Main Menu

Trudnička pitanja

Started by Pepi, March 28, 2011, 02:31:16 PM

Previous topic - Next topic

Finalina

ja ne bih eliminisala sir, ako je "proveren" ... mada ja nisam ni sladoled :D

disco2000

A sta fali kupovnom sladoledu?! :blink:

Saska

Pa dobro, nece kupovati sladoled "na tocenje", a onaj fabricki sto da ne.
Nego, Pepi, oces da ti posaljem knjigu "Sta da ocekujete dok cekate bebu", ako nemas?

NenaS

Ne treba jesti sireve od nepasterizovanog mleka, znači od teta sa pijace, ma koliko bile poznate i "proverene". Industrijski mleko se pre podsiravanja pasterizuje da se spreči "skretanje" procesa pod uticajem "divljih" bakterija.

Pepi, imaš ovde:
http://www.ringeraja.rs/clanek/namirnice-koje-treba-da-izbegavate-u-trudnoci_536.html
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Pepi

Hoću, Saška, nemam je  :kiss1:

Hvala svima na odgovorima!  :bighug:

janavi

ja se takođe ničeg ne sećam, te salate na primer :-[
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

:bighug:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Saska

Saska

A meni se sa Minom toliko trazila zelena salata, jela sam je vise nego ikad u zivotu.

Deda

Ko se ne seca da se podseti , teorijski ili prakticno :deda:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Tchi

uh ja sam tako pazila u prvoj trudnoci, sad samo slatko ne jedem sto ne smem i pridrzavam se nekih opstih zabrana tipa trenutno ne kupanje u bazenu (a javljam se iz cateza  :crycry:)  sto se tice fete prosli put je nisam jela, ali sam tek kasnije videla da je ona ustvari pasterizovana i da moze, a za sladoled sam pitala dokorku rekla mi je naravno
i tako sam srecna sto si ti otvorila ovu temu  :bighug:

linga

Sladoledi ne oni na tocenje, industrijski moze  :innocent:
Rekle su ti devojke, nista sto nije termicki dobro obradjeno, neprovereno, tunjevina i velike ribe ne zbog žive (koja se u njima talozi)

anelore

Meni je sladoled bio glavni izvor kalcijuma, nije bilo sanse da ne povratim mleko ili jogurt. Zelena salata mi se strasno jela, a nisam mogla da je svarim, nikako.
Pepi, ja ti onda saljem "Sta da ocekujete u prvoj godini", kad dodje vreme za to.  :bighug:

linga

Ja imam obe te knjigice, ali nemam pojma kome sam ih pozajmila  :-[

anelore

Pepi