Main Menu

Srbija - prezentacija

Started by Elanor, January 11, 2010, 11:01:39 PM

Previous topic - Next topic

Elanor

inace, mm je pitao vaspitacicu, milena ce da 'nastupa' 11. marta. ako se i ne zameni s arionasom oboje ce pricati istog dana.

Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Elanor

Quote from: maxic on January 14, 2010, 02:41:57 AM
Ja sam danas u skoli pricala malo o CG , nista posebno, pokazala na karti itd. ali klincima se najvise dopao bukvar i cirilicna slova. Pisali smo ih na tabli, izgovarali, naucili da broje do pet, i na kraju me uciteljica pitala da pjevam pjesmicu. Nicega sem Djiha djiha se nisam mogla sjetiti, pa su i to ponavljali . Klince je najvise zanimalo kakva se hrana jede kod nas, ima li kineske hrane :lol: i imamo li prodavnice i kakve. Da li ima ajkula  u moru i morske trave.. Presmjesni su.
bukvar :flower:
imamo mm-ov, znaci bukvar iz kog je tata ucio slova :)
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

AnaK

Ej pa nemoj taj, ako ti već donose, neka ti donesu neki nov  :love32: A možeš i da odštampaš u boji neku stranu iz bukvara Kreativnog centra, imamo ga u pdf  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Deda

Quote from: Elanor on January 14, 2010, 09:37:03 AM
hvala, pozo :bighug:

pitala sam milenu sta bi ona ispricala. svelo se na 'tamo ima veliki bazen s toboganima'. palma rules :crazy:
:rofl:  :girl_in_love:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Elanor

Quote from: AnaK on January 14, 2010, 09:58:10 AM
Ej pa nemoj taj, ako ti već donose, neka ti donesu neki nov  :love32: A možeš i da odštampaš u boji neku stranu iz bukvara Kreativnog centra, imamo ga u pdf  :kiss1:
:pioneer: :kiss1:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Finalina

volim stare bukvare :love32: tj one nereformisane :D

javljaj elanor da li treba nesto da saljemo :) i sta si odlucila da osmislis Mileni da isprica ... najlepse bi bilo da moze nesto da pokaze pa da joj bude lakse da prica o tome, da ne stoji kao da ce da recituje

Quote from: maripoza on January 14, 2010, 02:02:21 AM
Mi ovde sve vreme pricamo o prezentaciji koju treba da odrzi dete od 5,5 godina?  :lol:
Ne zna se koja je od koje ambicioznija.  :crazy:   :lol:
pa daj i ti neku ideju  :girl_blum:  ...... moze jako lepo da se izvede i da deca uzivaju, ako tako vaspitaci organizuju izvodjenje, a roditelji i komsije sa mansarde samo osmisle 

maripoza

Quote from: Elanor on January 14, 2010, 09:37:03 AM
pitala sam milenu sta bi ona ispricala. svelo se na 'tamo ima veliki bazen s toboganima'. palma rules :crazy:

Ako, ako, Deda ce biti ponosna.  :girl_haha:

Quote from: Finalina on January 14, 2010, 11:33:36 AM
pa daj i ti neku ideju  :girl_blum:  ...... moze jako lepo da se izvede i da deca uzivaju, ako tako vaspitaci organizuju izvodjenje, a roditelji i komsije sa mansarde samo osmisle 
Pokusavam da smislim, ali jasno je da je to meni dosta tesko jer nemam bas mnogo iskustva sa tim uzrastom. Zato mi je i zanimljiva tema, interesuje me sta je iz vase perspektive izvodljivo za decu tog uzrasta. :) Jedino sto mi se sve vreme vrzma po glavi jeste da dete treba da razume o cemu prica, kao i da moze cinjenice da predstavi kroz neku vrstu igre. Ipak su oni mali i bas mi je tesko da zamislim kako bi to trebalo da izgleda.....

A onaj komentar je bila sala na racun Tita i drugih istorijskih cinjenica, za koje vec zamisljam kako bi izgledale u interpretaciji deteta od 5-6 godina.  :crazy:  :lol:

Elanor obavezno da umesi neku pitu, a moze i rezance s makom,  :girl_haha:, Milena da nauci neku pesmicu na srpskom (a neka je preprica na francuskom), sve ostalo neka pokaze na slikama. A to sve ostalo bi bilo nesto sto ume da objasni sta je, gde se nalazi i tako..... nista preterano, da se ne zbuni, ali po mogucstvu originalno, u smislu da je karakteristicno za nasu zemlju (akva park to svakako nije, osim ako se zirafe licno ne brckaju u bazenima :lol:). Elanor ce svakako najbolje znati sa cim ce se Milena snaci, a sa cim ne.

Barbika u narodnoj nosnji i himna u izvodjenju decijeg hora su mi super, samo jos objasniti da se ljudi ovde ne oblace stvarno tako. :lol: I nasi proizvodi koji mogu da se kupe tamo su svakako nezaobilazni (plazma keks i slicno), to bi se deci verovatno svidelo. :)
Old enough to know better, but too young to care.

maxic

Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Finalina

Quote from: maripoza on January 14, 2010, 11:59:42 AM

Zato mi je i zanimljiva tema, interesuje me sta je iz vase perspektive izvodljivo za decu tog uzrasta. :) Jedino sto mi se sve vreme vrzma po glavi jeste da dete treba da razume o cemu prica, kao i da moze cinjenice da predstavi kroz neku vrstu igre. Ipak su oni mali i bas mi je tesko da zamislim kako bi to trebalo da izgleda.....

meni se sve ideje vrte oko utiska, pa i sasvim novih saznanja za mene, koje sam stekla u nasem obdanistu i na racun toga kako profesionalci angazuju decu

Quote from: maripoza on January 14, 2010, 11:59:42 AM
Elanor ce svakako najbolje znati sa cim ce se Milena snaci, a sa cim ne.
1) trebalo je da ignorisemo temu? :D
2) trebalo je da sacekamo da se Elanor sama snadje pa da joj onda pomognemo? :lol:
3) trebalo je da upoznamo dete i tek onda damo ideju kako da nastupi pred drugarima i predstavi svoju zemlju? :rofl:

Xe

Ne, nego mi nabacujemo ideje i predloge, a Elanor bira u skladu s Mileninim mogucnostima, tako sam bar ja shvatila.
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Finalina

Quote from: Xe on January 14, 2010, 03:35:34 PM
Ne, nego mi nabacujemo ideje i predloge, a Elanor bira u skladu s Mileninim mogucnostima, tako sam bar ja shvatila.
isto sam i ja s'vatila tako

Elanor

heeeej, zenske :bighug:
fina, no te preocupes, ja sam zahvalna za sve, i za tvoje profi ideje i za pozino spustanje na zemlju.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Finalina

Quote from: Elanor on January 14, 2010, 03:51:03 PM
heeeej, zenske :bighug:
fina, no te preocupes, ja sam zahvalna za sve, i za tvoje profi ideje i za pozino spustanje na zemlju.
meni je interesantna tema radi svezih utisaka pa sam imala volju da to podelimo ovde povodom tvog pitanja, pa i ono zezanje je bilo ok, sa sve spustanjem na zemlju

maripoza

Fina, ne budali  :girl_blum:, skroz si me pogresno shvatila (ja sam ovde da naucim od vas, a ne da vam govorim kako se to radi, jer ne znam), nego nam ispricaj nesto od ovoga:

Quote from: Finalina on January 14, 2010, 03:15:59 PM
meni se sve ideje vrte oko utiska, pa i sasvim novih saznanja za mene, koje sam stekla u nasem obdanistu i na racun toga kako profesionalci angazuju decu

Kako se radi sa tako malom decom, tj kako se uce da predstave nesto, ma sta to bilo.
Nadam se da Elanor nece smetati da malo prosirimo temu, mozda iz te price padne neka dobra ideja.  ;)
Old enough to know better, but too young to care.

Elanor

danas je milan jovanovic (žovanovik  :girl_haha:) dobio zlatnu kopacku (konacno) za najboljeg igraca belgijske lige  :clap:
ovih dana cu da nakupujem sportsku stampu i da trazim poster u prirodnoj velicini  :girl_haha:. mileni se sva odusevila sto je najbolji fudbaler u belgiji srbin.

inace, prezentacije su pocele danas, definitivno bez roditelja. poceli su s belgijom, danas je pricala klea. od milene sam izvukla toliko da je donela mapu i veliku belgijsku zastavu, kao i slike kralja i kraljice, teniserki i jos neke sportistkinje s crnom kosom (mozda tia :think:). milena je donela kuci belgijsku zastavicu, pravljenu i bojenu rucno, ali to nije bio deo prezentacije vec su valjda to radili posle s vaspitacicom.
slede jos dva predstavljanja belgije, pa su onda na redu ostale zemlje. eto toliko cisto belgijskih porodica ima kod nje u razredu :)
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.