Main Menu

Bebece price

Started by stacka, June 26, 2010, 05:48:55 PM

Previous topic - Next topic

Lani

:lol:

Nema veze, ionako se izduže kad krenu da hodaju tj. trče.

Vockica

Mi jos nismo primili MMR i sasvim slucajno nismo otisli u petak, kao ajde sledece nedelje.Tog dana je krenula temperatura i sva sreca da nismo otisli a kod njega se temp. ne primeti odmah  :crazy:
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

Lani

Polako, primićete. Ja moram da zovem ove nedelje da vidim kad je naša dr, nama sledi pentaxim revakcinacija sad u junu.

disco2000

Petra nije primila nijednu vakcinu u drugoj godini :-X

Finalina

zovi dz pa pitaj ili pogledaj knjizicu vakcinacija

edit : mmr sa nekih 15mes i revakcine dtp i opv do 24mes

Lani

Quote from: Marty Maraskino on June 20, 2012, 02:02:37 PM
Petra nije primila nijednu vakcinu u drugoj godini :-X

Nama piše podsetnik - vakcina jun 2012. na papiriću koji mi je ubacila sestra u njenu knjižicu prošle godine.
Tako rade kod nas u DZ, uvek ti daju papir na kome napišu kad treba da dođeš sledeći put.

emge

Marti, a zašto? zbog okica?

disco2000

Iskulirali smo... Malo zbog okica, malo zbog homeopatije :) Ima zakazano krajem juna, videcemo sta ce biti...
Medjutim, oci joj i dalje suze... :girl_sigh:

Summer

Ja ne smem ni da vam kazem gde je Sara po pitanju vakcinacije  :crazy:

Primila je samo prva dva Pentaxima, jedna sa 9, drugi sa 11 meseci. Oba puta imala reakciju, drugi put uzasnu, dr se prestravila. Onda smo odgadjali i odgadjali...zbog alergija, bronhitisa, homeopatije, ovog, onog...i tako dodjosmo do 3,5 godine  :-[ Sad je na potezu nasa dr koja treba da se vidi sa dr Konom da napravi raspored i da isprima jos te dve ili mozda 3 ne znam. Nece je primiti u skolui zbog vakcina  :rofl:

MMR nije primila, niti ce. Zbog alergija i tadasnjih njenih losih neuroloskih nalaza, dr je procenila da je potencijalna steta veca od potencijalne koristi.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Iva

I. je rodjena sa 3.700gr, 55cm a sa godinu je imala 9.800gr i 75cm
S. je rodjena sa 4kg a sa godinu oko 10.500gr. (jos nismo bili na kontroli, zakazano za 10.7.)

Tako da nisu ni one nesto mnogo nabacile a rodjene malo krupnije.
I. 24.11.2006.
S. 30.4.2011.

Finalina

ovako laicki, meni to sa tim vakcinama i nije bas da mora sve u dan, a i doktorka nam je bila slicnih sklonosti iako je bila revnosna pa nas podsecala i mi jesmo to uradili po propisima ( sa izuzetkom jedne nenadoknadivo preskocene ) ... uostalom, mi smo imali razlicite kalendare u dve godine za redom pa me i to uverilo da je sve prilicno fleksibilno, da ne kazem individulano, po pitanju imunizacije

Saska

Fleksibilno je, a valjda je administrativno lakše da se drže nekog plana, a da onda prave individualne izuzetke. Revakcina onih polio i dtp se sprovodi na nivou opštine, pa npr u Rakovici zovu osmake, a u Starom gradu sedmake.

Finalina

mi smo jednu sto se prima do seste preskocili, kod jednog detea, a oni su oboje imali potpuno razlicite kalendare

moma

ica nosi haljinice pred drugi rodjendan koje je anci nosila za prvi

Pepi

Dasa je sa 6 meseci imao 9400g i 70 cm...sad čekamo kontrolu da vidm+imo koliko je nagurao...mene leđa otkidaju  :girl_haha: :girl_in_love: