DIJETA...ko ce, ko ce , ko ce...

Started by Deda, May 04, 2009, 10:05:07 AM

Previous topic - Next topic

AnaK

Za sve nas je, ali što manje UH, a bogami i masti, da bi i smršala-e.
Janko 23.7.2002.

monochrome

Quote from: AnaK on May 06, 2014, 03:11:54 PM
Za sve nas je, ali što manje UH, a bogami i masti, da bi i smršala-e.

ali i vezbanje...meni je hodanje wonder aktivnost...dugo i lagano...i sto cesce...medjutim, nesto stomak ne reagira na isto :hm: :crazy:

Deda

Quote from: monochrome on May 06, 2014, 03:10:38 PM
pa ja jedem hrono :diva: :rofl: :rofl: :rofl:

visoko proteinska prehrana je majka za mene sa ir-om  :innocent:
D'izvines ,moze hrono vegeterijanski ali to nije to. Hrono su ti proteini zivotinjskog porekla  :crazy:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

monochrome

Quote from: Deda on May 06, 2014, 03:15:43 PM
D'izvines ,moze hrono vegeterijanski ali to nije to. Hrono su ti proteini zivotinjskog porekla  :crazy:

ma ne znam ja o hrono, nego vidis sta glitt napisa...a inace ne verujem u nedostatak proteina u vege dijeti, sto je i logicno, jel, jer onda ne bih ni bila vegan :rofl:

a cek...sad ozbiljno...kakve veze ima kakvog su porekla proteini ukoliko ih unosis dovoljno? :think:

i znate li da postoji vege atkins :girl_haha:

Glitter

Quote from: monochrome on May 06, 2014, 03:19:52 PM
ma ne znam ja o hrono, nego vidis sta glitt napisa...a inace ne verujem u nedostatak proteina u vege dijeti, sto je i logicno, jel, jer onda ne bih ni bila vegan :rofl:

a cek...sad ozbiljno...kakve veze ima kakvog su porekla proteini ukoliko ih unosis dovoljno? :think:

i znate li da postoji vege atkins :girl_haha:
ja sam prokomentarisala da si ubola princip, ne zalazim u menije i porekla.

monochrome

Quote from: Glitter on May 06, 2014, 03:25:43 PM
ja sam prokomentarisala da si ubola princip, ne zalazim u menije i porekla.

pa na to se i nasalih da sam na hrono...o zene, zene...jel sve mora u bocu :girl_haha:

AnaK

Nema veze, problem je samo, s aspekta kilaže i stomaka, što su biljni proteini spakovani sa puno UH ili puno masti, nema ih nigde dosta uz malo kalorija.

A hodanje kao fizička aktivnost, i sa aspekta srca i mršavljenja, se 'računa' samo ako je u pitanju brzo hodanje.
Janko 23.7.2002.

Glitter

Quote from: monochrome on May 06, 2014, 03:26:38 PM
pa na to se i nasalih da sam na hrono...o zene, zene...jel sve mora u bocu :girl_haha:
jok more nisam drugacije ni shvatila, ali kuckam sa tableta pa me mrzi da ubacujem smajlije :lol:

Glitter

Quote from: AnaK on May 06, 2014, 03:28:28 PM
Nema veze, problem je samo, s aspekta kilaže i stomaka, što su biljni proteini spakovani sa puno UH ili puno masti, nema ih nigde dosta uz malo kalorija.

A hodanje kao fizička aktivnost, i sa aspekta srca i mršavljenja, se 'računa' samo ako je u pitanju brzo hodanje.
za skidanje salca sa stomaka je majka mara onaj cedjen limun u toploj vodi sa trunku cimeta ujutru na prazan zeludac

monochrome

Quote from: AnaK on May 06, 2014, 03:28:28 PM

ne vredi da sad zalazimo u to jer licno smatram da je veganska prehrana najbolja moguca i kao neko ko mlecno, meso i jaja uopste ne dozivljava kao hranu, bice jako tesko da o tome diskutujemo :girl_haha: :kiss1:

a slazem se da uh treba da su limitirani  :good:
a ne slazem se za hodanje...mislim da je svakodnevno lagano, dugo hodanje dobro za sve...mislim da se tako utrosi vise kalorija, a bolje je za zglobove...

monochrome

Quote from: Glitter on May 06, 2014, 03:31:35 PM
za skidanje salca sa stomaka je majka mara onaj cedjen limun u toploj vodi sa trunku cimeta ujutru na prazan zeludac

meni je ovo svaki dan dobro jutro, ali bez cimeta :good:

AnaK

Mono, negde se nismo razumele - nema veze kog su porekla proteini, to napisah, ali je što se kalorijskog unosa tiče, to problematičnije. Kao dokaz, prilažem ovo:

http://www.vrg.org/nutrition/protein.php

Janko 23.7.2002.

AnaK

A što se hodanja tiče, možeš da se slažeš ili ne slažeš, to nije moje laičko mišljenje, već zvanični medicinsko-nutricionistički stav. Svakako, bolje je bilo kako šetati, nego ne šeteti uopšte.
Janko 23.7.2002.

monochrome

Quote from: AnaK on May 06, 2014, 03:40:06 PM
Mono, negde se nismo razumele - nema veze kog su porekla proteini, to napisah, ali je što se kalorijskog unosa tiče, to problematičnije. Kao dokaz, prilažem ovo:

http://www.vrg.org/nutrition/protein.php

no frks :rofl:
ma to ti je sve mac sa dve ostrice ako ides u detalje...jeste...kod veganske prehrane je zaista vazna raznolikost, kombinovanje...jako je lako jesti totalni krap, a kao vege je...
opet, kod mesa je problem sto uz sve te kompletne proteine sadrzi i toliko masnoce, holesterol...
ali slozicu se da svakako ima veze i kakvog je meso porekla, koje meso, kako je pripremljeno i koliko cesto se konzumira...nije sigurno isto jesti svaki dan mesne preradjevine ili jedan rare organski steak...
na kraju...ni sa proteinima ne valja preterati...s druge strane, jbg...inzulinska rezistencija sucks :girl_cray: :girl_haha:

monochrome

Quote from: AnaK on May 06, 2014, 03:43:21 PM
A što se hodanja tiče, možeš da se slažeš ili ne slažeš, to nije moje laičko mišljenje, već zvanični medicinsko-nutricionistički stav. Svakako, bolje je bilo kako šetati, nego ne šeteti uopšte.

ja sam imala licnog trenera prije par godina...on je uvek govorio da je lagano dugo hodanje savrseno za skidanje kg-a, a da se brzim moze baviti neko ko vec ima savrsene proporcije, dobru misicnu masu, razradjene zglobove :girl_haha: