Main Menu

Obavezna vakcinacija da ili ne

Started by disco2000, May 17, 2010, 03:50:29 PM

Previous topic - Next topic

disco2000

Trazila sam nesto o obaveznoj vakcinaciji, zanimalo me je da li se i dalje daje protiv tetanusa u 18oj.
"Tetanus u 18. godini se više ne daje, ali je obavezna vakcina za osobe sa 30,40,50,60. godina."
I saznala da je obavezna (?) sa 30 itd. god. :blink:
Znate nesto o tome?

Tchi

ma kako obavezna, ko moze da te natera, ja necu detetu da dajem mmr, pitala dr kaze na meni je niko ne moze da me natera

disco2000

Naravno da necu ni ja da odem tek tako, setila sam se pre neki dan te vakcinacije u 18oj, ni ona mi nije jasna :think:

Elanor

ja se ne secam da sam se vakcinisala s 18 :ces:

tchi, bas neces da ga vakcinises? jedno je odloziti vakcinaciju, drugo je odbiti je.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

disco2000

Grupno, u IV srednje. Gubili smo jedan cas :lol:

Lani

Meni bi bila frka da odbijem mmr.

Tchi

i meni je bila frka da odbijem, pa sam odlagala i vagala i na kraju sam ipak odlucila da necu

maripoza

Marty, kazu da bi, kao, trebalo (tetanus), ali niko te nece terati. Plus sto neki (ukljucujuci i Lilit) smatraju da nema potrebe i da smo i dalje zasticeni dovoljno.
Old enough to know better, but too young to care.

Elanor

a hoces li ga vakcinisati kasnije? mislim, decak je, verovatnoca da ce prelezati zauske kao dete je minimalna medju vakcinisanom decom, a ako ih zakaci negde kasnije, na nekom putu mozda :nokti2:

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Xe

Nisam znala za tetanus, niko mi nije rekao  :o
Bas cu pitati drku kad budem isla po lekove.
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Tchi

elanor, za sada mislim da necu, ali uvek postoji mogucnost da promenim misljenje, a zauske ne izazivaju obavezno sterilitet samo ukoliko se ne lece adekvatno i ukoliko se dobiju u periodu od puberteta na dalje, cak sam procitala da mmr stiti samo odredjeni period i da u pubertetu vise ne obezbedjuje imunitet, ali nesto ne verujem u to, nisam detaljisala sa istrazivanjem na tu temu
pre neke dve nedelje gledala sam private practice ujutru u epizodi u kojoj zeni oboljeva srednje dete od boginja, a ona dva mladja decaka nece da vakcinise zato sto joj je najstariji postao autistican posle mmr-a i nisam odgledala do kraja, ali ono sto jesam bilo je propaganda za vakcinu i tu mi se javi crv da bi mozda ipak trebala da mu dam...to isto popodne bila sam u domu zdravlja i pocnem pricu sa zenom koja je cekala ispred mene, dodjemo do toga da joj sin ima autizam, pitam je za vakcinu, kaze naravno da ima veze, nedelju dana posle dobio je vitiligo i odmah posle su primetili autizam...tada sam odlucila, ne zelim da dozivim da ne mogu da vratim vreme

Glitter

Quote from: Tchi on May 18, 2010, 08:15:37 AM
elanor, za sada mislim da necu, ali uvek postoji mogucnost da promenim misljenje, a zauske ne izazivaju obavezno sterilitet samo ukoliko se ne lece adekvatno i ukoliko se dobiju u periodu od puberteta na dalje, cak sam procitala da mmr stiti samo odredjeni period i da u pubertetu vise ne obezbedjuje imunitet, ali nesto ne verujem u to, nisam detaljisala sa istrazivanjem na tu temu
pre neke dve nedelje gledala sam private practice ujutru u epizodi u kojoj zeni oboljeva srednje dete od boginja, a ona dva mladja decaka nece da vakcinise zato sto joj je najstariji postao autistican posle mmr-a i nisam odgledala do kraja, ali ono sto jesam bilo je propaganda za vakcinu i tu mi se javi crv da bi mozda ipak trebala da mu dam...to isto popodne bila sam u domu zdravlja i pocnem pricu sa zenom koja je cekala ispred mene, dodjemo do toga da joj sin ima autizam, pitam je za vakcinu, kaze naravno da ima veze, nedelju dana posle dobio je vitiligo i odmah posle su primetili autizam...tada sam odlucila, ne zelim da dozivim da ne mogu da vratim vreme
decak koji se razboleo je umro, a najmladjeg decaka je Kuper vakcinisao protiv volje majke...

primili smo mmr bez neke buke...
tetanus sam i ja cula da se prima tako na 10 godina, ali mi lilit rece isto sto i pozi...kad smo vec kod toga ja se bas sad mislim da li da idem po 3. dozu :think:

inace ko jos brine o tome na 10 godina, ja sam zgazila na ekser bas u pravo vreme :lol:

anelore

Ja sam na drugom forumu citala Lilitine postove u kojima je rekla da su osporeni rezultati studije koji povezuju MMR i autizam, a da je sama studija sprovedena na 12 dece...A da sada roditelji koji decu nisu vakcinisali protiv MMR na preporuku tog lekara a cija su deca umrla od posledica infekcijom (zauskama, morbilima ili rubeolom) tuze tog lekara.

Sava je MMR primio kasnije, sa oko 2 godine, zbog alergije na belance. Bez reakcije.

Tchi

glit, hvala  :D
znam ja da je to kao osporeno, ali objasnite vi to majkama koje znaju svoju decu pre i posle vakcine, a da deca tek tako umiru od zausaka, morbile ili rubeole to nisam sigurna, u nase vreme se nismo vakcinisali pa smo zivi i zdravi

Elanor

kao sto su ziva i zdrava i nasa deca koja su primila vakcinu - argument je isti.
i opet, ako i ne das vakcinu mozes doci u situaciju da ne mozes da vratis vreme. u svakom slucaju, kada odraste nek pazi na putovanjima, narocito u englesku i tako neka mesta gde je kampanja protiv vakcinisanja jaka.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.