Odrzavanje licne higijene kod devojcica, pupak, patronaza...

Started by stacka, June 23, 2010, 09:36:17 AM

Previous topic - Next topic

Lani

Meni je prvi put bila neka kao ova stackina, još pritom i totalno nezainteresovana, posebno kad je videla da se ja OK snalazim, bilo je jao super, pa vi sve znate :crazy: Taman onda joj to super došlo kao izgovor da se zadržava po 3 minuta otprilike.

Sori stacka na OT.

stacka

Ma kakav OT :girl_haha:
Meni je prvi put bila extra, mislila sam da ce ona ponovo dolaziti.:(
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

lakalut

Iako im je bilo neocekivano, patronazne su mi se zahvalile, jer je fer otkazati ako mislis da ti ne treba, bas zbog tog slucaja kad ti je bzvz dolazila na po 3 minuta. Ovako lepo moze da sedi duze kod nekoga kome znaci...

Edit: pride, mislim i da mnoge od nas ovde  znamo vise od nekih patronaznih :crazy:
L: april 2006.

J: septembar 2009.

lakalut

Stacka, jel patronazna, prva, bila iz DZ Karaburma? meni jeste, neka cini mi se Rada, starija, plava, divna zena, obrazovana, smirena :girl_in_love:
L: april 2006.

J: septembar 2009.

stacka

Nije. Prva je bila Zora, ne znam gde radi, mladja, fenomenalna. Ova se zove Verica, starija, sva je  :crazy:
Dodje mi bukvalno da iskopam broj telefona negde i da vidim zasto je nema. U petak kad je bila je prokomentarisala kako ce pupak tog dana ili sutradan otpasti, da ce ona zvati u ponedeljak da vidi sta se desava i da ce doci da prekontrolise pupak u utorak a da ga do tada tretiramo povidon jodom 3-4 puta u toku dana. Niti je zvala u ponedeljak, niti se pojavila juce, uzasno me to nervira.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

cici

Morala bi da dolazi svakodnevno dok bebi ne otpadne pupak.To je njihova obaveza.Sa Sofijom mi je bila patronažna sestra i sad se sećam kako se zove, mlada, slatka.Sa Andrijom je bila neka nadrndana, samo me je iznervirala i ja joj rekla da mi više ne dolazi.
Što se tiče pranja sve su ti rekle.Opereš normalno, šta će da joj se desi.Je l sebe ne bi oprala u toj situaciji :lol: Pavlovićeva samo spolja.
:kiss1:

linga

Quote from: stacka on June 23, 2010, 10:44:38 AM
Nije. Prva je bila Zora, ne znam gde radi, mladja, fenomenalna. Ova se zove Verica, starija, sva je  :crazy:
Dodje mi bukvalno da iskopam broj telefona negde i da vidim zasto je nema. U petak kad je bila je prokomentarisala kako ce pupak tog dana ili sutradan otpasti, da ce ona zvati u ponedeljak da vidi sta se desava i da ce doci da prekontrolise pupak u utorak a da ga do tada tretiramo povidon jodom 3-4 puta u toku dana. Niti je zvala u ponedeljak, niti se pojavila juce, uzasno me to nervira.

Zora Marijanović, sa Zvezdare, ispotavilo se da je zemljakinja mm-a.

Vockica

Meni je sestra u porodilistu(Visegradska)dala ekstra savet-kamilica+zalfija.
Kamilicu sam koristila za guzu i ribicu.Uvek sam imala skuvanu solju i kad treba dodavala po malo tople vode kad treba da je obrisem.Vaticu natopim u kamilicu i obrisem.To je bilo u slucaju da nije uneredjena skroz:).I mazala sam je jekodermom.To mi je rekla babica u porodilistu.Inace su i u bolnici koristili jekoderm.
Zalfiju sam koristila kod svakodnevnog kupanja.Jedna solja caja na bokal vode.Tom vodom je polijem na kraju kupanja.To sam radila uvece kad je kupam i najvise petnestak dana od rodjenja.
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

Deda

I ja koristila kamilicu..sve dok me nije omrzlo da kuvam  :-[
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

bubi

stacka,je li patronazna iz DZ Mirijevo?
ova moja je bila toliko savesna da sam odusevljena njom.
cak mi je dala i njen mobilni ako bilo sta zatreba da je zovem

Beatrix Kiddo

Sto se tice odrzavanja higijene, rekle ti zenske sve  ;)
I ja sam VArju prala posle kakanja (maramice su mi sluzile samo da sve ono spustim u pelenu prije nego je odnesem u kupatilo).
A sto se patronazne tice - meni nisu dolazile posle prva dva porodjaja (dobro, Balsa je bio u bolnici, nije ni trebalo), ali posle treceg sam trazila da dolazi, samo zbog pupka - ja se nesto nisam usudjivala sama da ga diram :crazy:  Varju sam, dok nije otpao pupak, samo cistila mokrom pelenom  :-[  (inace mi dr rekla da nije potrebno da diram pupak, sam ce otpasti, srecom je to bilo brzo)
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

Tchi

mislim da imaju 5 obaveznih dolazaka, insistiraj na njima, nama je pupak otpao 18. dana, a nismo smeli sami da ga prepovijamo pa smo morali da placamo privatne posete

stacka

Bubi, nemam pojma da je je odavde ili iz DZ Zvezdara, nit' sam ja pitala niti je ona rekla :fool:
Ona je bila 3 ili 4 puta, ne znam kako bih mogla da saznam... da okrenem pedijatriju u nasem DZ? :think:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Despina

jao, patronaza :crazy:
sreca pa je ovde nema, nakon 7 dana po zelji visa.med.sestra moze da te obidje ili da odes u zdr.stanicu, cisto na razgovor. kad se sjetim moje prve patronaze, grudi mi se upalile, licile su na kosarkaske lopte, dosla patronazna seka i kad ih je vidjela kaze, jao ja to ne smijem da pipnem :crazy: idite vi u dz po pomoc.
A, L, S

disco2000

Stacka, mozda da zoves DZ? :think: