DIJETA...ko ce, ko ce , ko ce...

Started by Deda, May 04, 2009, 10:05:07 AM

Previous topic - Next topic

Lani

AnaK pa ti jedeš baš malo.  :blink:
Moram posle da sve iščitam, vidim da ste se baš raspisale.

Deda

Bas malo jedes, ja da toliko jedem , vec bi se komsiluk pitao da nisam bolesna. Eto, sad me jos vise sramota koliko jedem a stalno kukam  :crycry: :-[
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Praslin

Emge, nemam ja ništa protiv tvoje doktorke i verujem da je stručna. Međutim, ta je oblast medicine pod velikim kontraverzama, a vođena dosta industrijom prehrane.
Svaka čast lekarima, ima ih sjajnih, ali ja sam imala vrlo negativna iskustva sa mnogima (pre svega pedijatrima) i slabo šta primam zdravo za gotovo. meni je takođe specijalista higijene sihrane, vrlo stručan lekar, rekla da jedem MARGARIN redovno, što je najveće đubre na planeti. Ne opravdava svako svoju diplomu.

Uostalom, ta ista medicina, pa čak i običan narod je do pre 30-40 godina znao da, ako hoćeš da skineš kile, pogotovo masne naslage, treba da izbaciš hleb, krompir, testa... to je nekada bilo pitanje zdravog razuma. Onda su se odjednom pojavila silna neka američka polu-istraživanja koja su govorila da, ako želimo da smršamo, treba da jedemo inegralne žitarice i veštačke zaslađivače. U integralnom hlebu, za razliku od belog, imaš i ponešto korisno, ali gotovo da te jednako goje.

No, dobro, svako će verovati šta mu odgovara. Ja ću i dalje da zagovaram da čovek na dijeti ne treba da gladuje, da su sve dijete sa mnogo UH besmislene i da mora da se vežba.

Cici, trebalo bi da uvedeš neke trbušnjake, vežbe za leđa, malo polusklekova i malko tegića uz obavezna istezanja. Garantujem poboljšanje rezultata.

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Praslin

AnKa, ja sračunala na otprilike. Naravno, ja ne znam tačno kako prave tu pitu, i razlike postoje kao jedeš kelerabu ili jabuku, ako piješ uveče taj jogurt ili ne, ali svakako imaš između 100 i 130g UH na dan. Ako si insulinski rezistentna, nije ni čudo što ne mršaviš (iako imaš mali kalorijski unos) i što imaš tu želju za slatkim.
Na tvom mestu, ja bih promenila doručak.

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

bubi

devojka koja je mene nekad davno savetovala AnaK bi ti rekla da jedes malo i vecinom beskorisnu hranu koja organizmu uopste ne treba.
kad si vec toliko puta experimentisala,ajd probaj i ovo sa proteinima,povrcem sa malim GI.
mozda ces tu videti rezultate.
meni je tad objasnjavala da nije poenta u kolicini nego u onome sta jedes i koliko to organizam moze da iskoristi.
ne znam da li ste gledale emisiju na tv prva,one "zenetine" kad su gosti bile Jorga,i ono devojce sto zagovara samo biljke.
Jorga kad tu nije dobila slog nece nikad.
elem ja nisam ni za jednu krajnju opciju.
ja sam 16 godina bila vegeterijanac,i tad sam muku vodila sa kilama jer sam se hranila "nekvalitetnom hranom".

Praslin

Ne bih ja rekla da AnKa jede beskorisnu hranu, naprotiv.
Generalno joj je dobar jelovnik. Mislim da bi bili bolji rezultati kada bi doručak promenila, to je sve.

cici

Kako povrce moze da bude beskorisno.

Hvala Praslin :kiss1: trbusnjake radim povremeno ali nisam istrajna, moracu nekako da se nateram.A sklekove nisam mogla ni kad sam bila u najboljoj formi, ili ne umem ili ne znam sta je ali ja to ne mogu.

Praslin

Ne mogu ni ja sklekove, ali napredujem  :lol:
Probaj da vežbaš sa ovom devojčicom: http://youtu.be/edUFqkWSve8

AnaK

I ja se šokirah imenovanjem mog jelovnika besmislenim :burko: a ja se trudim :lol:

Elem, meni je ta gibanica, posle dužeg vremena nešto što mi prija, jako, i posle čega sam i srećna i nenaduta, i sita 4-5 sati. Ja, inače, stvarno ne znam šta bih drugo doručkovala. Voće celo pre podne, do ručka u 5 mi je stvarno nedovoljno, sve kombinacije pahuljice+jogurt me nadimaju, pahuljice+sok mogu povremeno, ali ne svako jutro, nisu mi baš gastronomski vrhunac. Po pekarama malo šta 'korisno' može da se nađe, projice su premasne, sendviči sa margarinom...

Par dana bistrim ove dijabetičarske režime, i definitivno sam u kategoriji hleb+zamene ispod minimuma za kalorijski unos od 1.300 kcal. Ja gibanicu otkrilike računam kao 40 grama kora + 40 grama nekog mladog sira + 10g jaja + kašičica ulja. Mislim da je i emge/bea režim na sličnom principu, moram da ga pretvorim u 'jedinice' kojima barataju dijetetičari pa da vidim jesam li u pravu.
Janko 23.7.2002.

AnaK

Inače, malo pre sam čekala autobus, sticajem okolnosti, na jednom neobičnom mestu, i videla reklamu za ovo:

http://www.danijelamatpilates.com/

Elem, ako budem imala snage, odo' večeras na trening  :rofl:
Janko 23.7.2002.

Praslin

Nisam ni mislila da uvodiš pahuljice. Mislila sam da probaš da napraviš na primer one slane mafine baz brašna, pa da to doručkuješ uz jogurt. To ne bi trebalo da nadima.
Ja sam namerila da si kupim modlu za mafine (nemam još uvek  :-[ ), pa da pokušam to sebi da pravim za doručak.
Ili da jedeš jaje, sir i povrće...
Svakako imaš prilično malo vlakana. Ne znam kolika ti bude ta salata za ručak, ali meni je nekako ispalo malo vlakana kada sam ti računala.

AnaK

Da, i to mi je rekla, da povećam povrće i UH.
Janko 23.7.2002.

AnaK

Koje (bre) slane mafine bez brašna? :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Praslin

Dobro, ja ću naopako - povećaj povrća, smanji uh  :lol: :lol:
Bar dok ne dođeš do nekog cilja. Posle se vrai na ovaj iznos UH, jer ti je on očito dobar za održavanje.

Praslin

Povedi Cici na trening  :girl_haha:

Ček da nađem recept.

EDIT: evo ga recopis. Nisam još probala da pravim, nameravam sledeće nedelje, zvuči mi odlično.

300gr smrznutog spanaća,
3 kašike čeder ili feta sira,
jaje,
4 kašike sitno seckane paprike babure
2 kašike sitno seckanog belog luka,
biber,
malo ljute paprike

Ja bih to malo prepravila pa pravila sa blitvom, pošto sada ima lepe sveže. I pravila bih sa manje belog luka, ovo mi deluje baš, baš previše.