Main Menu

Da li ste paničar?

Started by senka, February 12, 2011, 10:27:59 PM

Previous topic - Next topic

senka

Kako reaugujete u stresnim situacijama?
Znate ono, lom, ušivanje ili tem. 40?

Ja sam u tim situacijama u nekoj vrsti šoka, adrenalin piči, ali sam na visini zadatka da se odradi sve što treba dok se stanje ne dovede u normalu. E onda nastupa "hlađenje" kad mi postaje loše (tresem se ili plačem ili popijem nešto za smirenje).
I mm je takav.
Dok su njegovi roditelji klasični paničari koji u takvim situacijama samo smetaju.
Ilustracija: Mateja beba od par meseci, debeo i halapljiv zgrcne se svaki put kad sisa. Jednoj takvoj (bezazlenoj) sceni prisustvuje moj svekar i dok ja lagano lupkam dete po leđima on se baca na kolena, hvata za grudi i presamićuje sve kukajući "jao mene majko" - opis je bez ikakvog preterivanja.

I do skoro sam dolazila u situacije da JA roditelj tešim druge što MOJE dete ima visoku temp. ili slomljenu ruku. 
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Unabebili

Dok frka traje, neverovatno sam smirena, logicna, operativna - jednom recju savrsena ( bez preterivanja)

Onog casa kad frka prodje, padam. Bukvalno! Rusim se fizicki na pod.   :wall:

Ove   'jao mene majko'  pridjem i osamarim, kad je frka ako je potrebno.
Opis mog delovanja je bez ikakvog preterivanja kad su takvi u pitanju.  :rofl:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Glitter

slicno kao ti
hladna kao spricer, odradim sve sto je u mojoj moci, vodim kod lekara, savrseno prisebna, kad se sve zavrsi lakne mi, nisam u fazonu da tad pocnem da prebiram po glavi sta se desilo, ali verujem da mi se to negde talozi...samo cekam da ispliva  :crazy:

desilo mi se da ex svekrva pre Aleksine operacije kile zove na pola sata, u panici, rida i place i satro mene smiruje,sa sve klasicnom recenicom: u redu je da se plasis isl  :crazy: a u sustini ja ladna smirujem nju, po principu: nisam uznemirena, bice sve u redu...
Dete takodje ucim da ne panici ni histerise...
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

AnaK

Pa isto. Efikasna kad treba, čim to prođe krpa.
Janko 23.7.2002.

NenaS

Mislim prilično prisebna, htela-ne htela uz ovoliko dece to je imperativ. Pravo "vatreno krštenje" bilo je kad je mm odfikario sebi kažiprst na ruci preciznim, hiruškim, rezom sekirom...sve pre i posle toga, mačiji kašalj...
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Xe

U frci hladna i usredsredjena na resavanje problema, posle toga mi treba podosta nege.
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

disco2000

QQ, Neno  :o
Quote from: Glitter on February 12, 2011, 10:34:47 PM
slicno kao ti
hladna kao spricer, odradim sve sto je u mojoj moci, vodim kod lekara, savrseno prisebna, kad se sve zavrsi lakne mi, nisam u fazonu da tad pocnem da prebiram po glavi sta se desilo, ali verujem da mi se to negde talozi...samo cekam da ispliva  :crazy:
Ovako :diva:

Unabebili

Quote from: NenaS on February 12, 2011, 11:16:59 PM
Mislim prilično prisebna, htela-ne htela uz ovoliko dece to je imperativ. Pravo "vatreno krštenje" bilo je kad je mm odfikario sebi kažiprst na ruci preciznim, hiruškim, rezom sekirom...sve pre i posle toga, mačiji kašalj...

Neno, kraljice!!!  :bighug:

Kad je moj otac ostao  bez kaziprsta (izgubio na poslu) , javio je kuci mirnim glasom sta se desilo, moja keva je pala u nesvest.
Doslovce  :girl_cray:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

jel

ja procitala> da li ste parnicar  :rofl: uh, zagazila sam suvise u pprava

Quote from: Unabebili on February 12, 2011, 10:33:45 PM
Dok frka traje, neverovatno sam smirena, logicna, operativna - jednom recju savrsena ( bez preterivanja)

Onog casa kad frka prodje, padam. Bukvalno! Rusim se fizicki na pod.   :wall:

Ove   'jao mene majko'  pridjem i osamarim, kad je frka ako je potrebno.
Opis mog delovanja je bez ikakvog preterivanja kad su takvi u pitanju.  :rofl:
potpis

NenoS  :bighug:  :clap:
My name is Luton, Robin Luton :lol:

NenaS

Quote from: Unabebili on February 13, 2011, 12:36:15 AM
Neno, kraljice!!!  :bighug:

Kad je moj otac ostao  bez kaziprsta (izgubio na poslu) , javio je kuci mirnim glasom sta se desilo, moja keva je pala u nesvest.
Doslovce  :girl_cray:

Našla sam mu led, pozvala hitnu, spakovali prst na led, otišla s njime do hirurgije, sačekala da ga pogledaju i ispratila za Beograd. Ma ima tome par godina, navikao se, a i leva je ruka u pitanju.
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

janavi

ne znam da sam ikad bila u panici
a ni posle se ne rušim baš na pod što neko reče, ili nisam imala TAKVIH situacija

iskreno, to paničenje uvek doživljavam kao pokušaj da se taj koji paniči stavi u centar pažnje, obično samo izignorišem

moja keva ima običaj da dramatizuje stvari previše, pa u svemu i najglupljem vidi katastrofalan ishod, mislim da ranije nije bila takva, nego od kad se V rodila, pojma nemam šta joj je, umem da se 'brecnem' na nju zbog toga, onda ona kao povređena posle ::)
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Plava Baklava

Upravo kako ste opisale: dok je frka, funkcionisem kao precizni mehanizam. Krah dolazi kasnije, ili ne dodje, nego ostane da vreba u zasedi  :crazy: .

Neno, svaka cast na pribranosti  :good:.

U stvari, panicim kad dozvolim d a mi kroz glavu prodju svi moguci grozomorni scenariji, ali to je kad lagano besposlena pustim mastu da radi, ne u kriticnim momentima  :nokti2:.

Najgora situacija: one gadne 2006 u Francuskoj, ne ponovilo se nikad nista slicno  :girl_cray: .

EDIT: Panicare se trudim da uklonim u datim kriticnim momentima, da ne prave haos.

moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/

emge

Nisam paničar ni dok traje, ni kad prodje. Možda se stvarno bilježi sve to negdje, ali za sad nemam svijest o tome.
Jednostavno, kad frka prodje meni lakne. Iako sam i dok je trajala frka bila prisebna.

gasha

e pa ja jesam panicar
ali ja ne vristim, ne blokiram se , nego samo padnem psihicki, radim sta mi se kaze ali nemam inicijativu.
panicim i unapred, ako neko dobije temperatutu od dece, sto je normalno, ja ceo dan povracam, cutim, i trudim se da ne remetim situaciju u kuci svojim osecanjem.
Panika me hvata u liftu, i u autobusu ako ne vidim prozor,
u lift ne ulazim, a u busu u takvoj situaciji izlazim, izlazim i kad izgleda da ce biti guzva u autobusu
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Margarita

Quote from: Glitter on February 12, 2011, 10:34:47 PM
slicno kao ti

Ovako nekako.