Hejterski topic - lekari!!!!

Started by Unabebili, May 10, 2010, 05:55:37 PM

Previous topic - Next topic

maripoza

Pa kako ne znaju, Blue, kad vec u susednoj Belgiji imaju skroz drugaciji sistem?
Cak i mi u Srbiji znamo za bolje od naseg. :rofl:
Old enough to know better, but too young to care.

Blue

Quote from: maripoza on September 11, 2015, 08:02:53 PM
Pa kako ne znaju, Blue, kad vec u susednoj Belgiji imaju skroz drugaciji sistem?
Cak i mi u Srbiji znamo za bolje od naseg. :rofl:

pozo, pa oni imaju potpuno drugi mentalitet nego mi  :lol:

oni vole svoje i za njih je zdravstveni sistem poput belgijskog ili naseg besmislen - cisto prosipanje para i hipohondrija.

oni takodje smatraju da ako ljudi idu kod specijaliste za svaku glupost, onda to i nije pravi specijalista, jer se bavi svime i svacime umesto da se specijalizira.

ono sto treba spomenuti je da ovde cesto zavrsis kod sestre, ali mislim da su sestre obrazovanije nego nase, imaju maltene neki kao fakultet/visu skolu (kao i ovaj sto radi u optici), tako da nije to sve potpuno uporedivo sa nasim zvanjima.
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Elanor

da, ali ako im kazu da imaju rak, ali nije dovoljno uznapredovao da bi ga lecili, oni koji imaju para lepo odu u nemacku, da se lece tamo. zaista znam za takav slucaj.
svejedno, nl statisticki i dalje ima najbolji zdravstveni sistem... racunam da odlicno lece kad je stani-pani...
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Blue

Quote from: Elanor on September 11, 2015, 09:16:47 PM
svejedno, nl statisticki i dalje ima najbolji zdravstveni sistem... racunam da odlicno lece kad je stani-pani...

nisam za ovo znala...ali da, kada je stani-pani (pogotovo te teske bolesti) navodno jako dobro lece i imaju svu mogucu aparaturu, naravno.

AnaK

A statistika sigurno meri i odnos dijagnostifikovanih/izlečenih. Vrlo je moguće da mnogi umru jednostavno prirodnom smrću, bez dijagnoze, te da ni ne uđu u statistiku  :think:
Janko 23.7.2002.

Blue

oni su i jako dugovecni, kao japanci. muskarci zive u proseku 79 godina (u srbiji: 72) a zene 83 (kod nas 77).

Xe

A kod ovih neuspešnih imaju i eutanaziju  :turpija: :lol:
Izvinjavam se na crnjaku, kod nas skrining ne može da se uved ena tri godine jer tek onda niko neće ići. Ustvari žene odustaju jer su redovi i čekanja toliki da većina prosto izađe na vrata i prepusti se sudbini  :crazy:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Glitter

da, ali ako im kazu da imaju rak, ali nije dovoljno uznapredovao da bi ga lecili, oni koji imaju para lepo odu u nemacku, da se lece tamo. zaista znam za takav slucaj.
ovo i S tvrdi, da im je zdravstveni sistem svetlosne godine ispred mnogih drugih u Evropi

Elanor

sad sam gledala.
nl je najbolja po ovom, najnovijem istrazivanju, to sam zapamtila http://www.telegraph.co.uk/news/health/expat-health/11384780/Netherlands-tops-health-care-rankings-with-UK-in-14th-place.html

ostala rangiranja su sarena, rangira kako ko hoce, ali najcesce se kao najbolji evropski sistem navodi francuski. to mi je ipak logicnije.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Glitter

ima mi logiche da je Holandija po statistika ispala najbolja bar ako se primeni logika i ovo sto je blue podelila, prosto znaci da ima manje pacijenata (u poredjenjeu sa sistemom gde se one bolesti koje u Nl nisu bolesti smatraju bolestima-u najgrubljem mogucem smislu) pa samim tim je i vreme cekanja manje.
Mislim da pretrpan sistem ne moze da ima dobru statistiku, previse je faktora :lol:

Elanor

da, accessibility je vazan faktor u statistikama; prosto, vreme cekanja na intervenciju je u takvom sistemu kratko.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Glitter

u UK se prosto zna zasto je sistem sranje, prosto je napravljen za manji broj ljudi i nije se menjao otkad su osnovali NHS i vise je administrativna zver nego zdravstveni sistem

Unabebili

sad mi sestric javlja, treba da uradi 10 analiza, jer ide na neku interveniciju u sredu

od 10, za tri nemaju reagense u DZ i mora privatno  :hm:

rendgen takodje ne radi u DZ Banovo brdo, pa i to mora privatno  :hm:

pa jbte  :wall:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Mirka

Naleteh, pa da se podsetimo, napisao Nušić u Autobiografiji:
QuoteДоктор је одиста згодна ствар. Исплазиш му језик, наплати ти три динара; завуче ти дршку од кашике у уста, узме ти пет динара; пипне те за руку, узме ти десет динара, и то гледа на сат да не би дуже држао руку но колико треба за десет динара.
Ако ти наслони уво на леђа, узме ти петнаест динара, а ако напише две-три речи, које нико под богом не може прочитати, он ти узме двадесет динара.
И онда, што је главно, ако болесник оздрави, он вели: оздравио од његових медецина, а ако умре, он вели: умро од природне смрти.
Neke stvari se nikako ne menjaju :)
Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.