Main Menu

Tips & tricks-fondan

Started by cici, February 09, 2010, 09:11:57 PM

Previous topic - Next topic

ocajna domacica

Zamislila sam da prvo stavim šlagkrem a posle iskrojim traku koju ću "omotati" oko torte. U svakom slučaju trebalo bi prvo da probam na nekom parčetu torte pa ako ne uspe napravim plazma tortu ukrasenu fondanom

ocajna domacica

Samo da javim da sam probala.Na veće parče Jafa torte sam stavila šlag krem a kasnije sam parče obmotala trakom od fondana koja je bila viša za prst od šlaga. Torta je preko noći stajala u frižideru a posle 9 sati van njega na sobnoj temperaturi. Fondan nije .eemrdnuo :dance1:

Finalina

super, slikaj tortu kada je napravis, mene bas interesuje da vidim kombinaciju

Margarita

Quote from: Finalina on January 14, 2013, 12:03:09 AM
super, slikaj tortu kada je napravis, mene bas interesuje da vidim kombinaciju

ovo sam i ja htela da napisem :)

ocajna domacica

Morala sam da napravim 2 torte pa sam ipak ispod fondana stavila plazma tortu.

ocajna domacica

Još jedan razlog je bio i vreme-bilo je izuzetno toplo pa bi igranje sa kremom od kuvanih žumanca,čokoladnim bananicama koje beže i fondanom bio izuzetan udarac na psihu. Ovako, ja sam se igrala sa fondanom na plazma torti,a sin od 3 godine je ukrašavao čokoladnu tortu

Margarita

bas je lep vozic :)
a cime si ove sare na fondanu pravila, imas i nesto od tih alata?

Finalina

ocajna domacica

Ovo mi je prva fondan torta tako da ne raspolažem  specijalnim alatom. Koristila sam točkove od automobila i nešto iz kinder jajeta

Margarita

Pepi

Danas sam gledala neku emisiju na RTV, nisam od pocetka, pa ne ynam kako se zove, bila je ova gospodja, pravi super torte...mnoge su previse kicaste za moj ukus, ali su super odradjene, uredne, profi  :girl_in_love:

http://www.flickr.com/photos/52759706@N02/

cici

Domacice fino je ispalo.

Videla sam torte te zene, i meni je malo previse ali valjda joj je potraznja takva.A izrada savrsena zaista.

MissL

Auuuuuuuuuuuuuu :nesvest:
Jesu kicaste, ali su neverovatne
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Finalina

pepi me podsetila na savršenu izradu dekoracije pa da pitam ovde da li je neko video/probao ove torte , na nekoj svadbi sam se prilicno odusevila kako lepo izgledaju.... nego, u tim golubincima ih izgleda ima dosta koji se bave poslasticarstvom (moja drugarica za svecanosti uzima kod nekog starog majstora sto ga je valjda nasledio sin , covek stvarno sjajno radi i ukusu su odlični, a izgled rade po porudžbini... ovde na sajtu i ne izgledaju nešto posebno, mnogo je lepše to što sam videla uživo ...valjda takve fotke )

stacka

Branka i Vesna su nase najpoznatije dekoraterke  :innocent:
Vesnine torte (to su ove sa Finalininog linka) znam da su narucivali Nole, Tipsarevic i sl. Verujem da su pored izgleda i ukusne, svi sa kojima sam ja pricala imaju samo reci hvale za nju.:)
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.