Main Menu

Naši mali vežbači

Started by stacka, August 10, 2010, 03:12:04 PM

Previous topic - Next topic

pra-sence

Majo da,Stefan jos samo ima problem sa stopalima.Mnogo je lakse da se vezba sa njima dok su mali(bar je meni bilo) sad totalno nece da saradjuje pa i ne vezbamo.

Maja @ Aleksa

Danas mi je fizijatar rekla da Aleksa zauzima neku pozu "macevaoca" kao jedna ruka gore,druga dole. I noge malo hipertonicne.  :(

Elanor

zar to nije uzrastno, poza macevaoca? ja sam sve pozaboravljala, marty ce znati.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Summer

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Maja @ Aleksa

Nemam pojma da li je uzrastno ali po njenim recima to ne treba tako. Mi smo bili kod Dr. Markovic... Mislim da je Borjanka Markovic a vezba nas Ljilja,plava mnogo je fina. Kod DR. smo bili samo jednom i zakazala je kontrolu za 2 meseca. Odnosno to je sad za mesec i po.

stacka

Ta poza macevaoca ili kako se vec zove (mi smo je zvali Superman) , Aleksa je to jako jako dugo radio, uopste mi nije palo na pamet da bi to trebalo da bude nesto sto ce da me brine pored svega drugog :think: Masa ne radi. Nama je kontrola zakazana 6 nedelja posle prvog odlaska, treba da idemo 30.9. kod iste drke. Ja sam vec pisala da smo bas zadovoljni njom na prvi pogled, videcemo za dalje, jedna je Radovanovicka, ipak  :girl_haha:
Elem, koliko sam razumela Markovicka nece biti tu citav oktobar tako da ti je moj savet da krajem meseca pozoves i zakazes termin posto se dugo ceka.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Elanor

nasla sam, jeste uzrastno, za kraj 2. meseca.

kraj 2. meseca - 'stav macevaoca': kao i na stomaku, odojce i na ledjima lezi jos uvek nestabilno. na okolinu reaguje nekoordinisanim pokretima tela. budno, ono posmatra zbivanja u njegovoj okolini, ali svaki pokret hvatanja zavrsava u 'stavu macevaoca' (vojta). telo pri tome reaguje u skladu s okretanjem glave. ruka i noga su ispruzene, a ruka i noga iza potiljka su savijene. na okretanje glave u stranu reaguje udovima.
(barbara zukunft huber, neometan razvoj odojceta)

Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

disco2000

Prisutan fizioloski od rodjenja, postepeno iscezava od 4. do 6. meseca.

Saska

etn marty, kratko i jasno :) mihajlo je  sve redje u toj pozi.

Maja @ Aleksa

Da to je ta poza " macevaoca " ali ono sto me sada brine je ta hipertonija ekstremiteta. Nije on uvek krut ali nekad ispruzi noge i ukruti ih kao da se tegli i proteze. Izgleda da ima tu tendenciju ispravljanja mesto savijanja. a citala sam na nekom forumu neka zena je pisala da se njeno dete ispravlja tako i da zbog toga jos ne sedi a ima 7 meseci... Sacuvaj me Boze samo problem do problema,jel imao neko iskustva sa tim?

disco2000

Fleksioni tonus dominira po rodjenju a zatim polako popusta, pa pocinje da dominira ekstenzioni da bi se optimalizovalo sa oko sest meseci.
Najbolje se vidi u polozaju na stomaku.

Relaksacija, masaza, vezbanje, vezbanje, vezbanje... pravilno nosenje, podizanje, spustanje, aktivnosti kada je budan, kako da spava... to je jednini recept...

Elanor

majo, smem li da te pitam nesto: imas li ti trenutno malo vremena za sebe? ako nemas, nadji ga. kroz tvoje postove se secam svoje panike, ne valja to :(
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Maja @ Aleksa

Kakvo crno vreme za sebe  :( Samo sedim i nerviram se bojim se.... Strasno.

disco2000

A jesi li pricala sa fizijatrom, terapeutom? Mozda i do psihologa da odes. Moras da se opustis, sve se to prenosi i na dete, ono je odraz tvoje slike. Moras sa osmehom na licu da vezbas, od tebe uci sve...

Maja @ Aleksa

Znam ja to,zato i kad vezbam smejemo se,igramo se itd... Ali kad ostanem sama,to j haos... Mislim sta vise da kazem. Mesec dana po porodjaju sam isla na operaciju zucne kese,nisam bila kuci 15 dana... Cim sam izasla iz bolnice krecemo na vezbe. Ne smem zbog operacije nista tesko da dizem ali opet ga dizem. Ima li kraja vise....