Usvajanje na ruski nacin..

Started by NenaS, September 04, 2010, 06:10:07 PM

Previous topic - Next topic

NenaS

U Rusiji počeo da radi novi Internet portаl zа usvаjаnje, zanima me vase misljenje na tu temu? Da li je u redu ili ne da se i deca "biraju" na Internetu?

http://vanechka.ru/
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Zumbulica

Prvo sam pomislila da nije lose imati informacije koje mogu da usmere potragu, pa se onda potragom pozabaviti detaljnije. Kad sam otvorila i videla slike bilo mi je malo mucno, ipak je to privatnost i intima tog deteta koje je kandidat za usvajanje, a i ljudi koji usvajaju. Ne znam.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

cici

Meni je ovo užasno, odvratno.Pa ne kupuju se cipele.Stvarno sam šokirana, svi podaci, osobine.

maxic

Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

cici

nelly

...okrenuću lice prema suncu i senke će ostati iza mene ...

TINK

Jadna decica ...... ovo je narusavanje licnosti,dostojanstva,privatnosti, ma svega   :girl_sad:.Duse male, sta im rade  :girl_sad:

NenaS

Koliko sam ja razumela oni koji su ovaj sajt pravili objasnjavaju njegovo postojanje cinjenicom da je svako deseto usvojeno dete vraceno od strane usvojilaca.. Valjda smatraju da usvojioci nece vracati decu koju su sami izabrali...Ipak, tuzno je.. :(
Izvor:
http://www.personalmag.rs/tag/usvajanje-dece/
Aleksandra   14.09. '87.

disco2000

Biranje osobina, gospode, da li je moguce ?! :(

cici

Nisam znala da mogu da ih vrate, pa kako da ih vrate ako su hteli decu?Stvarno strašno.U svakom slučaju ako su hteli nešto da postignu ovo nije način.Posebno ne gde svako može da vidi.

Lani

Vraćaju nego šta.  :( :( Pa skoro je bio skandal u Americi kad je jedna ženska spakovala SAMO dete na avion natrag u Rusiju. :krsti:
Čak je bilo priče posle da se usvajanje ruske dece u SAD zabrani. Ali ne znam šta je od toga bilo, ništa verovatno...

Sajt mi je grozan i pretužan.  :(

NenaS

Meni bi bilo logicno da ako su vec pravili sajt za usvojioce (mada tamo ima i ostalih oblika zastite: starateljstvo, hraniteljske porodice..) pristup decijim podacima bude omogucen SAMO registrovanima - ovako su, bozemeprosti, ko u izlogu..Odmah mi na pamet padaju svi oni izopaceni likovi koji ovako mogu da dodju do mase podataka i slika...
Aleksandra   14.09. '87.

maxic

Quote from: Lani on September 04, 2010, 09:26:04 PM
Vraćaju nego šta.  :( :( Pa skoro je bio skandal u Americi kad je jedna ženska spakovala SAMO dete na avion natrag u Rusiju. :krsti:
Čak je bilo priče posle da se usvajanje ruske dece u SAD zabrani. Ali ne znam šta je od toga bilo, ništa verovatno...

Sajt mi je grozan i pretužan.  :(

Mislim da je zabrana ( privremena) jos na snazi. To je neka kompletna ludaca, a vjerujem da ima ljudi koji ih vracaju.
Da ne idem sad u detalje, ali neki ljudi imaju sliku "idealnog" djeteta, pa kad utvrde da ne ide sve glatko, prodje ih volja da imaju djete. I onda ga vrate, i naprave probleme djetetu a i drugim usvojiocima, koji bi ozbiljno pristupili usvajanju.
Sa nama na neke bebi casove isla mama jednog usvojenog djecaka, i usvojili drugog na pocetku casova. Sve bilo divno i krasno, prilagodjava se, dok jednog dana nije rekla da su ga vratili jer on nije osjecao pripadnost njihovoj porodici, vec onoj od koje je oduzet i kako je bio los primjer ovom malom. Mislim sta si ocekivala, djete istraumirano, godinama zivjelo sa jednom porodicom, kakvom takvom, jedinom  koju je znalo? Da poslije tri mjeseca sve zaboravi i ponasa se kao da je tu oduvjek. Ocima nisam mogla da je vidim, bas mi je gadna bila. Sad ne znam ja sta je izmedju njihova cetiri zida, ali kad se upustis u usvajanje valjda znas da ne ide sve glatko. Mali je bio s njima manje od pola godine.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

cici

Nisam pratila to i ne sećam se tog teksta.Ali čak i da je obavezna registracija opet može svako da se registruje.