Main Menu

Mamini sinovi

Started by Urbana, October 03, 2010, 11:21:10 AM

Previous topic - Next topic

chokoladica

Sta mu onda dodje mamin sin?? Znam znam... mogla bih da procitam samo 4 strane..   :crazy:

Elanor

Quote from: chokoladica on October 04, 2010, 07:32:51 PM
Pa mozda.. verovatno ste negde i definisali sta je mamin sin :lol:
Ja nemam problem sa tim da se neko cuje sa majkom svaki dan, ili da ode povremeno (da li sam ili porodicno), i da pomogne majci kad joj je pomoc REALNO potrebna. To mi je iz ove perspektive sasvim okej.
pazi, onaj koji ima potrebu da se svaki dan cuje s majkom a to ne radi jer to smeta njegovoj zeni - to se zove papucic, a to je neka druga (ali slicna) patologija.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

chokoladica

Jake im opcije..kako god da okrenu neko ce da ih "obelezi"  :lol:

lilit_depp

daj majka, dal zena, dal svalerka....u zavisnosti od trenutnog statusa doticne.  :rofl:
L, L, K

Unabebili

Quote from: Elanor on October 04, 2010, 07:44:59 PM
pazi, onaj koji ima potrebu da se svaki dan cuje s majkom a to ne radi jer to smeta njegovoj zeni - to se zove papucic, a to je neka druga (ali slicna) patologija.

visi stepen patologije od pomenute: cuje se, ali krisom od zene
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

maripoza

Quote from: chokoladica on October 04, 2010, 07:40:52 PM
Sta mu onda dodje mamin sin?? Znam znam... mogla bih da procitam samo 4 strane..   :crazy:
Pa ja stvarno ne umem da definisem. Ukljucila sam se u pricu samo u onom delu koji se tice nesamostalnih ljudi kojima drugi kroje kapu i koji nemaju snage da se sa tim izbore. U odnosu majka-sin tu onda cesto dodje do toga da takva osoba, umesto da se o vaznim stvarima dogovara sa zenom, dozvoli da ga majka dovede pred svrsen cin, pa je to onda jedna od osobina onih koje nazivamo "maminim sinovima". Al meni to vazi jednako i za zene koje se tako ponasaju. Za ostalo ne znam sta se i kako definise (osim sto je bilo reci o pranju zuba i tome slicno :lol:).

E sad, meni goreopisani ljudi jednostavno ne leze ni u cemu jer me takvo ponasanje smara. U taj opis ulaze i drugarice koje moraju da pitaju muza da li negde mogu da idu i tome slicno. :crazy: Ne mislim da pitaju u smislu da se organizuju oko obaveza (sto je sasvim normalno), nego ozbiljno da pitaju, nevezano za to sto obaveza nema i sto se njima ide. Same tako kazu, nije moja interpretacija.

A ovo sto Elanor kaze je druga strana medalje, tj cesto ona druga strana preteruje, pa tu opet dolazi do bezveznih odnosa. Sve dok oboma odgovara ponasanje onog drugog i dok niko na to ponasanje ne pokusava silom da utice, sve je ok, pa makar se radilo i o "maminim sinovima", "papucarima" ili kome god.
Old enough to know better, but too young to care.

Glitter

Choko nije kiselo, bio moj izbor, nikad nisam mislila da mogu da ga promenim, ali bih naglasila jednu bitnu razliku: onaj kome treba zena da mu bude mama i onaj koji ima patolosku vezu sa mamom koju ni jedna zena ne moze da prekine. moj je def. prva grupa i stoga pokazah odusevljenje zbog rasterecenja. nema tu mnogo kiselog grodzdja.

Deda

Choko, ne rece da li pomazes Filipu u pranju zuba  :lol:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

chokoladica

Meni se samo cini da svaki muskarac u svojoj zeni trazi i malo majke (ne mora da bude slika i prilika njegove majke, ali kao "figura").
Mislim.. nikad nisam cula da se "tatina cerka" pominje u negativnom kontekstu. Ne da branim mamine sinove, nego mislim da je mnogo vise tatinih cerki nego maminih sinova, ali se to ne posmatra kao nesto lose.
Ako bih se "sutra " udala , i ako bi gospodja svekrva donosila neke odluke koje se ticu naseg zivota, a on ih prihvatao kao "amin" to bi mi smetalo-naravno. Takav neko je mamin sin. Ako bi ocekivao da ima skuvano, oprano, ispeglano (na staranu sto bi se u pogresnoj crkvi molio  :lol: ), i ono sto sam vec pominjala, to mi stvarno ne bi bilo strasno, jer bih i ja ocekivala nesto drugo ...na primer da vodi racuna o autu a ja samo da sipam gorivo,fizikalise , i da mu ne smeta sto bar jednom nedeljno odem kod tate, a sa mamom i tatom se cujem vise puta dnevno  ;D
Mislim da bismo tako bili kvit  :D 
rodjena sam za brak.....  :lol:

chokoladica

Quote from: Deda on October 04, 2010, 08:49:14 PM
Choko, ne rece da li pomazes Filipu u pranju zuba  :lol:
ne  :)

maripoza

Choko udarila po Edipu. :nokti:  :lol:

