Main Menu

Homeopatija

Started by chokoladica, May 04, 2009, 08:43:16 AM

Previous topic - Next topic

chokoladica

3 sreca (mislim na temu)  ;D
Elem, posle vidjanja sa dr koje sam vam vec tamo nekad opisala, F je isao za praznike sa mojom mamom u Belu crkvu, pa nisam htela da mu dajem tableticu, jer bi se moja keva kod reakcije sigurno uspanicila. To smo  odradili jutros. Reakcija bi trebalo da bude kroz 5-10 dana,  kako sam razumela. Nadam se da cu nekako preziveti , i nadam se da ce ovo uspeti  :nokti: :nokti:

AnaK

:clap:
Preživećeš, i uspeće :)
I mala preporuka iskusne mame - zapiši sve što ti bude neobično (spavanje, hrana, probava) - zaboravićeš do kontrole, na nešto verovatno nećeš ni obratiti pažnju.
Čekam :nokti:  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Kafica

Držim fige :clap:
Anina reakcija posle prve pilulice je bila učestala stolica, a posle druge bol u grlu i temperatura, ništa dramatično.
:kiss1:
Ana 25.10.2004.
Zakon o održanju energije :girl_smile:

chokoladica

Posle koliko dana su vasi odreagovali/e?

Kafica

Prvi put posle 5 dana. Drugi put posle 3 nedelje.
Ana 25.10.2004.
Zakon o održanju energije :girl_smile:

maripoza

Znate li da li jedna od reakcija moze da bude skakanje pritiska?
I kako se onda to resava?
Old enough to know better, but too young to care.

chokoladica

Meni dr to nije rekla. U principu, reakcija, kako sam ja shvatila , zavisi od onog sta se leci, pa zbog toga nije kod svakog ista. Ja ocekujem, a to mi je dr rekla, da ce reakcija da izgleda kao da je bolestan ,znaci nesto kao bronhitis, mozda eventualno ekcem jer je sklon alergiji, i to je to .

AnaK

Ja još nisam čula za skakanje pritiska kod dece. Doduše, nisam čula ni za neke toliko neočekivane reakcije kod odraslih. I Jankove i moje reakcije su uvek bile u opsegu onoga što je rekla da možemo da očekujemo (nekad nikakve, nekad ponešto od toga).
Janko 23.7.2002.

maripoza

Mene zanima za odrasle (zaboravila da naglasim  :-[ ).
Hvala na odgovorima. :kiss1:

Bebel

mislim...ima raznih slucajeva. ja znam za jedan gde je reakcija bila oduzetost noge, ali ajd da ne pricam bolje
Lav je imao slabu kijavicu i javio mu se konjuktivitis (to je poslednji virus koji mu je ionako protrcao kroz organizam, pa je meni to delovalo kao ciscenje)
Reakcija moze da se javi i posle cak par meseci, tako mi je ta dr tad rekla. Lavu se javila posle 4-5 dana
Ali bilo kakva promena, koja tebi mozda ne izgleda kao ocekivana reakcija, je nesto sto treba da joj kazes da si primetila. Uf, al sam konfuzna. Mislim na npr jaci apetit, smirenost ili razdrazljivost...sta god da primetis a da je drugacije od uobicajenog. Lav je bio neverovatno miran i raspolozen (prosto mi zao sto je kratko delovalo :lol: ) i veoma mu je porastao apetit
Lav 05.10.05.

AnaK

Quote from: maripoza on May 04, 2009, 05:45:51 PM
Mene zanima za odrasle (zaboravila da naglasim  :-[ ).
Hvala na odgovorima. :kiss1:

Ono što sam ja zapamtila iz knjiga koje sam pokušavala da čitam, i na osnovu nekih iskustava ličnih i iz okruženja, je da se reakcije uglavnom manifestuju kroz ono sa čim si u životu već imao problema.
MM ima visok pritisak, i na lekovima je. Od prošlog juna je i na homeopatiji, i išao je oko NG na korekciju doze lekova kod svog kardiologa (prvi put za 4-5 godina, koliko mu je terapija identična). Pošto mu je ta doza postala previše, sad mu je kardiolog jedan lek izbacio kao nepotreban, a neke od ostalih smanjio.
Janko 23.7.2002.

disco2000

Imamo zakazano 12.5.
Do tada vas pratimo :)
Jel' treba neko posebno spremanje za prvi pregled? Da ponesem neke stare nalaze (ANA, KS), otpusnu listu iz porodilista?

maripoza

Nisam ja bila kod homeopate (mislim, ne pitam za sebe). Sad sam pricala s Mayom (znate da se ona time bavi) i ona kaze da je moguce, ali da zavisi od lekova koje je homeopata prepisao, kao i od toga sa cim je osoba imala problema.

AnaK

Marty, možeš da poneseš rezultate.
I probaj malo da razmisliš o svim zanimljivostima vezanim za Lakija - kako spava, da li spava s tobom, da li se ušuška ili spava nezavisno, voli li vetar, kako ti je prošla trudnoća, kako si se osećala, jesi li pila neke lekove, i gomila takvih detalja.

Maripozo - eto, verovatno je moguće :)
Janko 23.7.2002.

AnaK

PS. Marty, kod koga idete?
Janko 23.7.2002.