DIJETA...ko ce, ko ce , ko ce...

Started by Deda, May 04, 2009, 10:05:07 AM

Previous topic - Next topic

Glitter

Voce se ne jede u restrikciji.
Mozes da jedes neograniceno. Ali mislim da je kljuc u tom razmaku izmedju obroka

Deda

Nikakvo voce, restrikcija 28 dana.
Naravno da može da se izdrži.
Mora kad se jede da se jede sto više, narocito dorucak
Možes iz Maxija hleb sa koprivom ili tonus, ili da mesis svoj
Nikakav dvopek , možes ovo dozvoljeno da tostiras
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

vrana

Ok, hvala. Za sestru pitam, a I ja cu ptobati malo da se korigujem u hrono smeru, al ne.mogu bas toliko striktno, sad mi nesto tesko.zvuci  :-[
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Deda

Pitam za drugaricu  :lol: :lol: :lol:
Obe sestre su ti mrsave ko gliste  :o a i ti  si
Veliki Brat sve vidi  :baba:

vrana

Jao pa nije una kao glista, ona ima par kg vise nego ja
Lepo se slika samo  ;)

Rekla sam vec negde, I ja sam nabacils 2-3kg sad preko leta pa bih ssmo malo da iskorigujem ishranu, da se vratim na staro
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

NenaS

Po jubilarni XYZ-ti put morala sam da počnem, pod hitno, sa dijetom. :-[ Ovog puta iz zdravstvenih razloga. Ustvari, celog leta sam pila nenormalne količine vode (i shodno tome ustajala noću bezbroj puta :crazy:). Dok su bile one vrućine i nekako, bilo mi je jasno, ali se nastavilo i kasnije. Na kraju odem u laboratoriju i saznam da mi je šećer oko 9, a iz nekih drugih analiza koje mi je dala da uradim - da to nije trenutno stanje, nego najmanje tri meseca unazad. Tako sklopim sve kockice: stalna žeđ, ustajanje noću, neprekidan umor, to što sam stalno gladna...
Iskopala sam dijetu za dijabetis koji mi je prošli put dala nutricionista (kako se ovo kaže u ženskom rodu? :ces:) od 1600 kalorija, mada ja unesem i manje, a bazalni metabolizam mi je oko 1900 - ako su tačni ovi kalkulatori na internetu :think: Za sada sam tek šesti dan na toj dijeti uz terapiju, gladna pred obroke jesam, ali ne onako kao ranije a jela sam mnogo više. Jedino je malo dosadno što se sve meri, ali šta je tu je... :innocent:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Lani

Mora tako Neno, da bi se video neki napredak.  :bighug:
Žao mi je zbog šećera ali nekad ne možemo da se pokrenemo dok nas tako nešto ne prodrmusa.
Samo izdrži i brzo će ti postati najnormalnija stvar i tako da jedeš i sve da meriš.

Deda

Neno, secer ti je sigurno od stresa skocio, regulisaces , samo polako  :bighug:

NenaS

Ma znam da mora sve da se meri i da će se srediti sad kad je pod terapijom, ali to mi je bilo poslednje zvono za uzbunu. Tata mi je bio dijabetičar koji to dugo nije priznavao za bolest, sve dok mu šećer nije "sredio" krvne sudove...a onda jedan infarkt, pa posle nekoliko godina drugi i na kraju treći koji nije preživeo... :'(
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Lani

AnaK

Neno, važno je da si na početku otkrila i krenula.  :bighug: :kiss1: Sad imaš i razlog koji je jači od estetike, i verujem da će biti sve brzo u normali  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Zumbulica

....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

moma

Praslin

Neno, smiriće se šećer brzo, samo ostani dosledna. I mnogo ćeš se bolje osećati. Sve je to dugoročno zapravo dobro  :bighug: :bighug:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

disco2000

Quote from: Praslin on September 30, 2017, 10:31:43 PM
Neno, smiriće se šećer brzo, samo ostani dosledna. I mnogo ćeš se bolje osećati. Sve je to dugoročno zapravo dobro  :bighug: :bighug:
Da potpisem :bighug: