Main Menu

Kolač Zebra

Started by AnaK, May 04, 2010, 08:31:41 AM

Previous topic - Next topic

Margarita

zebrice su super :clap: :clap:
nisam ni ja ljubitelj suvih kolaca, ali ovo mi je super varijanta za klince za dorucak/uzinu :good:

AnaK, ako budes pravila u muffins formi, ja sam za pleh od 12 rupa stavila 3 jaja i koristila manju solju (crvena don cafe); bilo je dovoljno.
sara mi je nije nasarala :girl_haha: nekako je crni deo skroz zapao u sredinu :-[

aleks

i meni lici na kuglof, ovde se to svuda i svi jedu. Ima i ovakav bas Zebra... ja ne volim, ali ja i nisam neko merilo.
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

anelore

Ja sam sinoc pravila. Umesto ulja sam stavila maslac. Nisam dobro podelila masu (Sava pomaze, Vida se buni sto je ne gledam) i imala sam vise cokoladne nego bele. Uz to, kalup mi je nesto manji (ne znam tacnu meru) i ostala je otprilike 1/4 testa koja nije morala u njega da se sipa, a ja sam je sipala. Kolac je na sredini zato visi nego na krajevima, a one sare koje su postojale su se stopile, nesto se samo vidi na sredini kolaca. A dok sam redjala, odlicno je izgledalo, cak mi ni sredina nije bezala.
No, kolac je jako ukusan, Sava ga je sinoc vecerao uz cokoladno mleko i pojeo bas veliko parce. Sledeceg puta cu praviti tako da ima vise bele mase, kako bi se ove crne sare bolje primetile, i smanjicu meru za ovaj kalup.

Lani

Ja isto ne volim kuglofe, mene sve to davi ali mm voli.  :) Možda bih njemu i pravila, nikad nisam probala dosad.

Deda

Quote from: anelore on May 19, 2010, 09:03:23 AM
Ja sam sinoc pravila. Umesto ulja sam stavila maslac. Nisam dobro podelila masu (Sava pomaze, Vida se buni sto je ne gledam) i imala sam vise cokoladne nego bele. Uz to, kalup mi je nesto manji (ne znam tacnu meru) i ostala je otprilike 1/4 testa koja nije morala u njega da se sipa, a ja sam je sipala. Kolac je na sredini zato visi nego na krajevima, a one sare koje su postojale su se stopile, nesto se samo vidi na sredini kolaca. A dok sam redjala, odlicno je izgledalo, cak mi ni sredina nije bezala.
No, kolac je jako ukusan, Sava ga je sinoc vecerao uz cokoladno mleko i pojeo bas veliko parce. Sledeceg puta cu praviti tako da ima vise bele mase, kako bi se ove crne sare bolje primetile, i smanjicu meru za ovaj kalup.
Slicno smo gresile  :lol: mada mene niko nije dirao. Ja stavila vise crne smese, pitaj Boga zasto...
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

anelore

Dedo, great minds think alike! :bighug:

Deda

Hahaha, hvala na komplimentu

Margarita

i kod mene je bilo malo vise crne, ali ne znacajno :lol:

e,da, pekla sam ih jedno 15 min. na 180 C

MissL

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Margarita

Deda

U Grckoj pre 20 godina ih je bilo

MissL

Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Glitter

elizabet tejlor mladunce  :rofl1: :rofl1: :rofl1: :rofl1:

jao bre hahahahahahahaahahahah :rofl1: :lol:

Saska

moja zebra naoko ne lici na zebru, mirise super, a jos je nismo probali-eno je hladi se. Jova obigrava oko nje, pa cu verovatno da je nacnem jos vrucu.

Margarita

opet sam ga pravila, u okruglom pleKu
kad sam ga tek sipala, bio je super, ali je u toku pecenja crna masa spala na dno :lol: pa nije bilo ni Z od zebre; mislim da je trebalo da bude malo gusce :think:
gosti su ipak bili odusevljeni, ni mrvica nije ostala