Main Menu

Dermatolog- potrebna preporuka

Started by lakalut, March 10, 2010, 01:46:45 PM

Previous topic - Next topic

lakalut

Quote from: Lilit_Depp on March 12, 2010, 07:13:38 AM
Koliko videh na sajtu, nema sta ne rade.
(Imaju i forum.  :rofl:)

Sve videh, pa i forum :rofl:
Nego, Dada je pomenula odredjenog dr, onog najglavnijeg tamo, pa se pitam za sta njega konkretno preporucuje :turpija:
L: april 2006.

J: septembar 2009.

lakalut

Bila u Dermatimu, dobila dijagnozu odmah s nogu, rozacea u poodmaklom stadijumu. Dobila sam 3 leka za mazanje, dr rece da su joj ruke vezane zbog dojenja, inace bi me rokala nekim zescim lekovima :crazy:
Dado, hvala na preporuci, deluju bas profi.

AnaK

Užas :(
Murad ima kolekciju za Rozaceu, za svakodnevnu negu. Pa eventualno pogledaj. U njihovoj apoteci na Zelenom vencu je najpovoljniji.  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

lakalut

Hvala Anak, mazacu ovo sto mi je prepisala do kontrole za mesec i po, pa cu je pitati sta misli o tome...A usput me (auto) udario kamion, al to je za novu temu :crazy:

Masha

maggie

I ja danas bila kod dermatologa, zbog nekih cudnih akni sa kojima mucim muku zadnje dve godine, i dobila dijagnozu 'akne rozacea'  :girl_cray: Dao mi da pijem antibiotike (amracin- to je tetraciklin) plus jos neka kremica (benzoil peroksid). E sad se ja nesto mislim oko ovog antibiotika, treba da ga pijem mesec dana do prve kontrole, a citajuci po netu neki ga hvale a nekima je navodno napravio haos. A ovaj moj doca je neki jako ugledan sa medjunarodnom reputacijom, pa bi trebalo da verujem njemu, ali dzaba, pojede me crv sumnje; ali opet ne nose mi se ni akne u ovim godinama.

Pa,..., jel ima neko iskustvo sa dugotrajnom terapijom tetraciklinom? (Rekao mi je da za intimnu higijenu i ispiranje usta koristim sodu bikarbonu da ne zapatim kandidu, i nista vise.)
Sonja 18.1.2004
Aleksandar 14.1.2008

AnaK

Ja nemam iskustva i baš ne znam šta da ti kažem  :kiss1: S tim što bih ja uz antibiotik pila i probiotik.
Janko 23.7.2002.

zvoncica

I meni je dermatolog prepisala AB kad sam bila student. Pila sam i duze od mesec dana i nisam imala nikakvih problema. Mada, moje bubuljice su ostale imune i na to  >:( Samo, trebalo bi da koristis i neku vaginalnu kremicu zbog kandide. Pitaj svog ginekologa. I - srecno!  :hello:

lakalut

Quote from: maggie on June 03, 2010, 03:12:57 PM
I ja danas bila kod dermatologa, zbog nekih cudnih akni sa kojima mucim muku zadnje dve godine, i dobila dijagnozu 'akne rozacea'  :girl_cray: Dao mi da pijem antibiotike (amracin- to je tetraciklin) plus jos neka kremica (benzoil peroksid). E sad se ja nesto mislim oko ovog antibiotika, treba da ga pijem mesec dana do prve kontrole, a citajuci po netu neki ga hvale a nekima je navodno napravio haos. A ovaj moj doca je neki jako ugledan sa medjunarodnom reputacijom, pa bi trebalo da verujem njemu, ali dzaba, pojede me crv sumnje; ali opet ne nose mi se ni akne u ovim godinama.

Pa,..., jel ima neko iskustvo sa dugotrajnom terapijom tetraciklinom? (Rekao mi je da za intimnu higijenu i ispiranje usta koristim sodu bikarbonu da ne zapatim kandidu, i nista vise.)

Ja u terapiji nemam tetracikline, jer ne smem zbog dojenja... Ali koliko sam shvatila, oni su tu zbog antiinflamatornog dejstva, verovatno ce ti posle prve kontrole smanjiti dozu, ako ok reagujes na terapiju. Koristim Elidel krem i Skinoren krem, rezultati su diskretni, ali ruke su nam vezane dok ne prestanem da dojim, posle cu da se "roknem" retinoidima, jer mi je stanje na licu potpuno uzasno, jako lose.... :'(

Dada

Lakalut, ne odgovorih ti onda, nisam vidjela :-[  Ja sam isla zbog sumnji na neku od autoimunih bolesti, potvrdio je sumnju ali ja nisam odradila nista sto mi je rekao od dodatnih analiza (biopsiju i sl) :crazy: tako da ne znam sto da ti kazem osim sto je djelovao vrlo verzirano i bio jako ljubazan.

Da bude bolje poslije dojenja :bighug:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

lakalut

maggie

Pocela sam da pijem, pa cemo da vidimo...
Sonja 18.1.2004
Aleksandar 14.1.2008

AnaK

Janko 23.7.2002.

maggie

Sonja 18.1.2004
Aleksandar 14.1.2008

Lani

Devojke kako ste sad?
Ja moram do nekog dermatologa pod hitno, počeli su moji zimski crveni pečati.  :girl_cray:
I čini mi se gori nego ikad.  :girl_cray: