Superkalifradželistik - deca sa posebnim potrebama

Started by Kafica, April 29, 2009, 02:32:11 PM

Previous topic - Next topic

zvoncica

Poceli smo da gledamo kolica (invalidska-neuroloska). Bili smo u Bauerfiendu (fizijatrica ih hvali). Inace, prodaju pomagala za invalide, a ispred ulaznih vrata su 3 stepenika tako da invalidi ne mogu sami da udju :wall: Socijalna kolica mi se ne dopadaju. Ni kako izgledaju, ni koje opcije imaju.
Koliko sam videla na nekim hrvatskim sajtovima, mame hvale kolica Ormesina (zastupnik Bauerfiend) i Otto Bock ( kod nas ih ima u Orthaid-u). Ne idu preko socijalnog, preskupa su. Medjutim, izdrzljiva su, "rastu" sa detetom, imaju neke dodatne opcije koje soc. nemaju i lepsa su mnogo - ne lice toliko na invalidska.
U Bauerfiendu nasem kazu da u Srbiji nemaju ta Ormesina kolica, samo u Hrvatskoj. Pitala sam mogu li ih dovesti iz Hrvatske za nas. Dobila sam tel. neke dr koja se bavi tim. Treba da zovem i da vidim kako, sta i koliko.
Juce smo bili i u Orthaid-u. Imaju Otto Bock kolica, lepa su. Medjutim, radnica im je na odmoru, a ovi u radnji ne znaju bas najbolje ni cenu, ni podatke. Pa cemo za 10 dana opet kod njih.
Opsirna sam , ali nisam nasla na nasim forumima nista o kolicima. Mozda nekome nekad pomogne ovo sto pisem.
Znate li vi nekoga sa detetom u kolicima? Zasto nema nijedne takve mame na nekom nasem forumu?  :think:

janavi

neka si opširna, meni je samo žao što ne možemo da ti pomognemo, drugačije osim da :bighug:

ja ne poznajem nikog :girl_sad:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

AnaK

Janko 23.7.2002.

Kafica

Ana 25.10.2004.
Zakon o održanju energije :girl_smile:

lilit_depp

mi smo uspeli da izvucemo otto bock stolicu za konstantina i osiguranje ce nam pokriti 80% (ukupna cena za stolicu i konstrukciju na koju se postavlja je 5300 evra u austriji, ne znam koliko je ovde). stolica (napravljena je prema koletovim merama i ima spider - oto bock - konstrukciju na koju se postavlja) je fenomenalna, moze da se stavi i na otto bock konstrukciju za kolica, al to nismo uzimali posto nam ova obicna kolica rade posao, tj. kole solidno sedi u njima. ovo sto imamo je varijanta za kucu.
imam sve reci hvale za otto bock i ako ikako mozete da ih uzmete, mislim da bi to bilo najbolja opcija.
L, L, K

zvoncica

Lilit, hvala, ali ako mi kazu da kolica kostaju toliko, ja cu da padnem u nesvest.  :no:
Kod nas je problem sto socijalno nece da plati deo para, pa ti da dodas ostatak. Citala sam u novinama, a rekli su mi i ovi sto prodaju Otto Bock. Kazu da su ranije davali, a onda su ljudi muljali - kupovali jeftina kolica, a ostatak para uzimali sebi. Verovatno uz pomoc prodavca, mora da su im oni davali lazne profakture. Ne znam kako bi drugacije.
Pitacu opet u Nemanjinoj na komisiji, ali se malo nadam.
Cak i da daju, najveci iznos za neuroloska kolica je 600-700 evra. A kako sam videla u Hrvatskoj, kolica su 2000-3000 evra. Ormesina su malo jeftinija. Samo ne znam da li je to sa dodacima ili bez njih.
Ove godine nismo nigde isli, ustedeli smo pola (ako su 2000). A kazu da daju na rate, pa bismo koristili Adrijanovu pomoc za to. Ako su skuplja mnogo, onda cemo morati uzeti socijalna :crycry:
Devojke :bighug:

lilit_depp

:kiss1:
ajde javi koliko kostaju kad vidis. i koje opcije postoje sto se tice socijalnog.
moguce je da ovo koletovo ovoliko kosta posto je stolica pravljena, znaci, meren je vise puta u toku pravljenjai stvarno potpuno fituje u nju. pa mozda zato deru.
L, L, K

Vila

Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

zvoncica

Jutros sam zvala geneticara. Stigao nam je nalaz. Nije SLO sindrom.  :no:
Rekao je da dodjemo u cetvrtak da vidimo sta cemo dalje. Mada, prof. Necic je prosli put rekao da ne bi dalje trazio, ako nije SLO.
Iskreno, i ja sam umorna od nagadjanja, nadanja. Ali, isto tako, bas sam zelela bar jos jedno dete. A bez tacne dg, to pada u vodu.
Ne znam, stvarno. Videcu sta ce jos da mi kaze u cetvrtak. Bio je u Americi, mozda oni imaju neku ideju. Ne znam.  :girl_to_take_umbrage2:

AnaK

Janko 23.7.2002.

Nanny Ogg

Ajte zene, ne dram'te

janavi

:bighug: i od mene

nadam se da će u četvrtak genetičari ipak imati neku ideju kako dalje :kiss1:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Lani