Sta kad imate komsije seljake?

Started by pra-sence, May 08, 2009, 08:57:04 PM

Previous topic - Next topic

Mirka

Una begači  :lol: :lol:
Mi smo sad u maloj zgradi, samo četiri stana, i još pride u jednom od njih niko ne živi (vlasnik u Švedskoj, a i kad dođe tu iza ćoška ima kuću pa je stalno u njoj). Ovde smo skoro 8 godina, i za sve to vreme između nas i komšinice stoji njena stara veš mašina. Koji će im đavo mm i ja nismo nikad uspeli da odgonetnemo. Dolazili  ljudi hteli i da je otkupe (oni - Staro, staro, kupujemo stare akomolatore, fližidere, mašine!), no ovi naši se ne daju, a deluju prilično normalni ljudi.
A i mi smo Kostinu biciklu stavili u hodnik  :-[ računam kad mogu oni mašinu, mogu i ja bicikl  :lol: i onako se samo mi i oni penjemo gore na sprat.
Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.

linga

U stanu imali smo 106 stanova u zgradi,nema cipela al zato starog namestaja kolko hoces. uredno smo mm i ja intervenisali da se na nasem spratu skloni. od prosle godine imamo super predsednicu k. saveta, sad je ulaz okrecen, svuda je cvece, kamere :) na spratu su svi bili normalni osim babe koja se javljala kad joj cefne. sad u kucici slobodici komsiluk o.k. mladji ljudi, nisu napadni u zdravo-zdravo fazonu smo, videcemo kako ce biti

bubi

ja sam uvek imala bar jednog dezurnog ludaka u zgradi.
trenutno imam "jednu" koja renovira stan subota na nedelju od 22h do 4h.pa onda valjda majstori spavaju pa nastave nedeljom od 12h do 22h.
i tako......

Xe

E, ja imam stariju komsinicu na prvom spratu koja izgleda, voli da prisluskuje, ali ne cuje najbolje. Tako je cula da sam je ogovarala zato sto po ceo dan stoji na terasi i gleda ko je dosao i ko je otisao, i dala joj ime Dezurni inspektor.
A ustvari sam pricala o dzukcu, kome niko ne moze da promakne, jos spusti njusku na pod terase i digne guzu, da bolje vidi  :lol:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

limun

A da pricas glasnije Xe, zao mi je bakute  :think:

Meni nista ne smeta ni ko rusi ni ko busi, mi smo i sami dovoljno glasni sa dvoje dece uz Tv ili nekog drugara u poseti. Nocu spavam kao top, te me ni nocne ptice ne dodiruju. Ali ne volem zaista pusenje u liftu, kad udjem kao u gasnu komoru, a bas smo negde krenuli bogznakako doterani i mirisljavi  :crazy:
Osim toga pokusavam da razumem komsije kojima recimo ne smeta danima pregorela sijalica u hodniku ispred vrata, te je pola sprata u mraku, razbacano djubre ispred sanducica, iako postoji korpa, gomila lisca ispred garaze pa kad padne veca kisa sve poplavi...... Stalno ista ekipa gundja i brineeeee kako to i to treba uraditi i c, c, c, ..... ali nista ne preduzima i isti mladi aktivisti koji nemaju strpljenja da se natezu 

Unabebili

Za ovo sa sijalicam imamo licnu dogodovstinu

Sprat ispod nas - 4 stana,
u 3 zive babe samci, koje zbirno imaju 400 godina,
a u cetvrtom "bizmismen sa BMW zivotnom postavkom i stajlingom " zurim, zurim, nemam ja kad da menjam sijalice"  :rofl:

I mm, sav tako ranjiv na bakute, tapka po mraku, ni jedna sijalica ne radi, zvrcne jednoj odn jih i onako uljudno:
- Hocete da se ja popnem da vam zamenim sijalicu?

Baba ga gleda, zblanuta, pa klimne glavom.

Ovaj moj stoji, ceka...dugacak tajac, pa kaze:

- Ok, ajmo onda.

A baba, bez da joj se oko namrsti:
- Pa sta stojis tu, begaj  da si napazaris sijalku, pa si menjaj, ako ti smeta mrak.

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

limun

Bas ovakva situacija kod nas u zgradi, samo su mladji u pitanju. Hm, pa mozda im mrak i odgovara  :hm:

Unabebili

Pa bole me ushi stto njima mrak odgovara, JA moram da prodjem kroz njihov sprat da bi dosla do lifta  :rofl:

i da, izbezumljuje me kad kesu sa smecem ostave ispred svojih ulaznih vrata u hodniku uvece,
da smrdi do jutra  :shout:

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

janavi

moj ćale je komšinici sa đubretom ispred vrata to đubre jednom naslonio na vrata, kad otvore, da im se prospe unutra
posle nisu više nikad :rofl:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Unabebili

Xe

Kod nas sijalice menja predsednica kucnog saveta, placamo je 400 dinara mesecno (200 joj, 200 ide na zajednicki racun)
Mislim da je placanje hausmajstora (ili predsednika KS) idealna stvar.
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Lani

limun

Quote from: Xe on November 24, 2011, 04:09:08 PM
Kod nas sijalice menja predsednica kucnog saveta, placamo je 400 dinara mesecno (200 joj, 200 ide na zajednicki racun)
Mislim da je placanje hausmajstora (ili predsednika KS) idealna stvar.

Kod nas u zgradi vise njih nece da daje ni tih 200 dinara mesecno, smatraju da ne treba. Naravno, liftom se voze a ni popravku nece da plate, kao ni ciscenje zgrade....

aleks

a ovde uzmu firme/agencije i odrzavaju zgrade pa mesecno uzimaju samo tako i onda i organizuju ciscenje, popravke i ostalo. to ti je u zajednickim troskovima, ako neces da placas mozes samo da se iselis  :innocent:
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

Unabebili

lepo ja kazem da su germani zakon  :rofl: :innocent: