Sirovo meso - od kog dela za koje jelo

Started by MissL, March 25, 2010, 11:14:54 AM

Previous topic - Next topic

MissL

Al' ga srocih :lol:
Secam se da smo nekad imali slicnu temu, ali ne znam gde :think:
Elem, prosli put sam corbicu pravila od mesa sa junecih grudi i bilo je odlicno, s tim sto je bar polovina 'otpala' na masnocu koju sam bacila :hm: Juce uzmem od sola jer je 'cistije' i odlepim :wall: kao kamencici :crycry:

Mozda je zgodno da se ovde posavetujemo (naucimo :mrgreen: ) od kojih delova i koje zivuljke je najbolje kupovati za pripremu raznoraznih jela
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

janavi

za supu juneći ribić, pojma nemam koji je deo životinje
za pečenje svinjska ruža
šnicle od plećke

i naravno biftek :)
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Saska

I ja supe i čorbe pravim od grudi ili od rozbratne.
Pileću/ćureću supu ili čorbu od grudi.
Gulaše od buta ili šola, svinjski obično od filea.

Finalina

juneci file i but dinstam, kuvam i sl
za corbe stavljam i rebra, rozbratne (valjda se tako pise) , ali najcesce ta kostunjava mesa sa kostima ne jedemo direktno  ( izvadim ih iz supe i iseckam za neku salatu )

janavi

ja ne volim supu od rozbratne, ima previše debela vlakna, suvo je i žilavo
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

Finalina

dobra je samo za "ukus" supe tj vode u kojoj se kuva

janavi

ne bih se složila
ribić ima dosta više onog želatinastog, pa supa bude 'punija'

Finalina

jeste, to je tacno za ribic ( ja volim da ga pravim sa raznim povrcem, dinstano )

NenaS

Jel ovo tema samo za junetinu? Supa od rozbratne spada u ''najnizu kategoriju'' junecih supa, sto se mene tice, a sa samom rozbratnom posle ne znas sta bi - koliko god da je kuvas ostane zilava i tvrda..Ja kupujem meso od grudi ili rebra - tamo gde je ''sareno'' ima i masnoce da da ukus supi i mesa koje posle iseckam sitno, a ukusno je..
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

MissL

Nije samo za junetinu, nego me je ona povukla

Kad kuvam supu od junetine, uzmem rozbratnu ili sol, pa to meso posle kuvanja isitnim i napravim salatu :balavi: ili od grudi pa ga bacim :-[ posto obicno bude manje parce i nedovoljno za salatu a prilicno masnoce. Inace ne volim bareno meso iz supe, bilo mekano ili ne i niko ga od nas ne jede leso ili kako se to vec kaze. Nisam znala da ce ovo biti ovako kad se isecka na kockice, mislim da bi bilo bolje da sam prvo skuvala u komadu, pa isto na trakice razdvojila, ovako sam mu ocigledno poremetila strukturu i dobila kamencice
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Finalina

a volite li "suplje kosti" (retko se nalaze)

janavi

obožavam :clap:
i kao klinka sam volela, šteta što tog sadržaja uvek ima 'na vr' noža' :lol:

Glitter

Da ne ponavljam potpis za janavi prvi post :good:

NenaS

Quote from: Finalina on March 25, 2010, 12:03:20 PM
a volite li "suplje kosti" (retko se nalaze)

O da... :balavi: Samo moraju da budu sveze (a jako se brzo kvare) i supa je dosta jaka...i tesko se nalaze.
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Glitter

U bg nikad nisam nasla suplju a zato ovde uvek ima