Seksualna ili emocionalna prevara, šta je gore?

Started by senka, February 09, 2010, 07:09:01 PM

Previous topic - Next topic

anelore

Ja bih se slozila sa martinom, i lingom uglavnom, i ponesto dodala.
Meni zaljubljivanje nikada nije bila cista hemija. Ako pod zaljubljivanjem podrazumevate te leptirice u stomaku, kod mene se oni nikada nisu javili bez neke interakcije sa objektom zaljubljivanja, a najveci su bili, naravno, kada mi je zaljubljenost bila uzvracena, dok sam iscekivala da veza pocne, i u prvim mesecima veze. I nikada se nisam tako zaljubila u nekoga ko mi je potpuno nepodoban kao partner ( dugogodisnji narkoman, kriminalac, decko moje drugarice/rodjake), cak i kada sam bila svesna da mi je taj neko privlacan kao seksualni i ne samo seksualni partner. Ja, dakle, pravim razliku izmedju neke pocetne reakcije na nekoga kao privlacnog i zanimljivog i potpunog predavanja svom osecaju zaljubljenosti. I duboko verujem da izmedju ta dva postoji sasvim dovoljno mesta da se zakoci, ako se hoce. I da taj zanos novinom (novinom u odnosu na brak) moze da voljom ostane samo to, ako se na vreme oceni da je too much pain for gain, kao sto rece martina. Moja odluka o mojoj monogamnosti dakle ne podrazumeva da ja nikada ne mogu da pomislim kako je neki drugi muskarac sjajan tip; ja biram da se ne prepustim tom osecanju. Ali tacno je i da stvarno dosad nisam imala nekih izazova u tom pogledu, cak i sa 20kg manje  :lol: No, kao sto rece Nanny, nisam se ni dovela u tu poziciju, a sad, kad pogledam unazad, mozda je i bilo prilika za to.
Sto se maste tice, vec rekoh da imam bogat unutrasnji zivot  :lol: i uopste mi nije strano da razmatram sbbkbb scenarije, u koje su ukljuceni drugi muskarci - ne zato sto sam nezadovoljna svojim brakom, vec zato sto sam ljubopitljivo i laskam sebi, mastovito ljudsko bice. Ali ja ja razradjujem i scenarije prevare MM, sopstvene smrti, smrti MM, sopstvene buduce upucenosti na invalidska kolica (morali bismo da kupimo drugi stan), te to sve zajedno vise govori o tome kako je meni sa mnom nego o bilo cemu drugom.  :lol:

Elanor

Quote from: martina on March 07, 2012, 01:56:21 AM
pa sad,  ne mozes da budes neandretalac, jos uvijek nisu sigurni ko su oni tacno bili, ali u najboljem slucaju su nam bili rodjaci, ne preci  :rofl1:
mada izgleda da je bilo rodjackog incesta, ko ce koga nego svoj svoga  :rofl:
sto znaci da nam jesu bili preci, sa cukundedine strane :lol: (nama belcima, to jest, afrikancima nisu)
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Vila

Quote from: anelore on March 07, 2012, 08:08:04 AM
Sto se maste tice, vec rekoh da imam bogat unutrasnji zivot  :lol: i uopste mi nije strano da razmatram sbbkbb scenarije, u koje su ukljuceni drugi muskarci - ne zato sto sam nezadovoljna svojim brakom, vec zato sto sam ljubopitljivo i laskam sebi, mastovito ljudsko bice. Ali ja ja razradjujem i scenarije prevare MM, sopstvene smrti, smrti MM, sopstvene buduce upucenosti na invalidska kolica (morali bismo da kupimo drugi stan), te to sve zajedno vise govori o tome kako je meni sa mnom nego o bilo cemu drugom.  :lol:
Joooj, isto i ja, baš takve razne scenarije sam razrađivala, sve sam potencijalne promene u našim životima pokrila :lol:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

anelore

Vila

A meni je to zapravo normalno. Ne mislim da je čudno razmišljati o različitim situacijama u životu, o svim mogućim scenarijima koji mogu da nas zadese - mislim da mi je to pomoglo i da se desenzitivišem za neke teže situacije, da se spremim i pripremim... Posebno posle mm-ovog infarkta, tada sam shvatila da ništa više nije neočekivano ni nemoguće, i da moram da budem spremna na sve.
Tako da ja "znam" i kako je prevariti, i biti prevaren, a nigde mrdnula iz svoje lude glave :rofl:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

anelore

Quote from: Vila on March 07, 2012, 09:01:58 AM
A meni je to zapravo normalno. Ne mislim da je čudno razmišljati o različitim situacijama u životu, o svim mogućim scenarijima koji mogu da nas zadese - mislim da mi je to pomoglo i da se desenzitivišem za neke teže situacije, da se spremim i pripremim... Posebno posle mm-ovog infarkta, tada sam shvatila da ništa više nije neočekivano ni nemoguće, i da moram da budem spremna na sve.
Tako da ja "znam" i kako je prevariti, i biti prevaren, a nigde mrdnula iz svoje lude glave :rofl:
Ja se i rasplacem  :-[. Dakle, nije da samo razradjujem, nego onako, ozbiljno prozivim. I da, sigurno se time desenzitivisem. E sad, koliki broj ljudi to radi, to stvarno ne znam.

Vila

I ja se rasplačem :lol:
Kuku, što smo blesave :girl_haha:
MOžda ima dosta ljudi koji to rade, samo ne smeju da priznaju ko ti i ja :girl_haha:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

Martina

disco2000

rafa

Quote from: anelore on March 07, 2012, 09:08:55 AM
Ja se i rasplacem  :-[. Dakle, nije da samo razradjujem, nego onako, ozbiljno prozivim. I da, sigurno se time desenzitivisem. E sad, koliki broj ljudi to radi, to stvarno ne znam.

I ja razmisljam, i rasplacem se uglavnom na scenario bez mm-a, gde su mi glavna pitanja da li bih se vracala za Srbiju, sta cu sa kucom, sta je najbolje za decu- menjati ili ne okruzenje, sta cu sa kreditima, sta bi bilo otplaceno od osiguranja i tako to. A onda se zgrozim nad svojim razmisljanjima.  :crycry: Mada sam ga skoro terala da sastavljamo spisak svih privatnih i uglavnom firminih dugovanja/potrazivanja i polisa osiguranja.
Pa se prebacim na suprotni scenario gde se jos vise uzbudim mogucnostima.
A svoja najgora razmisljala (pogibija nas dvoje, u avionskoj nesreci naravno  :girl_cray:) sam skoro regulisala pravno i polozila dokument kod advokata kome zelim deca da pripadnu.  :-[

No, da se vratim temi posle crnih misli...kolega je tu, cujem ga kroz ove pregradne zidove.  :rofl:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

Finalina

Margarita

hvala vam sto postojite, drugacije ne bih znala da sam normalna :friends:

linga

linga

Quote from: Marty Maraskino on March 07, 2012, 09:43:20 AM
Kucni :-X :lol:

:lol: :lol: :lol:

E sad ozbiljno, mene zanima, da li ste imali tih situacija za odolevanje?
Ja očito šaljem odbijajuće signale  :lol: pošto osim dobacivanja majstora na ulici i navalentnog kolege koji jura sve što nosi suknju takve prilike nisam imala niti se u njih dovodila  :rofl: , ko zna možda bih drugu pesmu sad pevala :) ;D