Trudnice drugi put, kako reaguju prvenci na priču o bebi?

Started by emge, January 18, 2010, 02:02:47 PM

Previous topic - Next topic

Dusica

David je imao 3 godine i bio potpuno nezainteresovan. Generalno je znao da mama ima bebu u stomaku, ali je njemu to bilo i kao "ima lubenica na pijaci".
Tada je krenuo u obdaniste, tako da je maksimalno bio okrenut drugarima i igranju.
Kada se Dani rodio jedva je cekao da dodje beba kuci i od tada ga obozava. Stoji da imaju epizode kada se biju, cupaju, otimaju ali se sa druge strane obozavaju ali obozavaju i nadam se da ce tako i ostati :)

Saska

Quote from: Dusica on January 18, 2010, 03:05:14 PM
Stoji da imaju epizode kada se biju, cupaju, otimaju ali se sa druge strane obozavaju ali obozavaju i nadam se da ce tako i ostati :)

A da, ja ovo i ne naglasavam jer mi je toliko normalno, kao i on meni ne daaaaa ili ona je meni reklaaa, moji se ne tuku bukvalno, ali ima cuskanja, cupkanja i sl. U vecini vremena se ipak, lepo slazu.

Deda

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Finalina

da, deda je u pravu, nema veze kako se dete ponasa kada poseti neku bebu jer to je nesto pedeseto .... ono kako je kod kuce tj kakvi smo mi tim povodom to je ono sto njih interesuje ... deca vole da znaju na cemu, a ako su vec nesto stekli red je da im to ne remetimo , na njima je da prihvate novitete "sa strane" i to zavisi od uzrasta, bas kao sto deda pominje ... ja sve mislim da se ne treba nesto previse truditi da ih pripremimo na novu bebu jer to njih verovatno malo gusi i opterecuje ( mozda i plasi :D ) ... jer "kako je tako je" i ne mozemo ih unapred ubediti da nesto zamisle i pripremiti na nedozivljeno.... jer oni svakako zele da su centar sveta, pa sto im sada i pre nego sto se susretnu nametati tamo nekog/neku  :rofl:

...... samo lagano, opusteno i sa puuuuno paznje .... ostalo vec znate  :turpija:  , sta bih ja pomenula :lol:

zelena

Kod nas je razlika slicna kao sto ce biti i kod vas. Bas je bio pazljiv, njezan, ali samo dok ona nije porasla i pokazala svoje pravo lice.  :lol: Ja sam se trudila da ga ukljucujem u sve i djelovalo mi je da mu je sve interesantno i da uziva, ali me razuvjerio posle par godina. Kad pomenemo jos jednu bebu, on kaze da je u redu sto se tice njega, samo da on ne nosi smrdljive pelene, ne dodaje stvari i sl.   :rofl:
Martin  17.04.2002.
Jana     10.08.2006.

maggie

'Deda slucaj' i kod nas.

Volela ona njega od prvog dana, ali...

Dosla nam patronazna za Acu prvi put, mi svi nabili glave u njegov pupak, pita sestra "A kako se cerkica nosi sa situacijom?",  mi svi srecni "jao super je, voli ga, mazi ga, blabla", kaze ona "A, pa nece ona pokazivati ljubomoru prema njemu, nego prema vama, vidite je samo sta sad radi" - digosmo glave iz pupka, a moja cica skace li skace po krevetu iz sve snage (citaj privlaci paznju). I uglavnom tako, kad bismo bili sami (Aca spava ili je u setnji), ona suepr, kad je on tu - boze pomozi, nije joj se moglo udovoljiti.

Bilo je prilicno tesko prvih par meseci, narocito sto se ona nekako naglo i fizicki promenila - porasla dosta odjednom, kao da mi je neko dao neko drugo dete. A moja osecanja prilicno absorbovana od strane malog zamotuljka koji je uz to neodoljivo podsecao na nju kao bebu.

Ali stvari ipak dodju na svoje mesto, samo sto traje nekoliko meseci :(
Sonja 18.1.2004
Aleksandar 14.1.2008

cici

Quote from: maggie on January 18, 2010, 03:21:48 PM
narocito sto se ona nekako naglo i fizicki promenila - porasla dosta odjednom, kao da mi je neko dao neko drugo dete.
Jao, meni je ovako bilo kad sam izašla iz porodilišta.Tako sam bila tužna što je moja mala devojčica odjednom porasla, a samo je delovala velika u odnosu na bebu.

Deda

Quote from: cici on January 18, 2010, 03:24:40 PM
Jao, meni je ovako bilo kad sam izašla iz porodilišta.Tako sam bila tužna što je moja mala devojčica odjednom porasla, a samo je delovala velika u odnosu na bebu.
Isto  :girl_cray:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Elanor

kod nas je sad zaista super, od kako joj je filip postao zanimljiviji (mozda pola godine). deklerativno njega voli najvise na svetu :love32: (posle sebe, naravno :) )
s druge strane, on nju bukvalno obozava.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Elanor

ja nikad nisam osetila tu setu sto mi deca rastu, ili sto vise nisu bebe :ces:
tek sad pomalo, za milenu
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Finalina

Saska

Quote from: Elanor on January 18, 2010, 04:42:01 PM
ja nikad nisam osetila tu setu sto mi deca rastu, ili sto vise nisu bebe :ces:
tek sad pomalo, za milenu

ni ja, doduse, ja retko osecam setu za bilo cim

gasha

bas sam htela ovo da kazem, osecal sam se kao da je neko povecao moju malu devojcicu. :girl_sad:

i sada se setim tog njenog perioda , i tako mi je tuzno, nisam je se nauzivala dovoljno, mali zamotuljak me je potpuno oduzeo.

Kod nas je mala razlika, nije pokazivala nikakvu veliku ljubomoru, ali nije htela da jede nista par dana, kada je u setnji sa mm pojela krofnu, i to celu bila sam beskrajno srecna. Jedino je imala razne alergiske reakcije na sve i svasta.

Ali, toliko je bila pazljiva, pricala tiho da ga ne probudi, pevala mu, mazila ga veoma nezno, i dan danas su jako privrzeni jedno drugom i jako se vole.
I dan danas prica kako joj je brat doneo cokoladu iz porodiljista, jer nismo spremili nikakav poklon za nju u histeriji oko patoloske zutice. To joj je bilo jako vazno.

Ja se secam svog prvog susreta sa sestrom  :love32:, to mi je prvo secanje i ujedno i najdraze
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

stacka

Ja mislim da Aleksa uopste nije svestan sta znaci da ce dobiti seku. On ima seku Taru koju obozava i taman kad se ponadah da ce tako reagovati na svaku bebu, procitah demanti ovde :nokti2: :lol:
Zna da je beba kod mame u stomaku, mazi je, ljubi je, pita je sta radi :love32: , naravno ima i on jednu bebu u svom koju mi ljubimo  :girl_haha: ali sigurna sam da ce se sve preokrenuti kada skapira da vise nije centar sveta :crycry:
Nadam se da ce ipak sve proci manje vise ok a kapiram da je na nama, roditeljima, da mu "usadimo" neki osecaj bliskosti i povezanosti sa sestrom i na neki nacin napravimo temelje za buducnost.
Volela bih da on i seka budu bliskiji nego sto sam ja to sa mojom sestrom bila dok se nismo poudavale.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.