Kako izlazite na kraj sa decom, histerija i ostali ispadi...

Started by cici, January 09, 2011, 12:30:29 PM

Previous topic - Next topic

Elanor

Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Finalina

jao, ja ne znam sta bih napisala, u poslednje vreme imam takvih primera da se pitam nije li neko kolektivno stanje u pitanju, pored ovakve teme

... moj mladjani voli da se iznervira, a ona voli da se ljuti... u kombinaciji su  :nesvest: i ja sam pre neki dan na samom staru njihove "svadje" ( ma nisu bili ni svesni da su krenuli ) usla u sobu i kao razjarena zver, dreknula "dosta !"#$%&/(", ugasila tv oko koga su se potkačili i izašla .... ma o'ladili su se, bili su u šoku.... mora da sam bila neviđena  :turpija:

jedino na sta poludim je njihova svadja i isterivanje, to im ne dam jer su jako nezgodni u nekim osobinama, a necu da nosim plavi šlem niti da im tolerišem sukobe u kojima ima ispada/divljanja ( jer jedino tada divljaju)

Saska

Quote from: Finalina on January 24, 2011, 03:34:47 PM
i ja sam pre neki dan na samom staru njihove "svadje" ( ma nisu bili ni svesni da su krenuli ) usla u sobu i kao razjarena zver, dreknula "dosta !"#$%&/(", ugasila tv oko koga su se potkačili i izašla .... ma o'ladili su se, bili su u šoku.... mora da sam bila neviđena  :turpija:

meni se ovo desi najmanje 2-3 puta mesecno. jednom mi je mina glumila kako to izgleda (dok sam naravno bila lepo raspolozena)-totalno nepedagoski, ali funkcionise  :-X

maggie

Uh.
Sa Sonjom ima dana kad smo non-stop na ratnoj nozi, ima dana kad smo u velikoj ljubavi i harmoniji. Velika je za histerisanje, ali me izludjuje sa npr na moje jedno normalno i ljubazno 'Vecera je gotova' njeno 'Pa saaacekaaj" tonom kao da sam joj rekla deseti put pa sam strasno dosadna  :hm:; neurednost (crtezi, bojice na sve strane, ono sto skine sa sebe sve razbacano; ne povlacenje vode posle piskenja, vecito opominjanje za pranje ruku). Za jogunjenje i ponekad drsko odgovaranje cini mi se da bi glavni uzrok mogao da bude umor, jer smo bile med i mleko za vreme raspusta, kad je spavala malo duze. Mozda i nema veze, mozda se naslusa u skoli i ovoag i onoga, pa isprobava na meni :( A kako izlazim na kraj - pa, za neurednost opominjem i dosadjujem dok ne uradi, nekad se pravim da ne vidim, sve u svemu nedosledna sam potpuno. A na vikanje, nervozne ispade, istresanje bubica uglavnom poludim, narocito zato sto sam i ja vecinu vremena koje provodimo zajedno umorna ko pas.

A ovaj malisa - nestasan, radoznao, temperamentan, slabo zna za ikakve granice, ja mu ih nisam ni nametala jer mi se cinio nezreo da ih prima - skroz je bebast a kasnio je i progovorio, tako da tek sad krecemo sa nekim ozbiljnijim vaspitavanjem  :D. Ali nekako nije jogunast, lepo se slazemo. A mozda i nije do njega, nego do mene i toga sto sam taj uzrast vec prosla sa Sonjom pa znam sta dokle traje i da ce da prodje. A on kad histerise i kad pocne npr da nesto besno baca, ja pocnem da lupam u jastuk i pravim smesno-ljute face i kazem mu da se tako ljuti, da lupa u jastu - momentalno crkne od smeha :)
Sonja 18.1.2004
Aleksandar 14.1.2008

Beatrix Kiddo

Kad ne puste vodu u kupatilu, ja ih, stojeci pored wc solje, zovem da dodju i puste vodu :girl_devil:
Ljetos sam bas zbog njih spustila vodokotlic na visinu na kojoj ga oni mogu dohvatiti, tako da vise nemaju opravdanja :D (a ranije sam morala posle svakog piskenja i kakenja x3 da idem i pustam vodu - vise ne zelim :ljut: )

Elanore, svaka cast za reakciju. Zbog uticnice bi i kod mene dobio batine :-X
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

cici

Quote from: Beatrix Kiddo on January 24, 2011, 04:30:21 PM
Kad ne puste vodu u kupatilu, ja ih, stojeci pored wc solje, zovem da dodju i puste vodu :girl_devil:
Što te volim :kiss1:  :rofl: treba li da kažem da isto rešavamo situaciju :lol:

maxic

Kod nas naprasno niko nije piskio. Za pranje ruku preventivno dovikujem ako cujem da je neko na putu do wc.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Margarita

jaooo, pustanje vode :shout: i ja dozivam sa lica mesta :D
na pranje ruku obavezno vracam
uozbiljila sam se i oko nereda, pre neko vece sam ih vratila iz kreveta da raspreme sobu (pri tom ne trazim da je sve na svom mestu,
samo da rasklone pod, da se ne saplicem na putu do kompa :D )

Glitter

ja samo kazem: ` Ako zgazim na Lego kocku, ujutru ih vise nece biti`  :lol:

Margarita

gasha

Quote from: Margarita on January 14, 2011, 02:24:37 PM
ne znate kakvo je olaksanje kad vidim koliko dece trazi vodu kad odu u krevet :rofl:
kod nas obicno petar trazi, ali ne dam da ustaje, nego mu donesem
ako donesem jednu casu, obavezno je i pavle zedan
ako donesem dve case, onda nije :D

ovo kao da sam ja pisala, samo promena imena  :rofl:
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Glitter

AnaK

Janko 23.7.2002.