku supu, ali sam ih iz neznanja kuvala i kuuuvala i jedva smo ih posle pronalazili u supi  :lol: SLedeci put sam dodala tek pred kraju i  bili su super.
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

aleks

Meni deluje super, mora da probam.
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

cici

Ja cu da probam ali ne verujem da cu toliko limuna a stavim, toliko kiselo ne volim.

AnaK

Mora mnogo limuna ako se ne kuvaju, ako ih prokuvaš pre, onda sigurno može i manje, samo zbog arome.
Janko 23.7.2002.

cici

Prokuvacu ih pre, mada meni se vise svidjaju proprzeni.

Lani

Quote from: cici on January 19, 2010, 01:31:10 PM
SALATA SA KIKIRIKIJEM

400g barene ribe
100g pečenog kikirikija (pomešati brazilski i kikiriki)
100g seckanih oraha
100g pečenog susama
1glavica crnog luka
500 g pirinča
400g majoneza

Sve sjediniti,ribu i pirinač obariti.

Ove godine sam malo menjala salatu, umesto luka sam stavila praziluk, više mi se tako dopada.
I umesto pirinča kinou, odlično je ispalo. Kinoa vam je na fazon kus kusa, ima u Maxiju i zdravim hranama.

http://www.savremenisport.com/Ishrana-Kinoa.html

Beatrix Kiddo

I ja sam stavila praziluk, i manje pirinca i majoneza.
Ali ne probam salate :D
ne volim majonez pa ga ne bih liznula ni za zivu glavu :lol:
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

Lani

Pirinča sam i ja uvek stavljala barem duplo manje u tu salatu, 500 g je previše.