Main Menu

Prvi UZ kukova

Started by disco2000, July 09, 2010, 07:09:16 PM

Previous topic - Next topic

disco2000

Kad i gde? :)
:think:
Lazar je imao prvi pregled sa tri meseca u Domu Zdravlja.
Na Petrinoj otpusnoj listi pise da se uradi sa mesec dana, sad razmisljam gde da zakazem :think:
Sta ste vi planirale?

janavi

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

stacka

Aleksi je radjen u trecem mesecu u DZ. Posto na otpusnoj listi ne pise nista verovatno cemo tako i ovog puta osim ako pedijatar na prvom pregledu ne naglasi drugacije.
Btw. mi Masi skinuli siroki povoj sa nedelju dana :-X kad su bile one vrucine posle ga nismo ni vracali :-[
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Maki

Mi nemamo u D.Z. pa smo isli na prvi u Tirsovu sa 2 meseca.Sledeci imamo sa 5.Ja zudim da joj skinem siroki povoj,ona se svaki put tako rasplace kad je "pakujem"-dusa me boli.A nesto mi frka.Ne znam da li je to istina , ali jedna dr. prijateljica moje sveki mi rece da deca sa spojenim prsticima na nogama(kao sto Olga ima) cesto imaju problema sa kukovima i da joj ne skidamo siroki prerano.Pa sma se istripovala.Jedva cekam taj drugi pregled.Ona jadnica vec uveliko pokusava da sedne - uhvati se za nadstresnicu od kolica i digne se sama u sedeci par sekundi.Da nema siroki vec bi odavno sela.

emge

I Marti su u NF bili napisali u otpusnoj listi da se uradi ultrazvuk sa mjesec dana. Uradili smo ga na Banjici i sve je bilo OK, mada mislim da je imala mjesec ipo, tako mi je rekla dr u DZ.
Drugi UZ joj je bio sa 5 mjeseci i više nije ni trebalo.

Sada Marku to ne piše u otpusnoj listi, tako da bih rekla da je do porodilišta.

Maki, diže se na snagu trbušnih mišića? To nije put u sjedeći položaj, treba da sjedne iz četvoronožnog.

Saska

mi smo oba puta isli na banjicu.

Maki

Ma da.I meni je bilo sumnjivo i rano za sedeci.Sa Sofijom je sve bilo drugacije, jer smo isli dugo na vezbe i ona do 10 meseci nije radila nista, tako da sam prilicno neiskusna sa jakim bebama koje se normalno razvijaju.
Olga se uhvati za nadstresnicu, ili se iz potpunog lezeceg podigne i uhvati rukicama za kolena.I tako nekoliko sekundi.U stanju je to da radi ceo dan.

stacka

Maki, Aleksa je to isto radio u periodu u kom je sad Olga, ali kao sto rece emge to nije pravilno. Sa tacno 6 meseci je seo kako treba.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

emge

Maki, neka je što više na stomaku. To je jedino što ja znam da ti kažem :)
Možda Marty ima još neki savjet :)

Summer

Marty, i Sari je pisalo da ide sa mesec dana na UZ kukova, zbog karlicnog. Mi smo radili na Institutu, ali tek kad je imala vise od dva meseca, jer pre  nismo stigli od silnih bolesti plus cekali smo jedno 3 nedelje na termin na IMD. Ja pametna pozvala telefonom u nadi da ce zakazati u narednih par dana, a ona mi kaze za mesec  :o Jedva sam je izmolila da nam da neki termin za 3 nedelje.

Nisam bila prezadovoljna sa dr tamo, pa smo jednom isli i kod dr Brdara privatno, on me odusevio. Ja bih probala u Tirsovu kod njega, ako je moguce.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

emge

I na Banjici se zakazivalo telefonom. Obično za sledeću nedelju, jedan dan nedeljno. Mada ko zna kako je sad.

pra-sence

Stefi je na prvi UZ isao sa 2 m u DZ na kanarevom brdu. takodje se zakazuje tako da smo cekali mesec dana.

stacka

A gde je to na Banjici? VMA, onaj deo za civilne preglede ili nesto drugo? Ako je to za civile znam da sam ja prosle godine zakazivala preglede na koje sam isla telefonom, tipa za nedelju dana unapred, nije bilo guzve...
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Summer

Ja mislim, stacka, da se ovde pominje Banjica, Ortopedska klinika. To nije VMA.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Despina

summer je pravu, mi smo jednom vodili Luku, zakazivalo se tel. i nije se dugo cekalo.
A, L, S