Neophodna dokumentacija / stvari kad krenete u porodiliste

Started by stacka, April 19, 2010, 05:54:29 PM

Previous topic - Next topic

Elanor

Quote from: anelore on October 04, 2011, 06:05:12 AM
Od vlaznih maramica su mi najbolje Toddies.
milena je bila osetljiva na toddies. ja bih za tako malu bebu ipak nesto vise bebece.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Lani

Ja bih isto za početak pre neke sensitive maramice nego Toddies.
Ovo za spavaćice, baš me čudi da u Zemunskoj daju da se porodiš u svojoj :blink:, u Gradskoj je to no way.
Posle naravno možeš da nosiš svoje a možeš i njihove ali za porođaj se zna da mora njihova.

Saska

Ma da, to je sto sela, sto obicaja, a svako se svojih drzi k'o pijan plota.
Meni su u Visegradskoj za porodjal dali mantil, plavi, onaj sto se vezuje pozadi :lol: , kao iz americkih doktorskih serija.

Glitter

Front poradjala se u svojoj...bila je zanimljiva posle  :crazy:

zasto sam sela da doruckujem uz ovu temu  :rofl:

NenaS

:bighug: Hvala svima! Sto sela - dvesta običaja... Kod nas, mislim da dozvoljavaju i nošenje svojih spavaćica, za posteljinu baš i ne znam.. Ne znam kako je njoj, ali ja definitivno imam žestoku tremu.. :nokti2: Valjda zato što znam kako to sve izgleda.. :girl_sigh: Kupila neke maramice sa aloa vera i kamilica ekstraktom, valjda su dovoljno nežne.. Samo još da nađem te mrežaste gaće :rofl: (kolko komata?) i šeširiće.. :think:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Lani

Ma 4-5 komada će biti dovoljno.
Jel odustala od epidurala?

NenaS

Quote from: Lani on October 04, 2011, 09:16:17 AM
Ma 4-5 komada će biti dovoljno.
Jel odustala od epidurala?

Odustala...Nešto su se raspitivali, kaže da bi je koštalo oko 300 evra.. :o
Aleksandra   14.09. '87.

Tchi

mrezaste gace bolje i da ne nosi tamo dok lezi nego da luftira ranu (eventualnu) bolje da luftira tamo nego kuci

NenaS

Quote from: Tchi on October 04, 2011, 09:23:06 AM
mrezaste gace bolje i da ne nosi tamo dok lezi nego da luftira ranu (eventualnu) bolje da luftira tamo nego kuci

Pa jel onda treba ili ne? :ces: Smilujte se, to u moje vreme nije bilo, mi mo sve išle sitnim koracima, ko japanke (pridržavaš, jelte, uložak, da ga ne izgubiš negde po hodniku..) :-X
Aleksandra   14.09. '87.

Tchi

treba, treba, ali joj savetuj da dok lezi, a neko drugi pere posteljinu moze samo da prodje sa jednim uloskom da bi rana sto pre zarasla

NenaS

Quote from: Tchi on October 04, 2011, 09:28:27 AM
treba, treba, ali joj savetuj da dok lezi, a neko drugi pere posteljinu moze samo da prodje sa jednim uloskom da bi rana sto pre zarasla
A da kapiram, da ih oblači kad ide da protegne noge, dobije posetu i sl...Dobro, tako sam i mislila da joj kažem, hvala.. :bighug:
Aleksandra   14.09. '87.

Saska

Ma to su obicne rupicaste, rastegljive gace, koje u sustini imaju ulogu da pridrzavaju ulozak. Moze i bez toga, mene su zuljale i nervirale, al sam bila po najvecoj vrucini u bolnici. Spakujte, pa ako hoce da nosi-nek nosi.

Lani

Mene su isto žuljale i nervirale posle prvog porođaja, baš mi je bio neprijatan osećaj. Nosila sam ih ali sam ih vratila kući neupotrebljene.
Sad posle drugog sam nosila moj standardni veš, nisam imala epiziotomiju pa je bila totalno druga priča.

emge

Meni su Toddies male za bebe, OK su mi ovako da se imaju u kući, ali bebeće su većeg formata.

Glitter

ja nosila mrezaste 4 meseca posle porodjaja...bile mi super udobne i seksi  :lol:

Neno, apoteke, pakovanje od 3 komada je bilo oko 500 dinara