Main Menu

kako perete dzempere?

Started by mango, January 21, 2010, 09:45:59 AM

Previous topic - Next topic

Ivy

rucno...nikada u masini... :stop:
mada dosta zavisi kakav je dzemper ,od kvatiteta...jeftiniji, manje kvalitetni brze "propadaju"...dok napr. imam MS dzemper 4 godine star, isti je kao prvi dan...:)

Unabebili

Quote from: Deda on January 21, 2010, 09:47:46 AM
U masini na 30 stepeni  :-[

Quote from: janavi on January 21, 2010, 10:28:35 AM
samo ako pušta njega na ruke, u toploj vodi (jer mi je hladno)
preko peškira sušim na TA peći, rašireno

ovako

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Pepi

Sve u mašini, sa drugim vešom, na 40 stepeni. pre sam prala ručno, ali mi mm više ne dozvoljava  :)

Ivy

b                                                md;pwe83                           cfr xrdgdttdrdr6r76r56r6r5f

Unabebili

Quote from: Ivy on January 21, 2010, 01:04:37 PM
b                                                md;pwe83                           cfr xrdgdttdrdr6r76r56r6r5f

????  :rofl: centrifugiras?  :kiss1:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Glitter

Quote from: aleksandra-l on January 21, 2010, 10:34:58 AM
u masini na 30 stepeni, onaj program za vunu.
bez centrifuge.
ovako
susim na vesalici

maxic

U masini, na programu za vunu ili delikatno, ali povremeno mi se desi da upropastim neki.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Finalina

u masini, program za vunu, tecnim deterdzentom ... proredila sam dzempere u garderobi, a i oni koje imam su nekako nezahtevni... ja sve perem u masini, ali bukvalno ... cak i pantalone mm-a koje bi mogle (trebale) da idu na hemijsko :D

gasha

U masini, na programu za vunu, uz malo detergenta za vunu, ali ja iskljucivi kupujem Nila koji je u kutiji i izgleda kao obi;an prasak. Omeksivac ne, nikada, a moze malo sirceta pred kraj ispiranja. Jeste da smrdi ali se ne ceba. I nikada nisam ni jedan upropastila.

Moja porodica je 20 godina zivela od pravljenja vunenih dzempera.
Sintetika i vuna se drugacije ponasaju, vuna se na vecoj temperaturi skuplja i dobija mekocu, zato se pre strikanja pere u posebnim masinama, na visokoj T. Ali ako nije stabilizirana onda moze U obliku Dzempera  na visoj temperaturi da se uceba, samanji i sl. Vazno je i peglanje, srednja T preko mokre krpe bez previse pritiskanja, jer i tako moze da se nanese steta. Ponekad i samo na jednom delu dzempera sto je posebno bezveze.

I slazem se sa Dusicinom mamom, bolje i sampon za kosu, i malo sirceta nego svi oni detergenti na kojima pise za fino rublje.
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Dada

Rucno, u samponu a susim polozene na peskiru. Srecom, nemamo ih mnogo ;D
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Nanny Ogg

U masini, program za vunu, deterdzent za vunu, centrifuga - kako kad  :girl_haha:

Neki su se upropastili, vecina nije

Ajte zene, ne dram'te

Xe

Quote from: Deda on January 21, 2010, 09:47:46 AM
U masini na 30 stepeni  :-[
Ovako :D
Sta ne prezivi, nije ni valjalo. :lol:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Ivy

Quote from: Ivy on January 21, 2010, 01:04:37 PM

Quote from: Unabebili on January 21, 2010, 01:09:20 PM
????  :rofl: centrifugiras?  :kiss1:

JAOOO  :lol:  ono je Sergejkov post  :-[  :lol:  mora da mi je ostala stranica otvorena, provalio je gdje se "pise"  :fool:

Glitter

:love32:

a i uspeo je da zavara masu    :lol:

AnaK

Naš novi forumaš, Lakijev drugar  :love32:
Janko 23.7.2002.