Vidi, ja sam zakleti protivnik bilo kakvih ocekivanja u braku, osim onih koje spadaju u ljudsko i odgovorno ponasanje (koje ocekujem i od prijatelja), mozemo samo da pricamo o organizaciji zajednickih poslova i obaveza, a tu pada dogovor od situacije do situacije, nema pisanih pravila sta je cija duznost i kako neko treba da ispuni "ocekivanja" onog drugog. Tu u startu padam na ovoj temi i ne znam zasto sam se uopste javljala. :lol:  A zube ako operem i sebi - dobro je. :rofl:

maripoza

chokoladica

Quote from: maripoza on October 04, 2010, 08:58:12 PM
Choko udarila po Edipu. :nokti:  :lol:

Vidi, ja sam zakleti protivnik bilo kakvih ocekivanja u braku, osim onih koje spadaju u ljudsko i odgovorno ponasanje (koje ocekujem i od prijatelja), mozemo samo da pricamo o organizaciji zajednickih poslova i obaveza, a tu pada dogovor od situacije do situacije, nema pisanih pravila sta je cija duznost i kako neko treba da ispuni "ocekivanja" onog drugog. Tu u startu padam na ovoj temi i ne znam zasto sam se uopste javljala. :lol:  A zube ako operem i sebi - dobro je. :rofl:
Okej, nazivimo to organizacija satro zajednickih poslova.
Koji je problem sa ocekivanjima? I tu je sve malo prenaduvano. Mogu ja da kazem kako nemam ocekivanja.. ali necu, posto ih imam. I uopste to ne smatram necim losim, nego prirodnim. E sad, ko ce , da li ce i koliko da ispuni ta neka ocekivanja, i kako cu ja odreagovati je nesto drugo. Mogu da kazem "wtf? ne odrzavas mi auto, mrsh". A mogu da kazem" okej.. mozda vise voli da usisava , to je cool "  :lol: I eto ti dogovora. Mislim.. sa mnom je tako lako da je to ...uzas  :lol:

maripoza

Ma jasno je meni da ih ti imas, isto kao sto ih vecina ljudi ima (mozda ista, mozda neka druga), samo kazem da ih ja nemam, nego se o svemu dogovaram u hodu. Takva sam osoba, a takvog sam i nasla, pa nam tako oboma odgovara. Naravno da se podrazumeva da smo priblizno jednako spremni da bilo sta od obaveza uradimo/ne uradimo. Da tu postoje velike razlike, bilo bi problema. Samo sto ja probleme ne bih resila uvodjenjem ocekivanja, nego razlazom. :lol: Al to sam ja, ne volim da mi neko odredjuje sta cu da radim, prosto zato sto i sama znam sta se mora, a sta ne. To sto neko drugi misli da se mozda i nesto drugo mora, to je njegov problem, ne moj. :D

I da naglasim jos jednom, ako je neophodno :lol:, ne ulazim u to kako drugi ljudi organizuju svoj zivot, sve dok vidim da im oboma tako odgovara. Reagujem samo kad su u pitanju meni bliski ljudi koji mi se na nesto zale. Reagujem tako sto malo popricamo, sitematizujemo zajedno neke stvari, ne tako sto im ja govorim sta treba da rade u svom braku. Svi smo veliki, svako valjda zna s kim zivi i zasto. Isto vazi i za mamine sinove i tatine cerke (da se vratim na temu :lol:).

chokoladica

Quote from: maripoza on October 04, 2010, 09:24:44 PM
Al to sam ja, ne volim da mi neko odredjuje sta cu da radim, prosto zato sto i sama znam sta se mora, a sta ne.
Nadam se da nije izvadjeno iz konteksta, ali cini mi se da se tice ocekivanja... i svega ostalog na ovoj temi...koja valjda..nece otici u off  :lol:
Recimo, i ja znam sta se mora a sta ne. Takodje ne volim da mi neko odredjuje sta cu da radim, a sta ne. Naravno, ono "dozvole " za izlaske i ostalo.. o tome necu ni da polemisem. Svakom je u startu jasno da ne moze da mi kaze kako cu da se obucem, da li cu da se sminkam, i da li "smem " da izadjem sa drugaricama  :crazy:  I to isto dobija i od mene. (okej nadam se da se moj buduci nece sminkati.. :lol: )
Ali..ako i ti i ja znamo da danas moramo da jedemo..a moramo, onda neko to mora i da spremi  :lol: Iz nekog razloga ..muskarci obcno ocekuju da to uradi zena.
itd itd itd. Mozda su ovo sitnice, ali ..ne znam da li da  ti i ja uopste polemisemo oko ovog, ti niti kuvas niti imas auto  :P, a ja nemam muza( ai kuvam .. pretrgla sam se)  :lol: :lol: