Main Menu

Bebece price

Started by stacka, June 26, 2010, 05:48:55 PM

Previous topic - Next topic

Gost51

i meni je sad super siroki povoj kako je hladno

emge

Stačka, ovo nije DZ, ovo je Banjica :)
I Marti su zakazivali kontrole na 2 mjeseca. I tako negdje do 5 mjeseci, tako da cijenim da imamo još jednu kontrolu. :)

Gost51

od nedelje sisa non stop, pa bljucne, pa opet gladna
pa bi sisala 5 min, pa kunja, kad se izmaknem vriska
:crycry:

bubi

Quote from: jackie on September 29, 2010, 07:32:54 PM
od nedelje sisa non stop, pa bljucne, pa opet gladna
pa bi sisala 5 min, pa kunja, kad se izmaknem vriska
:crycry:
verovatno je skok u pitanju

Gost51

Margarita

:kiss1: za bebironcice i njihove mame
jackie, posle skokova dolaze faze :friends:

Gost51

:lol:

evo sad spava na sisi
to moze

disco2000

Summer

:love32: Mihajlo smesko

:bighug: jackie

super za markove kukice  :clap:

Stacka, pa to ej super, gde malo. Sara nikada nije dobila preko 500 gr za mesec dana, a evo je sad kao bumbarcic. Nema puno kg (12), ali je sva okrugla. Super je Masa, sigurno  :kiss1:

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

linga

Quote from: emge on September 28, 2010, 07:43:22 PM
Ali se preporučuje vodeni rastvor malim bebama je mogu prilikom gutanja da aspiriraju, pa ulje baš nije najbolje za pluća.

Ja danas kupih vodeni rastvor AD kapi, pa ću to sad da mu dajem :)

Naravno da djeci trebaju oba vitamina, ali vitamina A ima dovoljno u mlijeku. Do Vigantola nisu ni uspjeli da sintetišu samo D vitamin da bude odvojen, zato su bebe dobijale AD kapi. Mada, meni je sasvim OK da dajem AD, i Marti sam davala AD :)

Upravu si  sve za ovo, plus sto vitaminom A (teoretski moze da se predozira).
Ali kako su jako male kolicine u pitanju o.k. je i AD i samo D.

linga

Quote from: stacka on September 28, 2010, 06:14:26 PM
Sa 3 meseca i 3 nedelje Masa ima 67 cm i 6850 gr, za 6 nedelja je porasla 4 cm i dobila samo 850 gr.... ja kazem samo jer mi je to bas malo u odnosu na gramazu koju je dobijao Aleksa ali drka kaze da je Masa savrsena i da ne pomisljam na adaptirano pre punih 5 meseci...

Ma daj Stacka, ona je savrsena beba. I videcs koliko joj je motorika brza jer je laksa. Devojcice i decaci ne mogu da se porede, Aleksa je s godinu dana bio 4kg tezi od Jane a rodjeni su sa skoro identicnom tezinom. Posle treceg meseca ocekuj da dobija jos manje, pogotovo ako je zivahna, a jeste   :D

linga

Quote from: jackie on September 28, 2010, 07:40:29 PM
ivana ima 4500g i nepuna 2 mjeseca
ja ne razmisljam o adaptiranom
jesam li previse opustena?

ps: vagam se na nasoj dig vagi, ono ja s njom, bez nje

Nisi previse opustena :)

Saska

u pravu je linga. jova je sa godinu dana imao 13kg i 84cm, a mina 9900g i 75cm, doduse on je i na rodjenju bio tezi.

stacka

Masa je u utorak primila vakcinu i od tad uopste ne spava lepo :crycry: ona od rodjenja bukvalno ima ritam, zaspi oko 8, probudi se oko 2 da sisa jednom, posle toga oko 5 i nastavi do ujutru. Vec 3-4 noci za redom je haos, budjenje posle sat vremena, ako ne tada oko ponoci obavezno, pa oko 2, pa oko 3... i tako redom. Sinoc je bas bilo uzas, ovih prethodnih noci nije plakala, sinoc kako legne na stomak tako krene da place a nece da spava na ledjima. Sve pomisljam da je nesto boli ali ne znam sta... nema t, nos joj je skroz prohodan, pipala sam joj usi, ne reaguje... ne znam sta moze da bude a bas mi tesko da je gledam tako :girl_sad:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

emge

Marko spava standardno, ali ja zadnje dvije noći izvlačim mlijeko oko ponoći, i izgleda da zbog toga ima manje kad se probudi oko 2h. Malo se buni, ali nastavi da spava :girl_haha:
A, dvije noći jer sam preksinoć imala generalnu probu - da vidim da li mogu, a sinoć sam izvukla u sterilisanu flašicu, da ostavm danas kad odemo na svadbu popodne.
Izvukla sam 100ml, ne znam da li je dovoljno.