Kako izlazite na kraj sa decom, histerija i ostali ispadi...

Started by cici, January 09, 2011, 12:30:29 PM

Previous topic - Next topic

Margarita

kod nas obavezno neko mora sa petrom u krevet :-[
jedno vreme su isli sami bez problema, onda je on poceo da se plasi i da place kad ih ostavimo same u sobi
ne ustaje, samo place
onda pavle sidje da legne sa njim, zao mu da ga slusa :(
i tako, vratimo se na uspavljivanje - legnem pored njega, on me zagrli, i zaspi za 5 minuta
ponekad ga prevarim, pa sedim za racunarom dok se ne uspava, u principu mu je bitno da je neko u sobi

anelore

Ja se prvo mazim sa Savom (nase vreme je vreme kad je ugaseno svetlo i kad se mazimo) dok MM obuzdava Vidu koja ili hoce da se igra ili urla je ne moze da zaspi (citaj: nece da zaspi bez mene) pa onda prelazim na Vidu. Onda MM zaspi, njega ostavim tamo gde se zatekao, a ja malo gledam TV, istusiram se, pa ponovo uspavljujem Vidu koja se do tada probudila i place, pa idem da pokrijem Savu, pa onda oko dva-pola tri Vida opet place ili bi da se igra i umirujemo je MM i ja na smenu, a onda neko ide kod Save jer je sanjao ruzan san. Oko 4-pola 5 zaspimo, a nekad i odustanemo od te besmislene ideje.  :lol:
Sinoc smo prosli sa samo jednim Vidinim budjenjem, Sava dosao kod nas u krevet oko 15 do 7, spavala sam 3 sata u cugu  :clap:. Rekord od 4 sata neprekinutog sna nisam ostvarila jos od negde sredine trudnoce sa Vidom.

Deda

Quote from: linga on January 26, 2011, 09:50:02 AM
Ja sam ih duuugo uspavljivala tako sto sam lezala s njima i taman je Jana pristala da zaspi sama, onda se rodio Aleksa pa smo obrnuli krug  :hm: A meni sve bilo zao da ga ostavljam da place, nego smo polako, s beskrajnim vracanjem u sobu. Onda su polako poceli sami da se uspavljuju, procitm pricu, izmazim, cesem i cao. Pa sam ja imala mucnine i opet pocela da lezem s njima i onda je nastalo ludilo...
A kad sam zaglavila u bolnici, tata je to resio za 3 dana, bez suza i sad nam je uspavljivanje milina  :love32:

A zasto TM ne uspava dete pa onda nek radi sta 'oce  >:(
Pa onda se uspava i on  :hm: a ne zeli da gubi vreme spavajuci kad to vec moze ujutru pa da kasnimo svaki bogovetni dan zbog njega
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Nanny Ogg

Kod nas je najveci problem naterati je da udje u krevet (repertoar izgovora mozete samo da pretpostavite, a svakim danom je sve bogatiji  :lol:), al kad jednom obuce pidzamu i legne, procitam pricu, donesem vodu (ne vazi se ako je donesem ranije, mora da bude sveza  :hm: :lol:) i to je-to.
Trebalo nam je pune cetiri godine da dodjemo do tog savrsenstva  :girl_sigh:

Ajte zene, ne dram'te

Deda

I sad dobijes bebu i ode savrsenstvo do djavola  :lol: :lol: :lol:
Tako je to u zivotu  :turpija:

Saska

To je nezgodacija kad morate da izadjete zajedno. Mi smo isto jedno vreme isli zajedno na posao, ali sam ja kocnica i usporavac  :-[ .  Ne mogu da se razbudim u 6, pa to ti je. MM skace k'o oparen i spreman je u roku u odmah.

Oko uspavljivanja nismo imali neku dramu, bar se ne secam. Sad je tesko uterati ih u krevet pre 10-10.30, a mali nece da spava sve dok ih cuje da galame u svojoj sobi. Ili se uspava, a onda ovi dolaze jedno po jedno, samo nesto da kazu, ili da pozele laku noc, a on se prene i odmah se smeje i igrao bi se sa njima.

Deda

Glitter

kupa se sam, dok ja razmestam krevet i luftiram sobu, ja odem u kupatilo da ga isperem (da ne bi ispirao citavo kupatilo tusem) i operem mu zube. Kad je u pidzami, pokupi dve igracke sa kojim spava(mo) :lol: procitamo nesto (mada u poslednje vreme sam citucka pre kupanja, voda, ljubac i pokrivanje. Sve ovo se desava izmedju 20.30 i 21.00. U devet je vec u carstvu snova. Ne budi se nocu, osim ako mu se bas bas mnogo piski. Ujutru se budi izmedju 9.00 i 9.30 retko kad do 10.00.

