Seksualna ili emocionalna prevara, šta je gore?

Started by senka, February 09, 2010, 07:09:01 PM

Previous topic - Next topic

Lani

Quote from: janavi on March 06, 2012, 07:40:01 AM
samo da vam kažem da ljubavnice uopšte ne moraju da budu vremenski zahtevne ;)

Yeah right... Sam čin prevare nije vremenski zahtevan a gde je vreme utrošeno na logistiku oko sastajanja i viđanja, smišljanje čitave mreže laži, brisanje poziva i poruka iz telefona, uklanjanje tragova u vidu ženske kose i parfema sa odeće i slične stvari.
To jedino ako si prirodni maher pa lažeš kad trepneš ili ako si oženjen nekom dobrom dušicom koja nije po prirodi sumnjičava i programirana da lovi te neke inkriminišuće signale i tragove.

Zumbulica

Da vam kazem, ja sam iz nekog razloga bila i ostala naivna, a u nekim tackama sam se ucaurila u toj naivnosti  :rofl: i nije mi zao zbog toga .... ali sam vremenom skontala i promenila misljenje o tome kako i gde udenuti prevaru, apsolutno je moguce. Onda, ubedjena sam da je moguce sakriti/ ne osetiti prevaru ....
Ljudi namestaju zivot onako kako im odgovara, sistematski ili u hodu (ovo je mozda i uzbudljivije) tako da mogu da udenu svasta pa i prevaru ....
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Elanor

Quote from: rafa on March 06, 2012, 07:13:11 AM
Sad ozbiljno, vi stvarno ne biste gde imale gde da denete neku sex semu ako hocete? :blink:
Pa kako ne bi, pauze za rucak, cekanje dece na ekstra aktivnostima, pre ili posle shoppinga, vasi kozmeticari, frizeri, tretmani, kafe sa drugaricama, doktori...Varijacija je mnogo i svako moze da nadje vremena za ono sto hoce.  :innocent: Da ne pricam o mm-u kome je raspored jos mnogo opusteniji, ima dosta terenskog rada i ni u jednom delu dena sa sigurnoscu ne znam gde je, osim ako mi sam ne kaze.  :crazy:
ozbiljno, ne bih da se ne primeti. jedino te pauze za rucak, ali i tu uvek udara marfi: uglavnom, kad god dogovorim nesto za pauzu (tipa da s mm odem do ikee, nista specijalnije od toga :girl_haha:), uvek se bas taj dan desi neko cudo u proizvodnji, pa ne mogu da izadjem ni pod tackom razno. naravno, uvek postoji mogucnost nekog dodatnog izmisljanja, ali to je onda promena rutine i izazvala bi sumnju kod onog ko hoce da sumnja :innocent:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

NikkiL

Quote from: dmi on March 06, 2012, 07:34:25 AM
a jel mislite da se u ovim godinam ne mozete zaljubiti onako iznenada na prvi pogled?

ja nekad mislila da se nikad vise u životu necu zaljubiti pa me život demantovao...od tada sve uzimam poprilicno relativno i sebe i druge (jer ako samog sebe iznenadis, onda je sva prilika da te i drugi mogu itekako iznenaditi) :innocent:

Quote from: Lani on March 06, 2012, 08:43:05 AM
Yeah right... Sam čin prevare nije vremenski zahtevan a gde je vreme utrošeno na logistiku oko sastajanja i viđanja, smišljanje čitave mreže laži, brisanje poziva i poruka iz telefona, uklanjanje tragova u vidu ženske kose i parfema sa odeće i slične stvari.

Oni sto najbolje varaju najmanje lažu...odnosno ispricaju 80% al preskoce najbitnije  "sitnice" (bio sam na putu sa koleginicom..pa naravno da mi je samo koleginica sta tripujes...itd itd... :lol:)
CyberPsihologija Blog
Dekoracija torti i kolaca

Angela 27.10. 2002
Konstantin 03.01. 2006

janavi

Quote from: Lani on March 06, 2012, 08:43:05 AM
To jedino ako si prirodni maher pa lažeš kad trepneš ili ako si oženjen nekom dobrom dušicom koja nije po prirodi sumnjičava i programirana da lovi te neke inkriminišuće signale i tragove.
ma ok, ti misli kako hoćeš, al ja iz iskustva :)
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Plava Baklava

Nešto sam sve u glavi pretumbala. Sad samo hipotetišem, bez praktične primene, ali vidim stavri otprilike ovako. Sexualna prevara - bolje da ne saznam, da nepotrebno ne boli, i nek´ ide život, ako njemu to pomogne da shvati šta hoće. Emocionalna je pokazatelj da smo oboje zeznuli stvar negde u prolazu, dosta unazad, pa došlo doba da se plati ceh  :girl_sad: . Možda i može da se popravi, ako se oboje uzmu u pamet, a ako ne - pamet u glavu sledeći put pa ne ponoviti grešku.

Porazilo me je kad sam shvatila kako se ljudi često žene i udaju i da neko nezadovoljstvo tinja u njima sve vreme, te pokušavaju da ga rešavaju seksualnim izletima, da bi zadržali oreol uzornog bračnog partnera, a onda to u jednom momentu pukne. Svi se čude, pripisuju trenutku, po sistemu: dohvatio se para, udarilo mu u glavu, kriza srednjih godina, lovi šta se da, a pozadinu niko ne vidi. A to su gadni kompromisi sa samim sobom. Definitivno samo mislim da ne treba sedeti tamo gde ne voliš i nisi voljen, jer to sve učesnike u priči obeležava.

moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/

Lani

Quote from: janavi on March 06, 2012, 09:23:07 AM
ma ok, ti misli kako hoćeš, al ja iz iskustva :)

Divno.  :)

Inače, što se zaljubljivanja tiče, stvarno ne znam da li ću se ikada ponovo zaljubiti... posebno ne na prvi pogled, ova moja hladna glava ne veruje u ljubav na prvi pogled.  :lol: A i da bi se zaljubio treba da tražiš ljubav, emituješ tu neku posebnu vrstu vibracije, ako znate na šta mislim... Ili ono što kaže rafa, da dozvoliš to sebi i da dozvoliš da ti popuste kočnice.

monochrome

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Unabebili

a jel mislite da se u ovim godinam ne mozete zaljubiti onako iznenada na prvi pogled?

pu,pu, valjda vise ne mogu, daleko bilo...
svaki put me skupo kostalo  :rofl:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Finalina

ispade ovo bas zanimljiva tema  :)

Quote from: monochrome on March 05, 2012, 09:28:38 PM
:rofl: :dog:

ne mislim da ne mozemo, naprotiv

Quote from: Zumbulica on March 06, 2012, 08:52:21 AM
Da vam kazem, ja sam iz nekog razloga bila i ostala naivna, a u nekim tackama sam se ucaurila u toj naivnosti  :rofl: i nije mi zao zbog toga .... ali sam vremenom skontala i promenila misljenje o tome kako i gde udenuti prevaru, apsolutno je moguce. Onda, ubedjena sam da je moguce sakriti/ ne osetiti prevaru ....
Ljudi namestaju zivot onako kako im odgovara, sistematski ili u hodu (ovo je mozda i uzbudljivije) tako da mogu da udenu svasta pa i prevaru ....
ovako i ja (u dubini duse) dozivljavam temu o kojoj ovde pisemo

... i Rafa je to dobro "opisala" kako moze, a moze stvarno i bez obzira na to sto svi mi zapravo imamo brojne obaveze i rasporede kojima se preklapamo i uklapamo sa nasim bracnim partnerima ( i pored toga sto ih i volimo i zelimo da ocuvamo porodicu i mozda nemamo potrebu da se menjamo ili bilo sta da menjamo ili da sa strane pravimo neka uzbudjenja....)  .... istina, postoje veze i parovi koji su mnogo upuceni jedno na drugo, onako bas u sitnice preko dana da kod njih stvarno nema prostora za izlete bilo koje vrste, ali kod onih koji zive malo flekibilnije po pitanju zajednickog vremena ( radi vrste obaveza na poslu i kod kuce ili samo nekog drugog licnog ili zajednickog razloga koji cini nacin zivota slobodnijim u tim istim obavezama ) moze se naci vremena za sve i svasta ( ne mora to biti prevara, moze to biti bilo koji drugi sadrzaj za licno zadovoljstvo) ... i tu smo dosli do tacke kada se ljudi prepustaju sami sebi i svojim zadovoljstvima ili prepoznaju svoju ( nagonsku, moralnu, emotivnu ili koju god hocete) potrebu da budu samo sa jednim svojim i vec odabranim partnerom ... valjda se razumemo

u startu svih veza postoji neko opredeljenje i ono nesto cemu svako od nas tezi u toj vezi, kasnije i braku, a kada se skrenu misli sa tog cilja i naidju razne neke prepreke koje preskacemo kako umemo i mozemo, tu se zapravo oslikaju i namere i potrebe i mogucnosti da se bude i ostane lojalan samom sebi tj tom nekom partneru kome smo rekli "za ceo zivot" .... skoro svi to kazu i pomisle da zele, ali treba malko remena i da se to stavi na probu , zar ne?

Deda

Quote from: janavi on March 06, 2012, 07:40:01 AM
samo da vam kažem da ljubavnice uopšte ne moraju da budu vremenski zahtevne ;)
:rofl:
Ja se samo smejem po temama, ne znam sta mi je  :crazy:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Finalina

monochrome

najvise volim osmeh tvoj,ljubavi moja...lalallaaallaa :rofl:

anelore

I opet i opet ja mislim - vernost je pitanje odluke.
Prevara se moze lako organizovati, evo ja sam upravo mogla da sat i po provedem sa ljubavnikom a ne sa drugom na kafi. A mogla sam i da prijavim MM da sam sa drugom na kafi a da sam ustvari bila sa njim u krevetu. Ili da sam na treningu/u kupovini a da sam sa nekim. Nacina ima zilion.
Upravo citam jako zanimljivu knjigu na temu prevare (u braku bez dece, nije beznacajno) - Svet posle rodjendana, autorke Lajonel Srajver (napisala je i "Moramo da razgovaramo o Kevinu"). Jako je zanimljiva utoliko sto paralelno razradjuje dva scenarija - jedan u kome se zena odlucuje da prevari muza, i drugi, kada resi da ne podlegne prvom iskusenju. Za sada sam procitala otprilike trecinu knjige, ali obecava, bas cu vam ispricati rasplete, ako vas budu zanimali.

monochrome

men' se drage moje djevojke cini,da nekoliko vas ima ljubavnike :rofl: :rofl: :rofl: