Recepti sa neta - neisprobani - slatko+slano

Started by janavi, May 10, 2009, 12:39:59 PM

Previous topic - Next topic

moma

Joj kako lijepo izgleda ova musaka. Meni nikd nema dovoljno preliva za musaku, oa uvijek sve onako viri.

AnaK

Ipak ću spremati ponovo, mm i ćerka mu uložili protestnu notu, mnogo im se dopada. Samo ći povrće da seckam na sitne kockice, da se lakše zahvate svi slojevi.

Janko 23.7.2002.

Zumbulica

Quote from: Glitter on January 02, 2018, 11:33:05 PM
Znaci mnogo me nerviraju food bloggeri onako generalno.
Dodjem po recept a umorim prste od skrolovanja kroz more razloga zasto su bas one odlucile da prave to nesto
Njah
Vala bas  :girl_sigh: Nikad, ali nikad ne citam kad vidim kolicinu teksta ...... mada volim ipak neki kratki propratni tekst.
AnaK  :clap: :balavi:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Deda

AnaK, ja musaku uvek od kako si napisala kako Manfred voli, taaaaanko krompir,a meso i krompire ko tvoja baba ,prvo proprzim pa u rernu, eto cao foodblogeri  :balavi:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

AnaK

Janko 23.7.2002.

Glitter

Ja tako spremam meso za musaku oduvek. U stvari i ne znam drugacije

Deda

AnaK

Quote from: Glitter on January 04, 2018, 12:45:56 AM
Ja tako spremam meso za musaku oduvek. U stvari i ne znam drugacije

Ja nisam nikad ranije dodavala paradajz, a ni bešamel sos.
Janko 23.7.2002.

Glitter

paradajz mi je opcion zavisno kada ga imam, a besamel je super

AnaK

Ja nisam nikad, ni jedno ni drugo. Ovde ide paradajza skoro koliko i mesa (ja sam stavila konzervu od 400g seckanog pelata, na 450g mesa) + pola litra bešamela (deo u fil, ostatak odozgo). Ranije sam uvek musaku pravila samo luk + meso + začini.
Janko 23.7.2002.

Glitter

Ja sam musaku iskreno prestala da pravim, Stiv nije ljubitelj a i nema srece sa krompirom, uvek ostane ziv. jednom sam je pekla dva sata a pre toga probarila krompir i i dalje je bio ziv :crazy:

umesto toga cottage pie

Dacko

I ja se mučim s musakom, koliko god da je pečem i koliko god tanko da naseckam, desi se da po sredini posude bude živog krompira i ne mogu da dokučim je li to do samog krompira ili se rerna uzjoguni pa ne dobaci do sredine. To se, istina, može izbeći ako pre toga skuvam krompir ili ako na pola pečenja dodam još vode, ali to bitno pokvari ukus krompiru.
Inače, umesto bešamela, lep je i preliv od jednog umućenog jajeta i dve kisele pavlake, dobije se lepa korica a nekako je laganiji.

moma

Ja krompir isjecem na tanke ploske. Izmedju zacinjeno meso. Kad je skoro pece o prelijem sa umucenim jajetom i pavlakom i mozda malo mlijeka. Sve to razlijem.po tepsiji i pecem jos dok se ne uhvati korica.
Nikad ne stavljam paradajz. Mada ga guram u sve zivo :)

AnaK

Meni se nije dešavalo da krompir ostane nekuvan, ali na primeru ove musake možemo da zaključimo da mora da se sprema 2h. Ja taj preliv i koristim (jaje, pavlaka, malo mleka) za običnu musaku. Kad se krompir skuva u ljusci, pa iseče, ukusnije je nego kad se kuva oljušten. A na više mesta sam čitala da žene prvo proprže krompir, pa onda ređaju. A definitivno može i da se peče pola sata u plehu od rerne, pa... Ali generalno sve to diže jednu običnu musaku na nivo poludnevnog zezanja  :crycry:
Janko 23.7.2002.

Deda

Ja bogami samo jaja i mleko a mleko jos dodam da prelije /Minjin davnasnji savet/ i ispece se skroz . Ali uvek sdodam jos mleka.