Trebalo mi je 5 godina i razvod (da veliki nije kod kuce da podriva moje napore) da ovo postignem...Kad noci kod babe, sam zna raspored i drzi ga se  :)

Deda

Bogte, Glitt, mozes u u grad . Ostavis mu knjigu kraj uzglavlja i ajd u zivot. A kako cu ja sa troje  :girl_cray:, moram polovinu da pozovem da makar bebisituje  :lol:

Glitter

Gost51

Quote from: Deda on January 26, 2011, 10:20:00 AM
I sad dobijes bebu i ode savrsenstvo do djavola  :lol: :lol: :lol:
Tako je to u zivotu  :turpija:
ja sam imala to savrsenstvo odavno
sad beba spava
velika nece :nesvest:

Beatrix Kiddo

Quote from: AnaK on January 25, 2011, 10:10:01 PM
Ja samo zlokobno kažem 'Hoćeš ja da ih skupim?'  :spiteful:
Tako i ja Balsi i Varji, ali Uros tek treba da nauci znacenje :lol:

Kod nas je problem uspavljivanja sa Urosem. Ovo dvoje traze da malo "posjede" sa tatom i pomaze se sa mnom, podju u krevet i zaspu cim stave glavu na jastuk (Balsa ponekad cita, ako nije kasno). A Urke ustaje, zove iz sobe, stalno se kao necega plasi, smeta mu Balsa, trazi vodu i sl. I on bi bio doveden u red da nije mm, koji mu se smije kad god dodje do dnevne sobe, pa meni ponekd bude dzaba i brojanje i vikanje :hm:
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

dmi

Quote from: linga on January 26, 2011, 09:40:45 AM
Ja jos uvek Jani perem zube, prvo, ja pa onda ona. Nesto nemam poverenja da ce biti temeljna. Moji ne prave problem oko pranja zuba  uvece, ujutru im je smor. Za spavanje su kako kad, nekad idu bez pogovora, nekad zatezu, ali to resavamo sto imamo ritual citanja knjige, pa im to "pomogne" da ipak udju u krevet.
I Aleksa i Jana su druga deca ako nisu naspavani, ali Jani je potrebno dosta manje sna nego Aleksi. Tako da DMI, probajte da napravite neki ritual, da joj obezbedis dovoljno sna, bice laksa za hendlovanje sigurno.

to tako super zvuci ali kod tese ne pali, kod nje svaki ritual traje krace od dva dana, osim da ja lezim sa njom
a ja ta luksuz ne mogu sebi da dozvolim, na zalost je luksuz jer ako legnem sa njom ja i zaspim to znaci da sutradan nemamo rucak a to ne dolazi u obzir zato sto tesa nosi hranu u skolu nemaju obezbedjeno
tako da ipak ce morati da se nauci da se uspava sama
ja je izljubim i ususkam makar tri puta (najmanje toliko puta ustane) i ceskam je po ledjima dok stojim kod kreveta i to je to :innocent:
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

maxic

Kod nas je kako kad, ali genealno Anja malo spava. Djecake sredimo , procitamo pricu, svako ode u svoju sobu, Milos zaspe u roku od odmah, posto prethodno ja odem da se pomazim s njim. Marko se dovikuje s tatom jos najmanje pola sata, mjesec dana u nazad je izlazio iz sobe, silazio, ulazio da smeta Milosu, ali je u principu pravilo da to ne radi. E Anja sve to vrijeme ( recimo da je to oko 8 ) se igra u svojoj sobi, ili u dnevnoj, a onda kad oni zaspu, sidje, da pojede kokice, da nesto nacrta, da se poigra s mackama, i to joj tata dozvoli( ja ne bih ali ajde kapiram da joj treba malo vremena bez njih dvojice). To traje do devet, a dogovor je da u 9 ode u krevet. E ako je krenulai, onda se pregovara jos 15 min, ide kod babe u sobu da se samo jos nesto dogovori, nose se macke u sobu itd. Znaci u 9 i po je u sobi i ugovorila je s tatom jos 10 min ili kompjutera ili da se igra. On ode da je ususka, ja odem da joj pozelim laku noc. Ponekad zaspe oko 10 i 15 a nekad jos cita... Budi se prije 8 , nekad bi i spavala duze, ali ako djecaci ustanu oko sedam , nema sanse da spava,jer su oni glasni i trka po kuci je pocela.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

linga

Quote from: dmi on January 27, 2011, 05:02:03 AM
to tako super zvuci ali kod tese ne pali, kod nje svaki ritual traje krace od dva dana, osim da ja lezim sa njom
a ja ta luksuz ne mogu sebi da dozvolim, na zalost je luksuz jer ako legnem sa njom ja i zaspim to znaci da sutradan nemamo rucak a to ne dolazi u obzir zato sto tesa nosi hranu u skolu nemaju obezbedjeno
tako da ipak ce morati da se nauci da se uspava sama
ja je izljubim i ususkam makar tri puta (najmanje toliko puta ustane) i ceskam je po ledjima dok stojim kod kreveta i to je to :innocent:

Joj znam, i nama je trebalo 5 godina da stignemo do ove faze, koliko sam puta zaspala ne sredivsi nista po kuci  :wall: