Hejterski topic - lekari!!!!

Started by Unabebili, May 10, 2010, 05:55:37 PM

Previous topic - Next topic

senka

M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

maripoza

Quote from: Blue on September 11, 2015, 11:05:22 AM
kod mene se mozes pregledati samo ukoliko si na samrti, a kod elanor mozes i ako si hipohonder  :lol:

E hvala, odlicno objasnjenje. :lol:  Nisam to znala.

Veki, :bighug:
Old enough to know better, but too young to care.

anelore

Blue

veki, strasno :(

Quote from: maripoza on September 11, 2015, 12:51:15 PM
E hvala, odlicno objasnjenje. :lol:  Nisam to znala.

ja ovde stalno davim sa tom istom pricom, pa ostali znaju - kod ginekologa sam ovde zadnji put bila prilikom porodjaja, jer je bio komplikovan - inace ga ni tada ne bih videla (nakon istog me nije pregledao lekar, nego sestra), na brisu grlica materice sam bila pre 4 godine (imas pravo da ides svake 5 godine, cesce ne mozes ni da hoces da platis), na preventivne preglede grudi po mom home doktoru nema nikakvog smisla ici, a sto se tice oftalmologa - ne ide se kod istog ako nema neku tesku ocnu bolest (ja imam dioptriju -7 + astigmatizam, ali to ne spada u teze, tako da ga nisam ovde ni uspela videti), vec se ide u optiku, gde rade ljudi koji nisu oftalmolozi. i tako...po njima su sistematski pregledi stetni (kao i uzimanje krvi) jer jednostavno otkrijes prilikom njih nesto, sa cime mozes da zivis (ne bi ti smetalo da ne znas da imas).

jedino je super sto lekari ovde nisu tabletomani, apoteke skoro da ne postoje. lekove prepisuju samo u prekoj potrebi.

ono sto mi je ovde bas super je zubarka - fenomenalna je i ne znam da li je do nje ili je to tu inace bolje.
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

maripoza

Da, preterano je to, po mom misljenju. Ne volim ni drugu krajnost, najbolja je neka zlatna sredina.
Odnosno, najbolje je kad ljudi imaju pravo na izbor.
A mozete li, ako smatrate da treba, da odete kod Elanor pa da se pregledate privatno (kao sto Kanadjani odlaze u USA)?

Blue

Quote from: maripoza on September 11, 2015, 02:55:00 PM
A mozete li, ako smatrate da treba, da odete kod Elanor pa da se pregledate privatno (kao sto Kanadjani odlaze u USA)?

ne znam za Belgiju (pretpostavljam da bi bilo jako skupo, a ovdasnje osiguranje to sigurno nece pokriti), ali mozemo u Srbiju :turpija:

Glitter

ja sam danas dobila poziv za cervival screening test, koji se ovde za moje godine radi na 3 godine, ja sam ga uradila u novembru u Bg i planiram opet u Bg, a njima cu samo da dostavim rezultate.

osiguranje ce obicno pokriti hitnu medicinsku pomoc do odredjene vrednosti (ovo za blue/poza diskusiju)

Blue

Quote from: Glitter on September 11, 2015, 03:13:34 PM
ja sam danas dobila poziv za cervival screening test, koji se ovde za moje godine radi na 3 godine, ja sam ga uradila u novembru u Bg i planiram opet u Bg, a njima cu samo da dostavim rezultate.

ovde imas pravo na svakih pet godina, i to tek kada napunis 35. :think:

Glitter

ako imas 25 do 49  onda na 3, ako imas 50 do 64 na pet, nakon toga moze ne mora, oni ne pozivaju
i nije bas istina da se sporo razvoja, ali ako oni kazu da ne treba, mozda Holandija i nije endemsko podrucje i zene se ne razboljevaju od raka grlica materice onoliko cesto koliko na drugim mestima (mislim preventiva se na kraju svede ipak na statistiku svetske zdravstvene organizacije i odredjene zemlje)

Blue

slazem se Glitt, meni ta argumentacija njihova uopste ne pije vodu. cak i da se ovde zene od toga cesto ne razboljevaju, ima puno imigranata i stranaca. 

Glitter

maripoza

Quote from: Blue on September 11, 2015, 03:03:34 PM
ne znam za Belgiju (pretpostavljam da bi bilo jako skupo, a ovdasnje osiguranje to sigurno nece pokriti), ali mozemo u Srbiju :turpija:

Mozes ti, mene zanima sta mogu Holandjani koji nisu sa Balkana. :lol:

Blue

Quote from: maripoza on September 11, 2015, 04:58:49 PM
Mozes ti, mene zanima sta mogu Holandjani koji nisu sa Balkana. :lol:

oni za bolje ne znaju, te im je njihov zdravstveni sistem super i odlican, a mi smo za njih gomila hipohondera  :lol:

Glitter

Ja sam stiva navukla na privatno u srbiji :lol: sad ceka da dodje u bg da ide da pregleda oci kod doktora be kod opticara :lol: