Hejterski topic - lekari!!!!

Started by Unabebili, May 10, 2010, 05:55:37 PM

Previous topic - Next topic

bubi

Martina stižu za nekoliko minuta u razvijenim zemljama.kod nas mogu da stignu za par minuta ili sat vremena.a možda bi pomoć trebala baš u tim prvim minutama.
Nisam dr ,možda i grešim oko toga ko i kako treba da pruži prvu pomoć ali mi je "ton" u tekstu ličio kao da nisu hteli.ne znam.
Bila sam pre neki dan u KC i zaista se divim i dr i sestrama.toliko naroda i to bolesnog.Pa umoris se samo dok dobar dan kažeš.pomislim kako bih sve političare naterala da poštuju protokole.da zakažu za šest meseci pregled koji je hitan ,pa da dodju u čekaonici i čekaju i gledaju.Pa možda i ne završe posao taj dan.Pa da vidim da li bi im smanjili plate.ova država je obezvredila sve i dr i profesore i sve profesije,a bezobrazluk,glupost podigla na pijedestal.

martina

ma kontam vas bubi sta pricate
i ne mislim da su ovi ljudi odreagovali kako treba, ali mi je gore sto iz cijele price oni nisu znali sta treba da urade. da su odreagovali po nekim pravilima, ova zena ne bi to pisala, ali pravila ocito nema, i utoliko se i sa njima suosjecam.

polazim od sebe licno, da se ne daj boze nadjem na nekom mjestu nesrece, ja stvarno ne znam sta bih. kontala bih da bolje da se ne mijesam, jer mogu da zeznem stvar.

kod nas neki dan javljaju kako je zena tuzila bicikliste koje je ona udarila automobilom. jednog od njih ubila ( valjda njega nije tuzila). mislim, sta ikog sprecava da nas tuzi u bilo kojoj situaciji
tako da meni to sto neko moze da me tuzi nije stvarno nikakvo opravdanje da ne postupam kao covjek
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

bubi

monochrome

Quote from: Elanor on May 01, 2014, 03:20:54 PM
ja ipak mislim da nisu izasli da pomognu ne jer nisu hteli ili su se plasili posledica, vec zato sto ne umeju, zaboravili su sve sto su naucili za vreme studina. u srbiji se vecina lekara opste prakse u domovima zdravlja svela na to da prepisuju recepte i pisu upute.

ovo je meni bilo prvo na pameti...

cici

Ja i dalje ne razumem ali se vrlo dobro secam da su moja mama i dr u dz gde je ona radila istcavali tako kad je nekome pozlilo ili bilo lose ispred i to ne jednom.Isto tako ne razumem da bi dir dz bio toliki 'covek' da svom zaposleom da otkaz jer je nekome spasio zivot.

Xe

Samo da napomenem da smo mi imali i prvu pomoc i razne vrste obuka još od osnovne škole, pa sve do fakulteta.
Pomoglo mi dvaput sigurno - kad mi se drugarica (imale smo tada 16 godina) davila od bureka, i pre par meseci, kad se od slatkog od smokava davio MM.
One sitne povrede i gluposti ne računam.
I meni bi prvo bilo da utrčim u DZ, računam, em znaju šta treba, em imaju makar neki zavoj.
Ali hebi ga. Izgleda da sve moramo sami.
Znam da se Krugolina sa prebivšim ministrom prepucavala oko postojanja nepostojećih protokola, za koje je nepobitno utvrđeno da ne postoje, te sad ne znam otkud im ovaj protokol o nemešanju, naročito kad se zna da je po zakonu svaki učesnik u saobraćaju obavezan da pomogne unesrećenima (bez obuke), kako onda ovi obučeni ne smeju?  :ces: :wall:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

disco2000

Ucesnici u saobracaju imaju obavezu obuku sada :ces: Vise nego pre kada se polagalo za vozacku... :think:

vojka

Martina, nasa hitna je uzas
Ima u njoj mozda dve-tri ekipe koje rade svoj ppsao
Ovo ostalo je bladi hpror
I samo cu se dalje nervirati,ne mogu da pisem sva sr
Protokol svuda u svetu postoke, postoje naposani protokoli i za nerazvijene zemlje ( ne mogu isti da se upptrebe, Ali smislilo ljudi I za nasu situaciju) samo treba prevesti I primeniti
Ali kako onda loviti u mutnom
( to se odnosi na dirrktore)
A ima I osudjenih lekara samo to ne ide na naslovne strane
Ali u glasniku lrkarske komore, koja je takpdje farsa, ih obkavljuju
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

vojka

Xe, protpkpl je sta I kako se radi oko pacijenta
Ovo o ne napistanju radnog mesta je iz zakona o radu
A Pri tom posyoji I zakonska obaveza pruzenja medicinske pomoci
A sad sta bi svako od NAS odlucio, Lao sto. Vec rekoj je stvar lkudske savesti
Samo je nenormalno da je to tako , tj da ppstoji talva kontradiktornpst
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

Xe

Quote from: vojka on May 01, 2014, 08:23:22 PM
Xe, protpkpl je sta I kako se radi oko pacijenta
Ovo o ne napistanju radnog mesta je iz zakona o radu
A Pri tom posyoji I zakonska obaveza pruzenja medicinske pomoci
A sad sta bi svako od NAS odlucio, Lao sto. Vec rekoj je stvar lkudske savesti
Samo je nenormalno da je to tako , tj da ppstoji talva kontradiktornpst
Nisam na to mislila, vec na vest u kome direktor DZ spominje protokole, covek bi rekao i da postoje, a ne postoje, osim usmenih predanja, potvrdio i ex ministar onomad, sumnjam da je gospodza ministarka tu nesto dirala  :hm:
i jeste nenormalno da je nepruzanje prve pomoci unesrecenom u saobracajnoj nesreci kaznjivo za obicnog coveka, a obavezno za medicinskog radnika  :fool:
Disco, polovina vozaca polagala je u godinama kad vise nije bilo predmeta Prva pomoc i zastita u skoli, a jos nije bilo slicne obuke za polaganje voznje. Drugim recima, nemaju pojma.

vojka

Samo da dodam, i van radnog vremena zakonsli smo obavezni da pruzimo hitnu medicinslu pomoc
I ppstoje kazne ako ne
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

Glitter

Objavili su update na blicovom sajtu

vojka

Nisam jasno napisala lekari su zakonsli obavezni da pruze hitnu medicinslu pomoc I van radnog vremena
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

Xe

Ali ne i za vreme radnog vremena van zgrade, koliko sam razumela
Potpuno ludilo

vojka

Luda drzava
Mada Licno mislim da ce ih kazniti, " sljepom po ruci", zbog mrdijske paznje koja se dihla
Ali poet ce izozstati sistemsko resenje za ubuduce
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012