Kako izlazite na kraj sa decom, histerija i ostali ispadi...

Started by cici, January 09, 2011, 12:30:29 PM

Previous topic - Next topic

dmi

Quote from: linga on January 27, 2011, 07:52:02 AM
Joj znam, i nama je trebalo 5 godina da stignemo do ove faze, koliko sam puta zaspala ne sredivsi nista po kuci  :wall:

veceras je iz cista mira zaspala u dnevnoj
okrenula se na stranu dok sam ja nesto pisala i zaspala  :o
digla sam je i odvela do kreveta
nastavila je da spava  :o
doduse bilo je recimo petnaest do deset
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

Glitter

ja sam mog navikla da sam tu u blizini da tandrljam po kuhinji i da on bukvalno zaspi od tog suskanja i buke

Deda

I Neda zaspi sama pa je prenosimo, to je jedna retka stvar koju dobro radi i na kjj sam joj zahvalna, sve ostalo povuci potegni
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Lani

I Iva se često uspava u dnevnoj sobi pa je samo prenesemo.
Sinoć je podivljala načisto  :crazy: valjda mnogo uzbuđenja za jedan dan, rođendan u vrtiću, pa maskenbal na baletu, pa gosti kod kuće, pokloni... tako se dernjala da je to bilo strašno za slušanje i gledanje. :crazy:
Mi više očajni ne znamo kako da je odobrovoljimo, a ona kaže:
E pa jeste hteli dete? Jesi htela da me rodiš mama? Šta se sad ljutite na mene?

(U prevodu - hteli ste decu, sad se češite.  :rofl:)

cici

AnaK

Janko 23.7.2002.

Glitter

Deda

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

emge

Marta je do godinu ipo bila grozna popitanju spavanja, oko dvije je već bila super. Ja sam čitala priču i odlazila iz sobe, tata je čitao priču i ostajao da čita svoje novine dok ona ne zaspe. Onda i je i on napredovao na moj nivo :)

Sad nam Marko dupe pomjera, zaspe, spustiš, odmah se probudi. Moja majka njegov krevet zove "na igle" :lol: Ajde nosi ga na igle da spava :rofl: Tako, daleko je do zelene trave :lol:

rafa

Jao Iva.  :girl_in_love: :girl_in_love: :girl_haha:

emge, jos malo pa ce proci sindrom iglenog kreveta, cenim.  :kiss1:
kod nas je doduse prosao odmah posle grceva, sa negde 4 meseca, a do tad  :crazy: :crazy:

posle sam i u obdanistu dovela do savrsenstva ono ljuljanje do beskonacnosti i u vazduhu i spustanje milimetar po milimetar, da slucajno ne primete da ih spustas  :lol:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

emge

I ja sam do savršenstva usavršila list tehniku spuštanja, ali ne pali uvjek. A, proći će, to znam :)

Beatrix Kiddo

Quote from: emge on January 27, 2011, 02:31:21 PM
Marta je do godinu ipo bila grozna popitanju spavanja, oko dvije je već bila super. Ja sam čitala priču i odlazila iz sobe, tata je čitao priču i ostajao da čita svoje novine dok ona ne zaspe. Onda i je i on napredovao na moj nivo :)

Sad nam Marko dupe pomjera, zaspe, spustiš, odmah se probudi. Moja majka njegov krevet zove "na igle" :lol: Ajde nosi ga na igle da spava :rofl: Tako, daleko je do zelene trave :lol:
A da premjestite krevetac na neko drugo mjesto?
Brat i ja smo cesto mijenjali raspored po sobi, ali je u nasoj sobi postojalo mjesto na kom nikako nisam mogla da zaspim, dok bratu (tu i dan danas spava) ne smeta ni malo... Ne znam kakve veze ima, ali smo toliko cesto mijenjali raspored, da sam ukapirala da je nesanica vezana za mjesto kreveta...
Mozda je slicno i kod beba ;) 
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

Margarita

ne znam na koju temu ovo ide, ali sam potpuno :blink:
pavlov drug danas slavi rodjendan
od vikenda se planira odlazak na proslavu, izabrao je poklon, sve super
juce: nece da ide :stop: razlozi: on nam smeta kad se igramo (nam = pavle + 2 najbolja druga), i mi necemo da idemo
danas: ipak hoce, ide mu se
malo posle tog njegovog pristanka, zove mama jednog od ove dvojice najboljih drugova, da pita idemo li na rodj.
kaze, njen sin nece ni da cuje, dogovorili se njih trojica da ne idu, jer je ovaj mali 'ukrao pavlu rodjendan' :blink: :lol: :lol:
ukrao = proslavlja rodjendan na dan kad je pavlov 'pravi' rodjendan :hm:
moram da popricam sutra sa njim na tu temu, samo ne znam kako da ostanem ozbiljna :D

Plava Baklava

Pavle  :girl_haha:, Iva  :lol: .

U vecini slucajeva jos uvek sam u sobi doks e uspavljuje. Moli me da budem tu dok zaspi, pa posle da idem. Inace, pomaze nam svasta: CD sa pricama (mada tu vis enam one fori: slusa i zaspi, sad ga zanima toliko da ga drzi budnim  :girl_haha:), neka relax vezbica gde zamislja neke lepe stvari, kad bas moram d aodem: vezba za uspavljivanje koju radi sam. U svakom slucaju, retko kad traje duze od 10-15 minuta.

Odlazak na spavanje radnim danom max u 20:30,  ali gledam da bude u 20:00, jer mu san bas treba. Ne prihvatam produzetke  :lol: . Najavim mu da se blizi vreme za pripreme, objavim pocetak priprema i sve dalje je na "sad-odmah". Buni se, ali odradjuje posto nema izbora  :girl_haha:

moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/

anelore

Moram samo  :crycry: na ovaj bold

Quote from: rafa on January 27, 2011, 02:41:44 PM
Jao Iva.  :girl_in_love: :girl_in_love: :girl_haha:

emge, jos malo pa ce proci sindrom iglenog kreveta, cenim.  :kiss1:
kod nas je doduse prosao odmah posle grceva, sa negde 4 meseca, a do tad  :crazy: :crazy:
posle sam i u obdanistu dovela do savrsenstva ono ljuljanje do beskonacnosti i u vazduhu i spustanje milimetar po milimetar, da slucajno ne primete da ih spustas  :lol:
kod Vide se pogorsava poslednjih dana, cim se odmaknem milimetar od nje, krece urlanje, a uz to me nocu sutira i samara dok se bacaka.  :crycry: