Vežbanje koje se meri minutima

Started by AnaK, May 02, 2009, 12:37:33 AM

Previous topic - Next topic

Dacko

Našla sam neki blagi medicinski šampon u DM-u koji kombinujem za maskama i balzamom za kosu, tako da opet izgleda relativno normalno.
Sinoć na treningu radim neku vežbu za leđa koja mi je na početku bila misaona imenica, a instruktorka prilazi i uzvikuje: 'Dragana, pa tebi su se ocrtali mišići na nogama', ali da ste samo čule glas, kao kad bi neki vlasnik oduševljeno pohvalio papigicu za koju nije verovao da će ikad progovoriti.  :lol:

emge

pa papigice svaka čast :clap: mada ne znam zašto misliš da nije imala vjere u tebe, ja bih imala odmah :)

Dacko

Zato što sam s prvog treninga pobegla posle dvadeset minuta poluonesvešćena, pa žena nije mogla da veruje kad sam se pojavila na sledećem, bila me je već otpisala. I tog prvog meseca pola stvari nisam ni mogla da uradim, iako sam se trudila. A sad joj služim kao štreberski svetli primer za to šta se može postići svakodnevnim vežbanjem, zezaju me drugarice da treba da dobijem zlatnu zvezdicu za zalaganje, ali kad se ne zezaju, onda se stvarno dive što sam iz trenerki prešla na broj manje helanke.

Deda

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

stacka

Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Vila

Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

AnaK

Janko 23.7.2002.

Dacko

Pošto je stigao mesec u kome napokon idem na morence, krenuh da isprobavam prošlogodišnje pantalone i suknjice za more, da bih ustanovila da su mi isto knap kao prošle godine u ovo doba.  :o I šta sam onda šest meseci radila na aerobiku? :( Onda mi je malo laknulo kad sam prelistala ovu temu pa videla da sam i tad proleće provela u vežbanju kako bih na more otišla u pristojnom izdanju, ali definitivno moram da poradim na umerenosti u zimskoj ishrani ukoliko ne želim da mi se koža načisto upropasti zbog tih pet-šest kilograma koje sezonski penjem i spuštam.  :girl_cray:

emge

Dacko, bitno je da si ti zadovoljna sobom :kiss1:

Lani

Dacko nemoj da kloneš duhom sad, ti si bre moj uzor što se vežbanja tiče.  :bighug: Promene sigurno postoje... sigurno si više zategnuta, bolja ti je kondicija, bolje se osećaš.

Ključ je definitivno u ishrani  :wall:. Ko želi da smrša, mora i da značajno smanji unos kalorija, svede na minimum ugljene hidrate plus da vežba, preko cele godine, ne samo par meseci pred leto. Ja primetim po sebi, ako jedne nedelje baš pazim šta jedem (i to moram doooobro da pazim :hm:), obavezno na kraju nedelje kad se merim bude 1-2 kg manje. A čim ne pazim tj. jedem normalno (i to moje normalno je prilično umereno, nikakvi slatkiši i sl, sladoled i čokoladu ne pamtim kad sam pojela...), vaga ostane zakucana. A oba treninga na koje idem su fizički baš zahtevna, Body combat posebno. Idem na 7 (SEDAM) treninga nedeljno, 3 od po sat vremena i 4 po pola sata i opet ako želim da smršam, moram da jedem kao vrabac.  :wall: Prestala sam da se nerviram. Jbg, to nam je što nam je, kad nas već majka priroda nije obdarila brzim metabolizmom.

AnaK

Plus si sigurno prosle godine usla sa manjim viskom u pripreme za leto.
Janko 23.7.2002.

Vila

Dacko, samo cool i polako :kiss1:

Ja sam se vratila na fit step, krajnje je vreme bilo, opet sam debEla :wall:
Mm i ja sko redukovalii i izmenili ishranu, u osnovi kao hrono, mada jedemo i voće, ali umereno.
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

AnaK

Inace, cekala sam sad bus vise od pola sata, na prometnoj stanici, sedela na zidicu i posmatrala. Definitivno je 80% zena mojih godina i do 15 god starijih sa viskom kilograma, manjim ili vecim.
I stvarno pocinjem da se pitam da li treba sebi da postavim realnije standarde, u skladu sa godinama, konstitucijom, metabolizmom, nacinom zivota.
Vec nekoliko godina jurim neku zeljenu kilazu, a ona mi je sve dalje.
Janko 23.7.2002.

Vila

Ja nemam neka prevelika očekivanja, nemam neki strogo postavljeni cilj, ali želim da se bar zategnem malo, ako je moguće da skinem kao prošli put npr. desetak kg.
Znam da ne mogu ni u snovima da dostignem svoj izgled od pre 17-18 godina, ali mogu da se potrudim da skinem najgore salce :girl_haha:
Moj uzorak u okruženju je drugačiji, uglavnom se drže standarda - što će reći da je većina mršavija od mene :lol: pa me to dodatno nervira.

Fit step će me bar zategnuti, smanjiti obime, to mi je zapravo najvažnije.
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

Martina

Lani

I ja želim da smanjim obime za početak, a ako spadne i poneki kg tim bolje.
Najviše me nervira što pola garderobe iz ormana ne mogu da zakopčam ili mogu uz zadržavanje vazduha. :crazy:
To je sve garderoba broj 40-42 (provuče se i poneki 38) ili M ili L, zavisno od proizvođača... iz principa neću da pređem na veće brojeve, to bih doživela kao kapitulaciju.  :ljut: