Kako izlazite na kraj sa decom, histerija i ostali ispadi...

Started by cici, January 09, 2011, 12:30:29 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Pa zna al' ako ti bacaš  :nokti2: Ovaj moj bi odmah to ponovio, i još mi pojasnio da 'kad ja mogu...' :nesvest: :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Glitter

jao ja se iskreno nadam da je naucio lekciju, pa da necu morati da smisljam nesto novo i drasticnije  :crazy:

iskreno mi je vise dojadilo da budem kucna pomocnica, samo vucem, skupljam, sklanjam, rasklanjam :crazy:

Finalina

glitt, sada si to uradila i zaboravi na slicne primere, ali stvarno.
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
To može i da ga uplaši, kada se tako naljutiš.

cici

Quote from: Glitter on February 05, 2011, 12:03:53 AM
ma ne vradi ako bacim u kantu ode i izvadi, ovo je moralo da bude drasticno...a zna odavno da se kroz prozor nista ne baca
Isključivo u kantu bacam i nema trika da bi smeli da izvade.

Beatrix Kiddo

Quote from: cici on February 05, 2011, 12:22:32 AM
Da te opet potpisem  :)
Ja ih cak natjeram da sami bace u smece  :D

Jednom davno (mislim prije dvije-tri godine) sam Balsu natjerala da baci neki novi mac, zato sto su se ruzno igrali njime, stalno je neko plakao... Zastao pored kante za smece, ja ga pitam zasto stoji, a on kaze "pozdravljam se sa macem"  :lol: :lol:
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

Finalina

ja samo pretim ooogromnom crnom kesom za djubre.... krenu da vrište kada je vide :lol: .... ali ovaj mali je provalio pa je počeo da se smeje, te to više ne radim :D

Beatrix Kiddo

Al' su klinci relativno dobri  :turpija: (ja bih naravno, jos ponesto mijenjala kod njih, ali ih drugi bas hvale :) )
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

Beatrix Kiddo

Quote from: Finalina on February 05, 2011, 12:44:59 AM
ja samo pretim ooogromnom crnom kesom za djubre.... krenu da vrište kada je vide :lol: .... ali ovaj mali je provalio pa je počeo da se smeje, te to više ne radim :D
Ali da jednom stvarno potrpas igracke u kesu, sledeci put se ne bi smijao ;)
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

Finalina

joj ma znam :hm: ... ne vredi, kada vec nisam bila kadra da to uradim prvi put.... i prestala sam

cici

Quote from: Finalina on February 05, 2011, 12:44:59 AM
Ja sam prvo pretila jedno vreme a onda i uradila i bilo je dosta uspešno.Mada meni nije toliko problem što su igračke nepokupljene, on je neuredan.Posluša me ali mu ne padne na pamet da sam složi garderobu ili obuću nego moram da ga jurim da to uradi.Za igračke se sad povremeno iznerviram.A i pomalo me plaši kako će to da izgleda kad krene u školu.
Sofiji sam jednom kad je imala oko 4g sklonila gotovo sve igračke, ostala joj je samo jedna lutka i još nešto i to ne najdraža.Ne sećam se na koliko dugo ali je imalo sjajan efekat i to ne samo na skupljanje igračaka nego na celokupan odnos prema njima a i prema onome što kažem.Shvatla je da nisu samo prazne pretnje.

Finalina

kod nas je samo neposlušnost za sredjivanje povod da se ljutim ( kada je baš krš i lom od stvari pa se teško krećemo), ali inače su ok sa igračkama

aleks

Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

Beatrix Kiddo

Pa i ja jos uvijek moram da podsjecam da garderoba pripada sobi.
Dobra strana je sto Uros pokusava ponekad sam da slozi svoju garderobu, sto nije ni cudo kad vidi koliko pricam ovima dvojema. Jos sam im pokazala najjednostavniji nacin slaganja majica - onako siroko, samo da rukave sloze na unutra i preklope - tako da ne pali izgovor da je tesko...

A najvise me, u stvari, izludi sto ne umiju (ili se prave) da nadju nesto. Ako ga ne vide cim bace pogled na plakar, ili kutiju sa igrackama, zavisno od toga sta traze, kazu da ne mogu da nadju. taman posla da se sjete da podignu neki prvi sloj garderobe ili prodzaraju po igrackama.
I Varjino pitanje "ne znam koja je to majica/carape/bilo-koji-dio-garderobe", a ja joj opisala i samo treba da pogleda i nadje opisano :hm:
I Balsino pitanje "zasto" da nesto uradi (tu je tatin sin) :hm:
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

dmi

Quote from: cici on February 05, 2011, 12:22:32 AM
ne sme ni da pomisli da pridje kanti :mrgreen:

Quote from: Beatrix Kiddo on February 05, 2011, 12:48:15 AM
Ali da jednom stvarno potrpas igracke u kesu, sledeci put se ne bi smijao ;)
uradjeno, vrlo delotvorno kod nas  :good:
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen