Main Menu

Trudnička pitanja

Started by Pepi, March 28, 2011, 02:31:16 PM

Previous topic - Next topic

Pepi

Pošto pojma nemam o trudnoi, malo ću da vas gnjvaim pitanjima na ovoj temi  :D  :bighug:
Za početak, da li neko ima iskustva sa dr Puzigaća Žarkom, sa IMD? Kod njega treba da idem na double i amnio...
Drugo, šta se ne bi trebalo jesti u trudnoći?
Znam za tunjevinu, izbegavam slatko, ne pijem alkohol...

Dawn

Od mene jedan :bighug: Ničeg se ne sećam :crazy:

bubi

ne bi trebala zelenu salatu i povrce koje se ne kuva a raste tik iznad zemlje zbog listerije.
ne bi trebala ni sladoled zbog salmonele.
samo ti pitaj :kiss1:

Pepi

Joj, hvala ti za zelenu salatu, ja je jela ovih dana  :crazy:

Finalina

ja nisam jela zvake i slatkise sa tim vestackim secerima tj zamenama

iako ne prija stomaku (radi gasova) pasulj i slične mahunarke, jela sam ih , baš kao i ljuto :D

uglavnom, uobicajena zdrava ishrana i ne mnogo sirovog povrca

emge

i ne mlad sir, opet zbog mogućnosti da sadrži neke bakterije koje nisu dobre :)

Mada, ja sam jela sve normalno :bighug:

Lani

Koliko se sećam, osim tunjevine ne bi trebalo ni skušu, onda sve što je nedovoljno termički obrađeno (bifteci npr.), naravno sve što sadrži u sebi živa jaja isto ne sme, neki meki sirevi isto zbog listerije npr. feta, bri, kamember, gorgonzola...
I sve mora da bude temeljno oprano (voće, povrće...).
Sladoled možeš ako je proveren (ti ga pravila) ili ako znaš tačno koji su mu sastojci.

Pitaj sve šta ti padne na pamet. :bighug: Ja se baš radujem što je došao red na tebe da pitaš.  :girl_in_love: :clap:

Elanor

jedino na cemu ovde insistiraju je da se povrce (salate) pere bas bas temeljno i da se ne jede termicki neobradjeno meso (znaci nista krvavi bifteci).
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Pepi

Pa koji sir da jedem, ako ne sme feta ni mladi?  :-[

Lani

Vockica

Ja sve jedem normalno, cak najvise zelenu salatu :crazy:.
Slatkise slabo.
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

Saska

Ja sam jela sir s pijace koji uvek kupujem, a i inace sam jela sve sto i inace. Nisam pila gazirano, alkohol naravno, gledala sam da su namirnice sto kvalitetnije, kafu sam smanjila na jednu dnevno.

Nanny Ogg

Ajte zene, ne dram'te

Lani

Ja sam pila gazirano u obe trudnoće, baš mi se tražilo.  :innocent:
Pepi, ovo su ti neke smernice, ne moraš baš svega da se odričeš od ovog što smo rekle... Ja sam par puta uzela fetu u trudnoći ali baš zato što sam pre toga negde pročitala da ne bi trebalo nije mi nimalo prijala. :girl_haha:

disco2000

A sto ne bi smela fabricki zapakovan mladi sir?! :blink: Ja sam jela... I davila se u feti :lol: jelo mi se :D