Main Menu

Naši mali vežbači

Started by stacka, August 10, 2010, 03:12:04 PM

Previous topic - Next topic

disco2000

AnaK

Majo, što bi ti rekla moja baba, 'ne huli'. Imaš zdravo, pravo dete sa malim razvojnim problemčićima koji će se rešiti lepo sa vežbanjem. Osmeh na lice, nešto lepo za sebe i samo napred  :bighug: :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Maja @ Aleksa

Joj hvala na svemu.... A zna li neko kakve su to vezbe po Vojti,vidim da se dosta pise o tome....... Nama pise da radimo kineziterapiju

disco2000

Mislim da sam i na ovoj temi vec ostavila link. :think:

Elanor

Quote from: Maja @ Aleksa on September 22, 2010, 12:12:29 AM
Kakvo crno vreme za sebe  :( Samo sedim i nerviram se bojim se.... Strasno.
primetila sam. takva sam bila i ja, dok se nisam vratila na posao s mileninih 6-7 meseci. s ove distance, jasno mi je da je u pitanju bio neki oblik postporodjajne depresije. tog perioda ne zelim ni da se setim, to nisam bila ja :(. tek sam s drugim detetom shvatila da s bebom i u bebi moze i treba da se uziva.
moras da se trgnes, da se makar na koji trenutak udaljis :bighug:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

janavi

Quote from: AnaK on September 22, 2010, 12:49:07 AM
Majo, što bi ti rekla moja baba, 'ne huli'. Imaš zdravo, pravo dete sa malim razvojnim problemčićima koji će se rešiti lepo sa vežbanjem. Osmeh na lice, nešto lepo za sebe i samo napred  :bighug: :kiss1:
e ovako ja da potpišem AnaK babu :innocent:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Saska

majo, devojke su sve u pravu. znam da ti se sad svaki problem cini k'o kuca veliki, ali ovde imas vise nas koje smo kroz sve to prosle, pa i vise puta. opusti se, bice ti sve lakse kako beba raste, a i to vreme za sebe obavezno nadji-bar pola sata. bebi nista nece faliti; a tebi ce mnogo da znaci.

Maja @ Aleksa

Devojke kakve su sad to price da deca koja vezbaju ne treba da prime vakcinu itd... Mi smo primili vakcinu sa 2 meseca pre nego sto smo otisli u Sokobanjsku... A tad smo tortikolis vezbali u domu zdravlja. E sad,ja se secam da je posle vakcine mnogo vise krivio glavu nego pre vezbi... i u Sokobanjskoj su pitali da li smo poceli sa imunizacijom. Njemu i dalje glava zaostaje. Noge ispruzi i ukruti ih kad ga raspovijem. Drzi i stisnute pesnice ali ne uvek. Izvija se recimo kad je gladan,tad se dere i izvija se unazad. Ne odupire se o podlogu ali se nekad odupire o mene.

disco2000

A kako tacno izgleda kada je na stomaku i kako se to odupire od tebe?

janavi

mi smo redovno primali sve te vakcine u prvom periodu
jedina koju nije primila je mmr sa godinu dana

MORAŠ da se opustiš, TI
neka to bude tvoja terapija :bighug:

koliko aleksa ima sad?
sad ću da nađem sliku Vanje sa 3 meseca, da pokažem kako ne treba da bude, i kako izgleda beba u spazmu, a ne 'jaka' kako su neki govorili
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

janavi

2,5-3 meseca nisam sasvim sigurna

dakle ovo NE VALJA

Maja @ Aleksa

Kad je na stomaku dize glavu normalno,tj na laktovima je i malo naginje u desno zbog tortikolisa... Ne znam Janavi sta na ovoj slici ne valja,ovde izgleda kao svaka druga beba na stomaku. Gleda levo desno kad je na stomaku,a nece da spusti glavu dole tj,kao da spava na stomaku. Nekad uzme pa privuce rucice k'sebi kad lezi na stomaku. U vezbama mu izvlaci ruke skroz napred. A to kad se kao odupire,recimo kad lezi i ja ga presvlacim on se nogama malo odupre a to nekad radi i u kadici kad se kupa,odgurne se nogama dole. Koliko sad to sve valja ili ne valja ?

Maja @ Aleksa

On sad ima 3 meseca,odnosno za 3 dana puni 3 meseca

Maja @ Aleksa

A Janavi,nisi ti samo po ovome posumnjala da nesto ne valja? Mislim jel Vanja u tom periodu pratila pogledom,hvatala igracke itd...

disco2000

Na slici gore beba se odupire opruzenim rukama i zatvorenim sakama. Na ovom uzrastu beba se odupire podlakticama, dakle ruke su savijene u laktovima, sake poluotvorene, slobodno gleda i levo i desno, podize i spusta glavu.... Vanja se na slici nije u stvari odupirala vec joj tonus nije dozvoljavao da bude aktivna.
Kasnije se dete odupire opruzenim rukama ali su tada i sake uveliko otvorene.