Main Menu

Uzina za skolu - ideje molim

Started by MissL, September 18, 2010, 09:54:07 PM

Previous topic - Next topic

MissL

Mi smo do sada pakovali vecinom sendvic, ali posto sada ima uplacenu prepodnevnu uzinu i rucak, treba mi nesto za popodne :innocent: Domace, kupovno...
I da dam antipreporuku za Cipikao koga Stiv obozava - ostala je jedna kifla koju sam ja pojela jer on nije mogao. Vidim da mi je krem nekako cudan, jak, pogledam sastav - u njemu 'ladno ima alkohola!?? :blink:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

AnaK

Janko najradije jede čips, jabuku, one kao krekere sa ukusima (njegov je pečurke i pavlaka), kesicu lešnika, pistaćija, event. krem bananicu.

Od domaćih stvari malo toga može da bude jestivo i popodne, a u kesi od jutra - mafini, galete.
Janko 23.7.2002.

Deda

E ako si pojela cipikao , i ja bih zivota mi  ;) ;)
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

MissL

Da se ne baci :mrgreen:
Lesnik, badem, super ideja :good: :clap:
Ja bih njemu nastavila da pakujem sendvic  kad bi lepo obrnuli :lol: skolska da bude popodne, ovako, jos kad krene grejanje :crazy: na sta li ce da lici
Stiv 24.11.2003.

gasha

mi najcesce, sendvic, bananu, ili ociscenu jabuku
petkom kupovni slatkis, najcesce smoki, plazma ili cokosmoki, i to jer to vole da podele
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Finalina

ja mesim :D i uvek pakujem vece uzine bas da bi ostalo i za popodne ( banana ili jabuka su pod obavezno ) , a od pića tu su voda&mleko (ponekad i čokoladno)

od kupovnih stvari : bambi plazma, jafa keks/napolitanke, medenjaci ili grisine ( stvarno izbegavam sve ostalo )

Dada

Napravis kiflice ili male pice, zamrznes i vadis po potrebi pa npr razni kolaci sa vocem, najbolje najobicniji sa visnjama, jabukama... Od kupovnog 7 days, Plazma i sl.
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

maxic

Ja sam prosle godine ubacivala onaje gel led tako da taman ostane pristojno do popodne.

Vocni jogurt, sve tipa bonzite ( granola bars), krekere s ukusima, mafini, kolaci sa visnjama/malinama, kiflice, proja, vocke ( grozdje, jagode, lubenica isjeckano pa spakovano u plasticnu casu) nista kostunjavo ne smije da se nosi ove godine. Moglo bi suvo grozdje, svo suvo voce.  Dopisacu jos kad se sjetim.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Zumbulica

Za popodnevnu uzinu Jeleni po nekad spakujem cokoladicu ili neki pakovani slatkis, sok, cokoladno mleko, jabuku, bananu (obavezno proveriti odmah po povratku iz skole). Ako su rucali i nisu dugo u skoli ta popodnevna uzina je bas uzina, cisto da podignu malo nivo energije. Cesto za popodne ipak pakujemo sendvic jer mi dete ima dobar apetit  :girl_smile: pa da ne ostane gladna  :girl_haha:
Svidja mi se ideja sa lesnicima i sl. , a i pakovano seckano voce, samo ne znam da li bih se usudila za ovo drugo.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

cici

Mi od voća samo jabuke i banane, ne želi da nosi seckano.Najčešće mesim.Kupovno nosi samo plazmu ili one štanglice sa žitaricama.Za piće voda.

TINK

Ovde deca za rucak dolaze kuci, ako roditelji rade onda se uplati rucak u boravku.

Moji za dorucak nose stanglice sa zitaricama, Tuck-valjda su to krekeri  :ces:, dvopek, onda onu presovanu rizu (bude kao keks) bez soli, bez ukusa, bolje receno siropor  :lol: , nekad 7days, voce i povrce sve slabije, to su nosili redovno kad su isli u predskolsko. Tada su jeli unutra svi za stolom, sad jedu napolje na pauzi. Od voca jabuku, bananu, sljive, breskve, mandarine. Ako prethodni dan nesto mesim onda to ponesu, kiflice, projice, pitu, mafine. Suvo voce sam im ranije pakovala, ali od kad sam se ja davila sa lesnikom pre par meseci  :-[ i zavrsila na hitnoj, vise ne  :-[

edit: Moji nose voce samo koje mogu jesti celo, seckano nema sanse, jer im pocrni i gadno im je da jedu  :hm:. Imam i kuci problem, ako ga isecem i oni ga ne pojedu istog momenta, vec posle par minuta nece da ga pogledaju. Tako da im sve uvaljujem da jedu u komadu  :D

Nanny Ogg

Quote from: TINK on September 19, 2010, 02:21:12 PM
Moji nose voce samo koje mogu jesti celo, seckano nema sanse, jer im pocrni i gadno im je da jedu  :hm:. Imam i kuci problem, ako ga isecem i oni ga ne pojedu istog momenta, vec posle par minuta nece da ga pogledaju.

Jao, ovako i ja  :-[
Ako vocku ne pojedem istog trenutka, nikad i necu. A i inace reeeetko jedem voce  :-[

Ajte zene, ne dram'te

zelena

Jogurt u casici, vocni jogurt, neka vocka, plazma... ;)  Sto se tice mijesenja, ja sam uvijek za i jelo i nosenje, samo neko to treba zamisjesiti.  ;D
Martin  17.04.2002.
Jana     10.08.2006.

MissL

Stiv 24.11.2003.

Finalina

sinoc smo svi troje mesili keksiće, danas su to poneli u skolu da podele i sa drugarima

danas cemo nesto slano, sto moze da stoji :D da ne mesim bas svaki dan :lol:

Quote from: cici on September 19, 2010, 02:10:07 PM
Mi od voća samo jabuke i banane, ne želi da nosi seckano.Najčešće mesim.Kupovno nosi samo plazmu ili one štanglice sa žitaricama.Za piće voda.
mi po istoj mustri radimo :rofl: