Sta kad imate komsije seljake?

Started by pra-sence, May 08, 2009, 08:57:04 PM

Previous topic - Next topic

aleks

Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

Lani

Quote from: aleksandra-l on November 24, 2011, 07:34:28 PM
a ovde uzmu firme/agencije i odrzavaju zgrade pa mesecno uzimaju samo tako i onda i organizuju ciscenje, popravke i ostalo. to ti je u zajednickim troskovima, ako neces da placas mozes samo da se iselis  :innocent:

Pa civilizacija, barem u tom segmentu.
Tako je jednoj maminoj i tatinoj prijateljici dojadilo da gleda štrokave zidove u zgradi i zamoli molera koji joj je krečio stan da okreči hodnike u zgradi (zgrada mala, samo 4 sprata sa po 3 stana na spratu). Naravno, ona plati lujka sve iz svog džepa, mislim da nikog nije ni pokušala da pita da doprinese finansijski. :fool: Ti divljaci ne da nisu bili zahvalni nego su se još derali na majstora ni krivog ni dužnog, startovali ga po hodniku, ko je sad on da tu kreči njihovu zgradu, ko je njega tu doveo, bla bla... :hm:

aleks

Salu na stranu, ne razumem ljude koji odbijaju da placaju bilo sta od tih zajednickih troskova. Znam za morone koji su odbijali da placaju lift jer zive na prizemlju  :fool:
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

Lani

Sad ću ja moju omiljenu pošalicu, to bih ja sve u njivu pa da kopaju kukuruz.  :lol:

Glitter

Quote from: Lani on November 24, 2011, 08:26:31 PM
Sad ću ja moju omiljenu pošalicu, to bih ja sve u njivu pa da kopaju kukuruz.  :lol:
kolegijalno cu da se nadovezem sa: sve bih ja to da pravi auto put ili prugu beograd-bar  :dog:

u zgradi poznajem nekoliko komsija ukljucujuci i preCednika kucnog saveta, lift i ostalo placamo 300 kinti mesecno i retko kad nesto fali duze od pola sata.

ponovicu fotku od pre par meseci, slikano u zgradi, krajnji jug Srbije  :dog:
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Lani

Margarita

jao, fotka :crazy:

mi placamo odrzavanje i te sitne popravke uz infostan
valjda moze da se sa njima sklopi ugovor
ne znam detalje, nismo isli na sastanke kucnog saveta, samo damo parice i potpisemo sta treba :D

Flyingman-Junior

Mi zivimo u kuci ali i mi imamo komsije seljake. Ima tu raznih dogodovstina ali najzesci su majstori koji prazne septicku jamu tako sto nocu puste crevo da prazni, kada su asfaltirali ulice oni su nocu ispod podloge za asfalt poztavili metalnu cev, pa onda nocu provuku kroz tu cev crevo, i puste u jedan prazan plac nekih 40m od njihove kuce i sve to zamaskiraju u neko rastinje i zbunje. A to je nekih 10-15 m iznad moje kuce i pored ostalih kuca. Smrad se tako uvuce u kucu da nije moguce da se zivi unutra.  :crycry: :crycry: :crycry:
Vise puta smo ih upozoravali i uvek su se pravdali da nisu oni, sve dok jedne noci brat i ja nismo dohvatili nozeve i napravili pokolj. Isekli smo im crevo u param parcad sve na po 2-3 m i bacili u obliznju sumicu.  :D :D :D
Sutradan su trazili crevo i raspitivali se za isto a na kraju su optuzili drugog komsiju. Ja sam ih samo pitao kakvo crevo traze kad oni ne prazne septicku jamu  :P

Xe

Zaboravila sam da kazem da mi odrzavanje zgrade i predsednicu Kucnog saveta placamo preko Informatike. Da je dobrovoljno, bila bi mrka kapa  :crazy: 
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Unabebili

Quote from: aleksandra-l on November 24, 2011, 08:25:33 PM
Salu na stranu, ne razumem ljude koji odbijaju da placaju bilo sta od tih zajednickih troskova. Znam za morone koji su odbijali da placaju lift jer zive na prizemlju  :fool:

jedan takavskot  je ziveo na gorepomenutom osmom spratu, babac od 80 godina  :shout:
sa sve recenicom: - mene lift ne treba, ja si idem peske  :shout:

ta ista je i mm-u rekla ono za sijalicu
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Mirka

Bio je (doduše još uvek je :) )kod mojih roditelja u zgradi lik na drugom spratu koji neće da plaća lift jer ga ne koristi, zaboga nisko je, ali neće ni čišćenje da plaća jer šta on zaprlja do drugog sprata.
Onda mu je moj otac (na nekom sastanku Kućnog saveta  :rofl: ) rekao da ako nastavi tako da će za njega instalirati lijanu  pa neka se penje na svoju terasu sa spoljne strane, tad mu stvarno neće trebati ništa iz zgrade  :lol:
Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.

Lani

Elanor

ovde je slicno kao kod aleks. zajednicke prostorije su u suvlasnistvu, i o njima se odlucuje na 'skupstini suvlasnika' :crazy:
btw, terasa tvog stana nije tvoje vlasnistvo, kao ni privatne baste onih u prizemlju. one su u suvlasnistvu, ali su za tvoju licnu upotrebu, tako da svako moze da se mesa u to sta ti stavljas na terasu ili kako ogradjujes bastu :crazy:
naravno, ima i ovde bisera koji su trazili da ne placaju lift jer su u prizemlju (a uredno parkiraju kola, bacaju djubre i imaju podrume na -1). naravno, oduvani su na skupstini.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Xe

Mi placamo lift, a ne koristimo ga jer smo u prizemlju, ali to nema veze, sustina zajednickog zivljenja je da svi placaju sve. Ko nece, neka ide na salas pa nek tamo  :dog:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Praslin

Quote from: aleksandra-l on November 24, 2011, 07:34:28 PM
a ovde uzmu firme/agencije i odrzavaju zgrade pa mesecno uzimaju samo tako i onda i organizuju ciscenje, popravke i ostalo. to ti je u zajednickim troskovima, ako neces da placas mozes samo da se iselis  :innocent:
Mi to takodje placamo kroz Informatiku (zajedno sa grejanjem, vodom, odnosenjem smeca)
Ali mi smo K&K ;)

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco