Main Menu

Katastrofe u kujni

Started by janavi, January 18, 2011, 06:30:11 PM

Previous topic - Next topic

Unabebili

Jedna od mojih navecih kulinarskih katastrofa je Čikago torta,
koju sam spremala za neku od slava u proslom zivotu. Bile su restrikcije struje na snazi.
Samo sto sam ubacla koru da se pece, nestade struje, kora , narafski, padne. Kad je dosla struja pokusala sam da dopecem.
Nekad su mi palacinke ispadale deblje od te kore  :lol:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Lani

Quote from: Marty Maraskino on January 18, 2011, 10:53:21 PM
Suskave kore?! Sta vam je to??? :blink:

Deda verovatno misli na beze kore, kao za puslicu i slične torte.  :crazy:

linga

Uh, moj teren. Brljiva sam i smotana, a u uz to zaboravna  :crazy:
Najvise zajebem kad hocu da multitaskingujem, meni su i magicne krpe izgorele otkuvavajuci se na sporetu  :girl_haha: , ali cinjenica je da mi hrana mnogo manje zagoreva otkako kuvam na plinu, stavim na nizu temperaturu i milina.
U principu, nisam strucnjak za testa, pa mi iste kiflice razlicito ispadnu svaki put, hleb u pekarici takodje, jer moraju mere savrseno da budu tacne, a j cesto zaboravim da stavim neki sastojak  i tako  :rofl:
Kuvam skoro pa neslano, ali su se moji navikli, to mi skoro i ne zameraju, mm se vata slanika i pre nego sto proba  :lol:
Jos imam traume, kad sam kao srednjoskolka mesila ruske kape, a na rerni ciknuo jedan grejac, deo kore debeo 5 cm, a deo jedva pola cm. Otplakala turu naravno, i spajala delove medjusobno. Otplakala i kad mi nije uspeo majonez i tako, emotivna sam u kuhinji  :rofl:
Najvise me nervira sto sam trapava, prosipam, umuljam i tako sebi znatno otezavam Pre neki dan, umesto da u smesu dodam mleko u prahu, ja "sunem" kokos :crycry: .

Meso sam ranije znala da preprzim, ali me mm naucio kako da ga spremim da ostane socno  :love32:
I knedle za supu su mi bolna tacka, u 87 odsto slucajeva omasim  :(

janavi

ja uopšte u katastrofe ne raččunam da zaboraviš neki sastojak :mrgreen:

desilo mi se jednom da mi ona piletina uvaljana u supu pa zalivena pavlakom izgledala očajno
pavlaka se nekako razdvojila
bilo je sve normalnog ukusa, pojeli smo, pojma nemam šta se desilo
onda kupim ponovo tu istu pavlaku, i desi se ponovo, a u roku je trajanja bila
te tu marku pavlake više ne kupujem :mrgreen:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Zumbulica

Quote from: Lani on January 18, 2011, 10:41:07 PM
Meni se desi da zaboravim u toku kuvanja šta od začina sam stavila. :crazy:
To i redovno zaboravljam da li sam zasladila kafu, u kojoj solji je slatka, a u kojoj bez secera...
Redovno se zabrojim kad brojim nesto (kasike secera ili brasna, jaja ....) :crazy:
Kad treba istovremeno da poklopim serpu i kutiju sa zacinima, krenem sa poklopcem od tegle u serpu i obrnuto  :crazy:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Pepi

Meni ne zagoreva ništa, ali zato redovno ispustim sirovo jaje na pod, i prosipam praškaste stvari  :crazy:
jedino ššto ne umem je da pohujem meso, pa u nekim pokušajima to je bilo  :crycry: tvrdo ko kamen  :-[
I neki dan kupila neku smrznutu ribu, pakovanje 1 kg, i krenula da je spremim u rerni...kad ona bila sva vodena, nije ostalo ni 200 gr ribe  :wall: morali smo da se snalazimo za ručak...

Margarita

sinoc sam spremala neke keksice, koji su super izgledali dok ih nisam stavila u rernu :crazy: a onda se testo razlilo u jednu veeeliku tanku koru :lol:
doduse, u receptu lepo pise 'usecerene visnje' a ne 'odmrznute visnje uvaljane u secer koje ispustaju sok' :lol:
u drugoj turi sam dodala malo brasna i ti su ispali odlicno :)

u nekom davnom zivotu, dok sam zivela u budvi i brat mi bio u gostima, spremala sam sojine snicle... koje sam stavila da se obare, a nas dvoje seli za komp... dok nas nije trgao neki miris kao da gori guma :rofl:

mm je jednom sunuo limunadu u snicle, kako je TO smrdelo (drzali smo vou u tom bokalu, inace, al meni nesto doslo da napravim limunadu :lol: )

preprzeno, zagorelo, nedopeceno, neslano, preslano... to mi vise dodje kao kolateralna steta, ne racunam bas u katastrofe :girl_haha:

Saska

Quote from: Margarita on January 19, 2011, 08:48:38 AM
sinoc sam spremala neke keksice, koji su super izgledali dok ih nisam stavila u rernu :crazy: a onda se testo razlilo u jednu veeeliku tanku koru :lol:
e ovo sam i ja uradila nedavno, po nekom receptu iz mininog casopisa, hana montana ili tako nesto

cici

Quote from: Zumbulica on January 19, 2011, 08:16:21 AM
Redovno se zabrojim kad brojim nesto (kasike secera ili brasna, jaja ....) :crazy:
Jao ovo redovno, ali to i nisu katastrofe te ja obavezno dodam još po jednu kašiku za svaki slučaj  :rofl:

linga

I da, urmasice mi nisu uspele nikad, il se razliju il tvrde k'o kamen  :crycry:

cici

Finalina

ja ne mogu da nabrajam, pa to je sastavni deo kuvanja, valjda  :turpija:  ..... te katastrofe  :lol:

Quote from: janavi on January 19, 2011, 07:32:48 AM
te tu marku pavlake više ne kupujem :mrgreen:
I? :D Ima li to uticaja na kuvanje?

Unabebili

Quote from: linga on January 19, 2011, 09:35:56 AM
I da, urmasice mi nisu uspele nikad, il se razliju il tvrde k'o kamen  :crycry:

naci cu ti recepis po kome nema sanse da ti ne uspeju  :innocent:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Mirka

Kakva divna tema  :girl_in_love:
Sad mi je lakše. Kad čitam one kulinarske postove - te ovakvi kolači, te onakve torte, te razne papazjanije samo ćutim i stidim se. A ono ima i za mene nade   :rofl:

Zagoreo mi neki grašak, jedva sam provetrila kuću. Sve bi još i prošlo nekako da ona moja mala blizanačka pričalica nije posle imala potrebu da svima priča kako je mama zaboravila grašak i on je skroz izgoreo  :wall:

Skoro pa obavezno zaboravim da posolim (a i kad solim izgleda kao da nisam  :D ), a onda se ponekad zanesem pa posolim više puta.

I zaboravljam da nešto imam na šproretu ako spremam u neuobičajeno vreme. Zatvorim vrata i ćao. Ako mi se pripije kafa, voda ili nešto slično, super, ako ne - eto katastrofe  :girl_haha:
Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.

MissL

Pa ja bih pod najvecu katastrofu mogla da podvedem ono lisnato testo :mrgreen:
i jednu onu... tortu :lol:
Inace nije strasno, samo prosipanje, prolivanje, ispadanje :girl_wacko:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D