Main Menu

Naši mali vežbači

Started by stacka, August 10, 2010, 03:12:04 PM

Previous topic - Next topic

janavi

Quote from: Maja @ Aleksa on September 22, 2010, 11:20:16 PM
A Janavi,nisi ti samo po ovome posumnjala da nesto ne valja? Mislim jel Vanja u tom periodu pratila pogledom,hvatala igracke itd...
pratila pogledom jeste, hvatala nije, nije čak ni htela da uzme ono što joj se u šaku stavi, ispuštala bi istog momenta

mi smo od prvog momenta bili 'pod lupom' nije bilo kad da ja bilo šta posumnjam, odmah je sve bilo 'jasno'

ovako kako marty kaže, za oonakav položaj je previše rano, to ne treba da radi beba u tom uzrastu, već tek kasnije
ovo kao što kaže Marty nije svesna radnja, već prosto ne može drugačije, ona je bila tako sva ukrućena, da prvih meseci nisam uspevala da joj npr obučem bilo kakav bodić koji se navlači preko glave, jer su problem bili rukavi, nisam mogla da joj podignem ruku

vi ste sigurna sam mnogo daleko od ovoga,

i samo vežba, vežba, vežba... i sve će se rešiti :kiss1:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Maja @ Aleksa

Joj Boze,ne mogu da razmisljam vise. Nije on ukocen bas tako. Naidje momenat kazem ti,kad ukruti noge. Na stomaku je na laktovima,sto kaze Marti,nekad sa zatvorenim sakama,nekad sa otvorenim,kako kad. Uhvati kad mu drazim ruku nekim predmetom,preneki dan je hteo da uhvati i sam. Juce dok je jeo,uzeo je flasicu jednom rukom i odgurnuo je. Kao nece vise. Ali visoko dize glavu kad je na stomaku,to stoji.Kad mu oblacim bodi,nije bas skroz opusten,mada se i ne stiska toliko,ali mogu da mu dignem ruke iznad glave i obucem rukave. On je,meni nekako dosta zivahan. Recimo,kad lezi i ja mu pricam nesto on se onda smeje i sav se da kazem uzbudi pa mota rukama i nogama ako me shvatate. Noge onako mota kao da pliva,lednu pa drugu. To radi simetricno,mislim kako jednu tako i drugu.

disco2000

Masaza :)
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Ivanjuška

mi smo imali blagi tortikolis i blagu hipertoniju ramenog pojasa ali smo vezbali kuci i u sokobanjskoj jednom nedeljno i bili smo skoro na kontroli i kaze dr da je sad sve ok (uskoro ce 6 meseci)

AnaK

Naleteh danas na ovo:

http://www.gym4me.rs/index.php?id=3

Možda nekome bude potrebno i/ili zanimljivo.

:kiss1:
Janko 23.7.2002.

Maja @ Aleksa

Zna li neko sta znaci da su noge semiflektirane i abdukovane........

disco2000

Semiflektirane znaci da su delimicno savijene u kuku i kolenima (i skocnom zglobu), abdukovane se odnosi na polozaj kada se sire u kukovima.

Maja @ Aleksa

Hvala  :D a jel to dobro ili ne valja....

disco2000

Zavisi od uzrasta :D Dobro je, ne brini, stalno se to menja.

disco2000

UZ CNSa:
Situacija je ista, leva bocna komora je isto prosirena, sto je, u sustini, dobro jer nema progresije. Dr radiolog ne predlaze dalje kontrole osim ako nas fizijatar opet ne uputi u slucaju da se klinicki ne poboljsava.
Ona nekoliko dana bude super, a onda, kao od juce, mnogo naginje glavu. Glava prati trup, uglavnom...
Kontrola nam je za dve nedelje...

disco2000

Tonus i refleksi su uredni, asimetrija je i dalje tu, diskretna. Glava prati trup. Sad se ne oslanja dobro u proniranom polozaju, moram stalno da je korigujem :wall:
Dva koraka napred, jedan nazad...

stacka

Pricaj mi o tome :crazy: mi bas malo vezbamo, ona je od 1. septembra evo vec treci put bolesna :(
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Saska

vodila sam malog u sokobanjsku. on je u principu ok, al' mi se vec neko vreme cini da se nekako krivi na desnu stranu, pa sam iskamcila uput od dr.
ne moram da ga dovodim tamo na vezbe, pokazali su mi sta da radim kod kuce, pa da dodjemo za mesec dana.
isplakao se koliko nije za sve ove mesece ukupno-totalno nije hteo da saradjuje-skloni glavu, pa kad je vrati i vidi da je dr jos tu, a on u jos gori vrisak.

stacka

Srecica :girl_sad: kod kog dr ste bili? Mi smo morali da pomerimo Masinu kontrolu zbog bolesti, tako da smo dobili termin tek 29.12. u pola 11 (ovo ja vise zbog sebe nego sto je bitno, da imam zapisano :lol: )
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Saska