DIJETA...ko ce, ko ce , ko ce...

Started by Deda, May 04, 2009, 10:05:07 AM

Previous topic - Next topic

AnaK

Ova nutricionistkinja kod koje sam bila, tvrdi da imam toliku potrebu za slatkim zato što unosim manje od minimuma UH. Pošto sam, nabrajajući kako mi izgleda najčešći dnevni meni nabrojala i 10-15g čokolade.

Ja sad stvarno planiram da osmislim sebi dijabetičarski dnevni režim sa 1.200-300 kcal, i da ga celo leto (za početak) poštujem. Pa ako se budem dobro osećala, i skinula neko kilo, zaključiću da sam našla ono što mi prija.

Janko 23.7.2002.

cici

Quote from: Praslin on May 18, 2012, 03:10:31 PM
"Nikakvi" kao kod AnKe  :sissyfight:

3 meseca vežbanja MORA da da rezultate  :baba:
Pa skoro ili da budem precizna nisam zadovoljna, a i na kakvo vezbanje ti mislis?

Praslin

AnKa, a koliko uopšte jedeš UH? Šta je njoj minimum? Ako joj je minimum 150g, onda je  :crazy:

Nije 15g čokolade problem, to ima UH isto kao i 20g ghleba, dakle ni pola parčeta. A pola parčeta hleba, pogotovo integralnog ne računamo u greh, a čokoladicu računamo. Istina je da nam više problema pravi jedno parče hleba, čak i integralnog, nego 15g čokolade.

Nisam ja za to da se ne jedu UH, niti zagovaram Atkins dijetu, ali mislim da su tu neke stvari malo poremećene u doživljaju šta se sme.

Cici, mislim na pravo vežbanje - ili teretana, zumba ili ovo na šta ide AnKa.

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

cici

Da dobro, onda sam vezbala, steper jedno vreme svaki dan posle svaki drugi.
Da se razumemo nije da izgledaj katastrofalno i obuci cu bikini na moru ali sve jedno nisam zadovoljna.Jedina sreca je da se ovih 5kg svuda raspodelilo.

AnaK

Pa nemam pojma, nije pominjala, ili ja nisam registrovala, grame. Evo tebi šta sam otprilike rekla da jedem:

- Doručkujem već mesecima jednu nemasnu gibanicu veličine mafina, (ima 100 g, tražila sam da izmere par puta :lol:) + čaša jogurta 0.5
- Užinam, oko podne, jednu voćku, najčešće pomorandžu ili jabuku
- Ručam, oko 16.30-17h, uglavnom neko meso i salatu, bez hleba. (samo uz par jela pojedem po najtanje parče hleba na svetu, jedno 2, max 3x nedeljno)
- popodne pojedem ili neko povrće, kupus, šargarepu, kelerabu, ili opet voćku ili pomenutih 10-15g slatkiša.
Uglavnom ne večeravam, ali ako sam mnooogo gladna, pojedem još jednu čašu 0.5 jogurta sa 2-3 kašike drobljenog lanenog semena.

Janko 23.7.2002.

cici

To uopste nije mnogo, bar prema mojim merilima mada ni ja ne pojedem vise.
A jesi proveravala hormosnki status?

emge

Moja nutricionistkinja je savjetovala 2,3 puta dnevno po 50gr hleba.
Čak je i koleginica koja je dugo bila na pomorandža-jaja dijeti sa tom dijetom gubila na kilaži.
Ja uopšte ne osjećam grižu savjesti kad jedem hleb, mada ga ne jedem previše.

E,da... i naglašavala je da jedem supu prije ručka obavezno. I da obavezno nešto stavim u knjun oko 20h da ne usporim metabolizam.

AnaK

Gubila sam ja tvojim režimom prošle godine, ove jok   :'(
Janko 23.7.2002.

emge

Ja bih na tvom mjestu ovu šolju jogurta pila pod obavezno oko 20h- bila gladna ili ne.

AnaK

Quote from: cici on May 18, 2012, 03:32:10 PM
A jesi proveravala hormosnki status?

Nisam. Prosto verujem da bi poremećaj morao da se pokaže još nekako, i ne bih baš da investiram tisuće dinara u opciju koja mi je malo verovatna.
Janko 23.7.2002.

Praslin

Ovako napamet - to uopšte nije premalo UH. Izračunaći ti posle precizno
Mislim, jeste premalo prema onim merilima WHO gde su hleb i žitarice naša primarna hrana, ali ja mislim da je to potpuna glupost.

ne usporava se metabolizam tako lako, to je mit.

Cici, steper je kardio, ali trebalo bi dodati još neke vežbice snage, da malo napravimo mišića, da troše masti dok spavaš.  ;D

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

cici

Mislis neki trbusnjaci recimo?
Kad bih bila karakter pa posle tri dana ne bih odustala.

Finalina

Quote from: Praslin on May 18, 2012, 03:24:36 PM
Nisam ja za to da se ne jedu UH, niti zagovaram Atkins dijetu, ali mislim da su tu neke stvari malo poremećene u doživljaju šta se sme.
moje iskustvo, iz vremena kada sam prvi put oslabila 12kg, nije islo u prilog izbacivanju tvrdo kuvane integralne&heljdine testenine iz jelovnika kada sam se vracala u svakodnevnu ishranu bez nekih drasticnih ogranicenja, ali nije bilo hleba npr, dok sada jedem onaj tonus od celog zrna i wasa krekere kao "umesto hleba" jer stvarno mi smeta sve ostalo (iako ponekad pojedem neko parce, ali daleko je to od redovnog).... uopste, kod nas se jede manje hleba nego sto mi se cini da je ranije bio slucaj  ... ma ja cu opet isto da ponovim kako je izbacivanje belog brasna, secera i soli kljucno ( u mom ) rezimu dobre ishrane gde su rezultati izmedju ostalog i smanjena tezina (upravo taj visak koji se nosi ili povremeno nabaci )

cici

Fina tebi je sad taj visak mali, a verujem da to bas iziskuje najveci napor da se skine.

emge

Praslin, meni se ova moja dr jako svidjela - a žena je ipak završila medicinu i specijalizirala dijetologiju.