Main Menu

Uzina za skolu - ideje molim

Started by MissL, September 18, 2010, 09:54:07 PM

Previous topic - Next topic

Dacko

Moj sin kupuje forneti i sok ili čok. mleko, što jeste zasitno ali i skroz nezdravo, znam, no to mu je sad, moraće da mu bude dovoljno to što ima kuvane obroke kod kuće. Užina koju nude u školi takođe se svodi na lisnata peciva.

jel

i koliko para im onda dajete za uzinu?

meni su sendvici ok, ali ih jedu i za dorucak
citam sad temu,
ima odlicnih predloga :)
My name is Luton, Robin Luton :lol:

aleks

Kod nas za dorucak neki musli po izboru ili one kupovne ovsene kase sa malinom ili cokoladom, a za uzinu obicno sendvic I voce ili povrcka neka. Ovde nema izlaska iz skole za vreme odmora a I nema prodavnica u blizini, tako da im je to sto ponesu.

A. od ove godine poceo da jede sendvice :nesvest: posle toliko godina ubedjivanja, a S. voli sargarepu, krastavac, kelerabu pa ujutru seckam a jos se nisam razbistrila  :crazy:
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

Lani

Ivi dajem dnevno 100 ili 200 din, zavisi koju od te dve novčanice imam trenutno kod sebe.
Naravno za te pare kupuje neke gluposti  :hm: ali uvek joj ubacim i poneku voćku u ranac koju pojede pa se tešim, makar to.
Uni napravim sendvič, koji uvek vrati.  ;D I pored sendviča ili Barnija ili one Chipicao male kroasane, koje ne vrati.  :lol: Mada je i ona već počela da traži pare, vidi od druge dece.

moma

sendvic ili neka grickalica ponekad
prosle godine u drugoj smjeni dugo je bilo voce na meniju
ali u prvoj smjeni to je neisvodvljivo, ipak treba sendvic

linga

A da probate da im pakujete?
Ja se šlogiram kada vidim šta jedu deca u našoj školi. Nije problem da pojedu djubre ponekad, ali ne umesto obroka/užine i nekako mi je lakše kad ja kontrolišem koliko su toga pojeli.

ja im pakujem svašta (nemaju ručak u školi ni boravak, pa to mora da bude malo zasitnije jer najčešće neće da ručaju sami dok ne đodjem i ja kuci), nekad se organizujem unapred, nekad imam zamrznuto pa odledim, a nekada su to ostaci od juče.
Mafine od svega i svačega, palačinke,  sendvičiće ili punjene tortilje, pitice sa mesom, pečurkama... pločice integralne razne, Aleksi dodajem i voće, jani ne pošto neće, ali ubacim onda neko mleko ili čok. mleko, parče crne čokolade, nekad i neku čokoladicu. Ponekad im dam novac čisto da se ne osećaju totalno izolovano od društva i onda kupe u mini pani radnjama.
Evo ovde imam neke ideje https://www.maminsvet.rs/2017/02/02/pet-predloga-za-zdraviju-deciju-uzinu/

Lani

Pakujem linga ali veliki deo toga što pakujem se vrati nepojeden, samo zagrižen itd. Iva ne vraća voće pošto ga voli, jedino to sam sigurna da neće biti vraćeno.

Plava Baklava

Ja detetu ne pakujem ništa od prošle godine. Sve je vraćao nepojedeno, čak i extra omiljene užine, jer ne stiže da jede, po njegovim rečima  :crazy: . Mene je užasavalo toliko bacanje hrane a i mog uzaludnog truda. U školi nemaju užinu ni mogućnost kupovine.

Doručkuje šta ispečem (mislim na pecivo) + jaja, namaz, nešto malo povrća, voće, pršutu isl. Eto, davno mu nisam spremala ovsene pahiljice, ponudiću mu.

moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/

Vila

Ja dok sam pakovala, većinom se vraćalo, ili gnječilo danima po rancu :lol:
Sad ja i Dušan imamo novu dinamiku: krenemo zajedno ujutru, svratimo u hleb i kifle, pa on tu uzima razne kombinacije, npr. krofna, ili mali kroasani, ili nešto drugo, treće, plus čokoladno mleko ili ceđeni sok. Povremeno u dogovru s njim napravim ja sendvič koji voli, i dodam voćku, uz to, npr. bananu. Jednom u sto godina mu dam da sam kupi u školi, ali ta peciva su krš, pa je to baš last resort.. Ima kod sebe uvek neke parice, tipa 50-100 dinara, ako mu zatreba za vodu, sok, i sl.
Sa Ksenijom sam imala razne pokušaje, pa sam digla ruke :lol: ona sad dobija nedeljni džeparac, pa onda kupuje u školi ili u HK nešto za doručak, a nekad i ponese sendvič koji joj napravim, ako je ubedim :lol:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

maxic

citala sam unazad , kaka se sve promjenilo lol... Nikom nista ne pakujem sve sami, pa sta nadju. Milosh je jutros gledala, ponio: 2 kroasana, cips, celer i neko suvo voce.. Ja ga pitam dje mu je protein, kaze uzeo sam celer da je zdrav. Kazem mu da navede jedan protein ( cisto da vidim zna li razliku) kaze : meso. Reko pa dje ti je... veli nisi rekla da stavim u rucak nego da navedem... i ode
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Dawn

Kod Ane u školi postoji organizovana užina ali ona ne uzima od 3. razreda jer se vrte lisnata peciva i neki bljak sendviči. Ona lepo doručkuje/ruča u zavisnosti od smene, a od kuće ponese neku voćku uglavnom.

Deda

Jedva i kuci spremam da jedu a kamoli uzinu,jede ko sta stigne. nekom prilikom letos kad Neda bila na moru, a mom ocu bilo nesto lose, mm sve pojeo u frizideru sta imalo te Andrija nije imao sta ni da jede celi dan. Sreca tw om moze da zivi i ne jede  :hm:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Praslin

Quote from: maxic on September 13, 2017, 03:44:01 PM
citala sam unazad , kaka se sve promjenilo lol... Nikom nista ne pakujem sve sami, pa sta nadju. Milosh je jutros gledala, ponio: 2 kroasana, cips, celer i neko suvo voce.. Ja ga pitam dje mu je protein, kaze uzeo sam celer da je zdrav. Kazem mu da navede jedan protein ( cisto da vidim zna li razliku) kaze : meso. Reko pa dje ti je... veli nisi rekla da stavim u rucak nego da navedem... i ode
car  :lol:

Dedo  :crazy:

Ja ću tek da smišljam kako će i šta ovaj da jede kad je u školi. Moramo da izvidimo te njihove ručkove u kantini za dane kada je baš dugo u školi i ima velike pauze. Bokte, od mlađeg osnovca odmah na fakultet  :crazy:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Glitter

Placamo rucak koji je sada u srednjoj stvarno dobar rucak i prepodne je par dana prosle nedelje kupio neku uzinu ali je sve isto i bas nezdravo. Pa je jutarnju uzinu poceo da nosi od kuce. Oat/fruit bar, sok i mini sir pakovan pojedinacno. Kaze da mu je bolje nego hash brown ili pica parce. Za rucak ima glavno jelo uz dodatak salate ili povrca i kolac. Pije vodu. Prosle godine je u 3:15 dolazio kuci gladan. Ove godine dolazi u 4:15 i nije gladan

Glitter